Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
juraj197405
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od juraj197405 » 20 říj 2010 07:50

[quote="DFender"]Nechci tě odrazovat :-)

Kamo celkom to na 60m ujde. Mas moj RE5PEKT. :) :) :) Aj ja stirielam X-Force. Je to super masinka a to som uz od PSE strielal hadam vsetko. Ake pouzivas sipy a hroty?
A pre vsetkych zanietenych lovcov: Kde prosim Vas ,,lovite" ?? Ja chodim do rakuska a aj v madarsku sa da urobit pekna polovacka na diviaka. Hmmm...???

crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 20 říj 2010 14:06

ono zážitkov je kopa, v podstate každá moja polovačka stála za to.či už ide o poplatkový odstrel srnca, alebo čokolvek iné, tak to má vždy niečo do seba.no dúfam že sa mi podarí ísť s kušou na vlka, to je akosi vrchol toho čo by som chcel v tomto úspešne absolvovať.
hmm nie je náhodou lov lukom v rakúsku nelegálny? :lol:
juraj197405

Příspěvek od juraj197405 » 20 říj 2010 14:11

Nelegalny nieje v sukromnych reviroch. Vsetko je to o poplatkoch. Jedina nevyhoda je ze sa neda doviest trofej. Kde chodis lovit ty?
DFender

Příspěvek od DFender » 21 říj 2010 11:58

Díky :-)
Střílím Easton PowerFlight ve 300 a 100grns Combo point od Saunders
juraj197405

Příspěvek od juraj197405 » 21 říj 2010 13:13

Po com ich kupujes? Ja nosim z USA Predatory a osvecili sa mi aj Gold Tipy.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 22 říj 2010 08:02

juraj197405 píše:
DFender píše:Nechci tě odrazovat :-)

Kamo celkom to na 60m ujde. Mas moj RE5PEKT. :) :) :) Aj ja stirielam X-Force. Je to super masinka a to som uz od PSE strielal hadam vsetko. Ake pouzivas sipy a hroty?
A pre vsetkych zanietenych lovcov: Kde prosim Vas ,,lovite" ?? Ja chodim do rakuska a aj v madarsku sa da urobit pekna polovacka na diviaka. Hmmm...???
pôvodne som nemal v pláne na teba reagovať, ale nakoniec mi to nedalo.
lov lukom je v rakúsku ilegálny, z čoho logicky vyplýva že buď tu kecáš, prípadne čo je horšie tam pytlačíš.v takom prípade je plne pochopitelné že nemôžeš previesť trofej, pretože by ťa pri kontrole zavreli.
čo takto vyjsť s pravdou von a nehrať sa tu na niekoho kto všetko vie a všade bol aspoň 2x ?
je rozumné sa pýtať a dohladávať informácie, ale klamať v niečom čo sa dá velmi lahko overiť si za pár minút priamo cez internet je trošku úbohé.takže vzhladom na to že v rakúsku je lov lukom ilegálny, nemôžeš tam s ním legálne loviť nikde, na žiadnej farme, zvernici, obore ... .
to je asi tak všetko čo k tomu napíšem.mimochodom, ak si prečítaš túto tému, nájdeš tu uvedené aj to kam chodím LEGÁLNE kušou loviť :wink:
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 22 říj 2010 18:35

Ahoj,jsem tady novej,tak budu chytat nějaký rozumy 8) ,před létem jsem se zbláznil do kuše a po dlouhém vybírání padla volba na reflexní(Barnetta jsem už měl-a kladky nikdy víc).Rozhodoval jsem se mezi Aixom kitem od Excaliburu a Stingerem 330(obojí od p.Cermana),nakonec vyhrál Stinger 330,aso kvůli vzhledu :o ,dřevo vs.černá barva...
No po měsíci střílení prasklo rameno-údajně jsem první kdo takovou závadu měl,a to nebyl žádný "dryfire",skladování za sklem v autě,apod,prostě při střílení prasklo...Reklamace byla vyřízená rychle a ké spokojenosti,nicméně ztracenou důvěru si kuše dlouuho získávala zpět.Střílím do ted,bez problémů,a třebaže je to jen kopie Excaliburu,myslím že je opravdu povedená.Nicméně to ve mě stále nějak hryže a přemýšlím,že bych koupil holý Exocet a optiku,montáž,držák šípů...jen přeházel na něj.Moc by mě zajímal rozdíl mezi Excaliburem a kopiíí!Jestli někdo máte Stingera 330 taky
http://kuse.cz/shop/cz/?180,stinger-330
nebo nějaký poznatek,názor,atd rád budu moudřejší!!
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 22 říj 2010 20:10

ahoj, ono už sa tu niekto na ten stinger pýtal, ale nenašiel sa nik kto by ho mal.ja som tiež naň poškuloval pre priatelku.ale to rameno ma naozaj vydesilo čo ti prasklo.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 22 říj 2010 20:40

