Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
juraj197405
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od juraj197405 » 23 říj 2010 17:42

[quote="fandatupy"]

Skus tie letky trocu nahriat nad plamenom a uvidis ako sa vyrovnaju. Ale len tak opatrne aby sa ti neroztavili :P Mne to pomaha.

crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 23 říj 2010 19:11

tak ja používam excalibur firebolt + 125 grainové hroty, dĺžka šípov je 20" - pre terčovú strelbu
easton dural 2219 o dĺžke 22" + 125 grainové mechanické lovecké hroty, half moon nock - lov
tiež nevidím rozdiel v tom nocku, snáď len v použití arrow pullera pri plochých nockoch.
čo sa týka krídelok, stáva sa to na každom šípe, na týchto 2 šípoch to nie je problém, strielajú stále super.
ale skúšal som eastmani a z nich letky odlietavali vo velkom, tak tie požívam na testy priebojnosti.
ak som na niečo zabudol, treba pripomenúť, práve som sa zobudil, tak som ešte troškou out
thor6

Příspěvek od thor6 » 23 říj 2010 19:20

ahoj.mám takový nepodstatný dotaz,je moc velký rozdíl v trajektorii dural vs. karbon?
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 23 říj 2010 19:33

čau, tam ide o hmotnosť, duralové sú ťažšie, ale moc velký rozdiel to nie je.no pri terčovej strelbe sa to prejavý vždy.
aj preto mám napríklad lumi-zone ako optiku.proste zmeriam rýchlosť jedných šípov a druhých.a keď si ju zaznačíš, tak nie je problém si prestaviť optiku behom pár sekúnd na šípy ktoré momentálne máš.
ale rozdiel medzi materiálmi za predpokladu rovnakej dĺžky, hmotnosti, hrúbky, vyváženia a kormidiel budú lietať rovnako.aspoň taká je teória
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 23 říj 2010 20:45

no já to z šípama vzal za špatnej konec,hned na začátku jsem koupil asi čtyři sady-různé druhy a nemohl se ničeho dobrat.Pak jsem podle rady začal používat jednu sadu a výsledky se začali dostavovat...Nejvíc se mi osvědčili tyto šípy-
http://kuse.cz/shop/cz/?165,%8A%EDpy-carbon-www.kuse.cz
výborná cena a dostupnost,no z těch lepších,hlavně na větší vzdálenost vykazují mnohem lepší konzistenci soustřelu-
http://cgi.ebay.com/6-Gold-Tip-Kinetic- ... 2c5759cbe8
no a váhově jsem se našel někde kolem 420gr,méně je moc málo a víc je zas moc :D No a se zbylýma střílím různé"testy" a většinou končí nenávratně poškozené :arrow:
Ještě zásadní otázka-mažete,nebo pečujete nějak o vodící lištu-lyžinu šípu??
Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 23 říj 2010 21:00

ja osobne ju nemažem vôbec.na omotávku tetivy sa mi najviac osvedčil jelení loj v podobe balzámu na pery, ktorý pri silnejšej vrstve maže aj vodiacu lištu.so slabšou 150 librovou kušou mám takto s tetivou odstrielaných asi 1700 výstrelov a omotávka vykazuje minimálne známky opotrebenia ( koniec omotávky je trochu uvolnený a posúva sa na tetive asi o 3 mm od samotnej omotávky ).
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 23 říj 2010 21:09

no já mažu tím origo zeleným voskem Excalibur,je OK ale celý hořejšek těla kuše je od toho za chvíli zapatlanej,je to zkrátka všude(možná mažu moc)
DFender

Příspěvek od DFender » 24 říj 2010 11:07

fandatupy uvádíš nátah 210-215 lbs to jako má pokaždé jiný???? :shock:
Šípy jedině se zářezem ...
Mazat voskem na tětivy, asi je nesmysl laborovat něco co je vymyšleno, včetně vodicí lišty a mazat furt a hodně, to že je to zapatlaný je správně :-)
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 24 říj 2010 15:05

ne,ne proměnlivý nátah to nemá :D .Jak jsem se o tom bavil s prodejcem,tak říkal že je třeba těch 225lbs je třeba brát trochu s rezervou,že reál bude cca 5% nižší,a jelikož je to člověk na svém místě,není důvod mu nevěřit.
Jinak jak jsem to tady pročítal,bylo to vlákno původně p kuši DEZERT HAWK,a nikdo jí tady pasoval na čínu,výrobce je ale Tchaj-wan,nevím jestli to někomu pomůže,ale je to tak :) .Na mě osobně(tedy podle fotek pouze)dojem neudělala.
Ještě se vrátím k šípům,dnes jsem byl střílet,měl s sebou tři druhy šípů,a nějak se nemůžu dobrat závěru,prostě když střílíte jedním druhem-délkou-gramáží,tak se dá střílet špatně,stejně tak jako dobře :roll: ,jak bych to řekl-prostě se mi nezdá že by některé(druhy-výrobci)byly horší a některé nějak ultralepší.Jaké jsou vaše zkušenosti??
DFender