Prasknulo.A to se o kuši starám,nevystavuju ji vyskokým teplotám,neupadla,nevystřelil jsem bez šípu,a z ruky jsem ji nedal...Stalo se.Nicméně Mr.Cerman se k reklamaci postavil výborně,lučiště jsem mu poslal celý a do týdne jsem měl doma s novýma ramenama.Od té doby(cca 2 měsíce),střílím každý víkend,často oba dva dny-a funguje super.Je velmi přesná,popravdě jsem to ani nečekal.A"zobáčky"co zachycují tětivu, jsou údajně trochu širší než u originálu,takže tětiva tolik netrpí.Jsem s ní opravdu spokojenej,možná víc než kldybych koupil ten 175lbs Aixom,jak jsem původně chtěl.A jestli ti to pomůže při rozhodování-kdybych se měl rozmýšlet znovu,asi bych si Stinger koupil zase,protože když pominu funkčnost,to dřevo s černou barvou je super.I když si k němu asi pořídím originál bratříčka z Kanady,asi Exocet.
thor6

Příspěvek od thor6 » 22 říj 2010 23:03

to fandatupy:ahoj,ten stinger má fakt pěknou pažbu,před nějakým časem jsem o něm taky uvažoval.a na jakou vzdálenost střílíš a s jakou optikou?
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 23 říj 2010 09:21

no jakožto úplný začátečník jsem si nechal co do optiky poradit a koupil od Cermana set na tuhle kuši
http://kuse.cz/shop/cz/?181,stinger-scope-set
no běžně střílím na 35m,ale na 50m udržím konzistenci soustřelu,no asi tak na ploše velikosti pivního tácku,nejvíc jsem zkoušel na 70m,a tam to bylo cca na ploše velikosti běžného talíře.Nestřílím na terč,ale na tu terčovnici na luky a kuše,myslím že se jmenuje Morrells yellow jacket,a spokojenost.Myslí že by to šlo i na větš vzdálenost a přesněji,ale limity nebudou v kuši,ale ve mě :D .
Nemyslím si,že by to byla ůplně špatná kuše,říkal jsem si,že v nejhorším koupím Excalibur a použiju na něj vše ze Stingera.Ale jsem s ním spokojenej,tak asi(až přesvědčím manželku :D )přibude i kanaďan,ať můžu objektivně srovnávat.Jinak ten Stinger je v popisu 225lbs,ale v reálu je to nějakých 210-215lbs(znáte čínský inženýry).Tak kdyby jste mohli poradit nemůžu rozhodnout mezi Pheonixem a Exocetem...Exomax,ani Equinox nechci,moc velká spotřeba omotávky,větší hluk,a taky půl den natahovat 225lbs...Tak kdyby jste někdo zmíněné kuše měli,sem s poznatky.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 23 říj 2010 11:06

a čo by ťa konkrétne o exocetovi zaujímalo?mám ho doma
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 23 říj 2010 12:48

Jak dlouho Exoceta máš?Na jakou vzdálenost střílíš?Přesnost?Jak dlouho ti vydrží tětiva?Někde jsem tu četl,že u 225lbs Excaliburu vydrží tětiva cca 200 výstřelů-moje zkušenost je,vycházím-li z toho že mám kuši něco malinko pod 225lbs,tak vydržela tětiva asi tak k 5ti stům výstřelů!Mám fast flight z kevlar.omotávkou-spokojenost.
No pokud máš Exocet,tak jsi si asi taky prošel rozhodováním jakou kuši :) ,tak proč to nebyl Phoenix,nebo naopak něco silnějšího?Já jsem s tím Stingerem docela spokojenej,jedinou výtku bych měl k váze(asi díky dřev.pažbě),mohla by být lehčí.Také jsem přemýšlel,že bych koupil jen Excalibur ramena a dal je na Stingera,ale přemýšlím-li správně,tak díky délce nátahu bych z toho měl Exomaxe :D ,a to nechci.Navíc mi to přijde jako sadomasochismus dávat na čínskou kuši origo ramena za půlku ceny nové kuše :lol:
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 23 říj 2010 13:53

no exoceta mám niekdy od júla.čo sa týka výdrže tetivy, tak pri dobrom mazaní, tak vydrží podla mňa viac ako 500 výstrelov.osobne to nepočítam.vzdialenosť riešim do 50 yardov.ja ju mám ako loveckú zbraň a podla toho sa orientujem aj so vzdialenosťou.presnosť je výborná.s oporou nie je problém na 50 yardov sústrel 6 šípov na plochu kreditky.
pôvodne som mal v pláne kúpiť práve phoenixa, ale čítal som milióny fór a phoenix bol prezentovaný ako lovecká kuša a exocet bol určený ako lovecká kuša, určená na šport a častú strelbu.niečo silnejšie sa mi zdalo zbytočné.jednoducho sa nemienim držať toho ako väčšina ludí čo najsilnejšiu kušu bez ohladu na iné veci.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 23 říj 2010 16:42

jj,přemýšlíme společně,taky mi ta mentalita SUPER výkonu,a SUPER rychlosti není blízká.Samozřejmě nic proti tomu,každému co jeho jest.Ale na to na co chci kuši já,plně dostačuje kuše někde kolem středu,co se výkonu týče.
No soustřel 6ti šípu na plochu kreditky na 45m je opravdu pěkný.BTW-čím střílíte?20" nebo 22",plochý nebo"moon" končík?
Já střílím s 20",ale podle laborování moc nespatřuju rozdíl mezi"flat" a "moon" končíkem.Váhově mi nejvíc vyhovuje šíp 320gr+100gr combo point.A měl bych otázku,na kterou nenacházím odpověd-na některých šípech se po čase mírně,jakoby zvlní letka,nechápu proč?Děje se vám to taky?Střílí ty šípy i pak stejně?Nedokážu to nějak objektivně posoudit...
Odpovědět