Příspěvek od DFender » 24 říj 2010 15:30

Aha já myslel že to máš změřené, co kdo říká je fajn ale mě by zajímala skutečná realita :-)) Jinak Exomax (můj) má 231lbs ;-)
K šípům, rozdíly tam jsou a to velké věř mi, ale taky mi věř že prvotním problémem souvisejícím s přesností je zařízení, které ty šípy vymetá :-) pokud toto není naprosto perfektní, může se stát, že problémy v přesností jednotlivých šarží nebo výrobců šípů skutečně nepoznáš, neboť samotná odchylka přesnosti zbraně je natolik velká že ti to ani nedovolí. Což je konstatování, netvrdím že je to tvůj případ ... Tam u vás nefouká? Tady fučí tak, že by se daly trefit maximálně vrata od stodoly :-)))
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 24 říj 2010 16:19

Dfender-nefouká,tedy dopoledne nefoukalo.O tom co kdo říká.bavíme se tu o panu Cermanovi,a ten jako takový má mojí důvěru.pokud řekl -5% nemám důvod si myslet,že to bude 20%,ale samozřejmě je to stále + - autobus.Změřeno to tedy nemám.To co jsi napsal dává smysl,ovšem nemyslím si,že by mezi Excaliburem a mým"vystřelovačem"šípů byl nějaký propastný rozdíl v přesnosti.Střílel jsem z Barnetta a s tím nebyla šance udělat takový soustřel jako jsem schopen udělat ze Stingerem.Možná ty šípy rozlousknu,až to zkusí na větší vzdálenost,ale právě mě překvapilo,že nejlepších výsledků dosahuju s těma nejlevnějšíma a nejobyčejnějšíma šípama!!Pak jsou naprosto super GOLD TIP KINETIC s QS letkama,ale Eastman,nebo Carbon X express docela zklamání...Ale díky za názor!
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 25 říj 2010 09:18

[quote="crossbowhunter"]no exoceta mám niekdy od júla.čo sa týka výdrže tetivy, tak pri dobrom mazaní, tak vydrží podla mňa viac ako 500 výstrelov.osobne to nepočítam.vzdialenosť riešim do 50 yardov.ja ju mám ako loveckú zbraň a podla toho sa orientujem aj so vzdialenosťou...

Zajímá mě, kolik toho máš s tím svým Exocetem od července uloveno, případně zda jsi dříve „lovil" tím Jaguárem s dřevěnou pažbou a především - co všechno už padlo k zemi Tvým šípem z Tvé kuše. Vím, že se chystáš na losa, vím, že Tvým snem je vlk, ale nějak jsem nezachytil (možná mi při čtení něco uniklo - kanec 150 lb :-)), co už jsi kuší skutečně ulovil a co konkrétně padlo tím Excalibrem. S čímpak jsi na tej Ukrajině při svých 4 návštěvách lovil? Ani Ukrajina nedovoluje lovit kuší, která kromě předepsané napínací síly nesplňuje vzdálenost napínání tětivy min. 40 cm (to Jaguár asi nemá, že :-)). Předem dík za odpověď.
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 25 říj 2010 11:35

ahoj, nie jaguár tolko nemá.chodil som tam loviť s kamarátovým exocetom.práve preto som tu písal že som ho pred kúpou už v rukách mal.mimochodom ani exocet nemá 40cm náťah.no pri zajednávaní dovolenky a lov cez kancel udávaš aj zbraň s akou chceš loviť a napísali mi že to nie je problém.lov bol na zajace a líšky, srnca a jeleňa.
možno sa to zdá niekomu banálne tie zajace, ale nejako začať treba.a konktrétne s mojim exocetom som bol na diviaka.
čo sa týka vhodnosti jaguáru na lov, je škoda sa o tom vôbec baviť, pretože tá kuša na to nemá vlastnosti.efekt by bol dostačujúci na menšiu zver, ale presnosť a podobne je niekde úplne inde s porovnaním s exocetom.
ešte by bolo možno fajn dodať že kamoš vlastní pôvodného 165 librového exoceta.
Bob9

Příspěvek od Bob9 » 25 říj 2010 15:37

chtěl bych se zeptat-lze si(v rámci Evropy) zaplatit lov?Myšleno tak zda člověk jako já,bez patřičných mysliveckých zkoušek může vzít kuši a komerčně si zaplatit odstřel?Ne že bych po ničem jiném netoužil,každý měsíc to provozovat nehodlám :) ,a jít do lesa v místních končinách...ne že by to nebylo proveditelné-nebyl by problém,ale když pominu ilegalitu celého úkonu,nemám na takové věci povahu ani morálku.Střelbu kuší zbožnuju ve formátu 3D a terčovku,ale kdyby byla ta možnost,asi bych se nebránil tomu zkusit to :arrow:
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 25 říj 2010 22:57

skús pogoogliť a mrknúť hlavne ukrainu.tam je najväčšia možnosť a za peniaze ti tom sprostredkujú všetko.ale osobne neviem, pretože loveckú licenciu mám.
Odpovědět