Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
ono je to individuálne.poznám chlapíka čo na 50 metrov netrafí z gulovnice ani stodolu, ale z luku podpivník na tú vzdialenosť triafa s prehladom.
každý má talent na niečo iné
každý má talent na niečo iné
-
Re: Je to dobrá kuše?
[quote="crossbowhunter"]ak máš na sklade zopár zdravých kĺbov ...
...tvoje anatomicke znalosti su udiveniahodne.... Naozaj sa venuj len strelbe z kuse. Ked nemas na viac. Moja poznamka nebola smerovana k nabadaniu vsetkych nadcencov kusi k tomu aby presli na luk. Podla niektorych odpovedi zistujem ze pre vela ludi je strelba z luku dost narocna ako na fyzicku tak aj na hlavu a hlavne pocet odstrielanych hodin. A v tom je to porovnanie z malorazkou. Sadnes alebo lahnes zacielis cez optiku a baaac... na to naozaj treba vela hodin treningu....
Este jedna poznamka na koniec. Klobuk dole pre vsetkych nadcencou strielania.
...tvoje anatomicke znalosti su udiveniahodne.... Naozaj sa venuj len strelbe z kuse. Ked nemas na viac. Moja poznamka nebola smerovana k nabadaniu vsetkych nadcencov kusi k tomu aby presli na luk. Podla niektorych odpovedi zistujem ze pre vela ludi je strelba z luku dost narocna ako na fyzicku tak aj na hlavu a hlavne pocet odstrielanych hodin. A v tom je to porovnanie z malorazkou. Sadnes alebo lahnes zacielis cez optiku a baaac... na to naozaj treba vela hodin treningu....

jo,jedno je jisté,vleže se lukem dost blbě střílí
.jinak chlapi,máte někdo zkušenost se šípy "lumenok"?dají se sehnat?viděl jsem je na YT,v reálu musí být hodně zajímavé vidět trajektorii šípu za šera a trefy do terče.a ještě bych se vrátil k omotávce tětivy tj.když se koupí nová kuše,tak je už omotávka na tětivě hotová,nebo se musí udělat?a dá se najít návod jak se to dělá?dříve či později se to stejně budu muset naučit.

-
juraj nemáš na viac?
porozprávame sa o tom niekdy o pár rokov.vieš vrcholový šport si vyberie vždy svoju daň na zdraví, ale to je jedno.vždy tu bude génius ako ty, ktorý bez toho aby niečo vedel bude sekať frajera.
sadneš, lahneš a zamieriš cez optiku a baaac.tak ty si asi nikdy nestrielal.čo tak stranové a výškové korekcie?bez balistického počítača a balistických tabuliek to odhaduješ.nehovorím o aspektoch, ktoré pri luku nepripadajú do úvahy.
chce to viac info a menej naivity.
to thor6 :
tu ich máš krásavcov aj za rozumnú cenu http://www.aiacrossbow.com/accessories/ ... nocks/151/
porozprávame sa o tom niekdy o pár rokov.vieš vrcholový šport si vyberie vždy svoju daň na zdraví, ale to je jedno.vždy tu bude génius ako ty, ktorý bez toho aby niečo vedel bude sekať frajera.
sadneš, lahneš a zamieriš cez optiku a baaac.tak ty si asi nikdy nestrielal.čo tak stranové a výškové korekcie?bez balistického počítača a balistických tabuliek to odhaduješ.nehovorím o aspektoch, ktoré pri luku nepripadajú do úvahy.
chce to viac info a menej naivity.
to thor6 :
tu ich máš krásavcov aj za rozumnú cenu http://www.aiacrossbow.com/accessories/ ... nocks/151/
Co se týče kloubů a lukostřelby tak můžou všichni zůstat úplně v klidu ba naopak, je doporučována jako podpůrná terapie při různých obtížích zad a ramen 
Jinak pravdou je že se lukem blbě střílí vleže
ale zkus to třeba s kuší u úzkém chodbě
)
Omotávka na nové tětivě je samozřejmě hotová, návod zkus projít YT ale stejně nejlepší to vidět naživo-myslím že zas až tak akutně se to naučit potřebovat nebudeš ... Jen tak mimo řečí, už MÁŠ TU ZBRAŃ DOMA??
))

Jinak pravdou je že se lukem blbě střílí vleže

Omotávka na nové tětivě je samozřejmě hotová, návod zkus projít YT ale stejně nejlepší to vidět naživo-myslím že zas až tak akutně se to naučit potřebovat nebudeš ... Jen tak mimo řečí, už MÁŠ TU ZBRAŃ DOMA??

to crossbowhunter:no,asi koupím alespoň 3 kousky,fakt mně strašně zajímá,jak to lítá za tmy a navíc myslím,že kdyby mi ten šíp frnk někam do trávy,tak jej snadno najdu,teda pokud nebude zničený
.to DFender:živě si představuju,jak týpek střílí kuší v úzké chodbě a po výstřelu jej ramena pošlou opačným směrem
,ale spíš by je to zničilo.jinak equinoxe ještě doma nemám,víš po pravdě mám pořád brouka v hlavě s tím predatorem,jeden známý mi slíbil, že ho možná sežene,ale zatím se mi neozval,jezdí s tirákem po evropě,tak pořád čekám na sms,ale asi tu "obědnávku"zruším,už se mi nechce čekat.čas letí,za chvíli je tu zima a já bych si ještě moc rád letos zastřílel.eqinox není problém,obědnám ho a za pár dní je doma a hurá na věc.

Predatora si kup až jednou pro parádu a pro radost jakou druhou(třetí):-)) zbraň. Vidíš jak řešíš omotávku jednoduché tětivy a dokážeš si představit dělat omotávku lanovodů na Predatorovi?-všechno už je dneska FF, žádná ocel
, komplet načasovat kladky, nastavit tiller?? Jestli jo, tak hurá do něj 

-
[quote="crossbowhunter"]juraj nemáš na viac?
...no podla mna ty nemozes byt celkom cisty....
To tu o com tocis prosim ta? Aky vrcholovy sport? To si naozaj taky ma...or ze si toto vytiahol? Ak si myslis ze neviem o com tocim ja tak sa ale strasne mylis. Mam viacej odstrielane z ostrelovacej pusky ako ty nabehane takze mi nemusis vysvetlovat co su to korekcie a pod... Ja som len poznamenal ze to uz nema nic spolocne s klasickou strelbou s kuse a ze sa to da uz porovnat zo strelbou z malorazky. Ale to by muselo tvoje kratkonohe ego chapat o com som napisal. Lukostrelbe sa inak venujem u 16 rokov tak asi viem o com pisem. A ci mam na viac? Vyskusaj....
...no podla mna ty nemozes byt celkom cisty....

To tu o com tocis prosim ta? Aky vrcholovy sport? To si naozaj taky ma...or ze si toto vytiahol? Ak si myslis ze neviem o com tocim ja tak sa ale strasne mylis. Mam viacej odstrielane z ostrelovacej pusky ako ty nabehane takze mi nemusis vysvetlovat co su to korekcie a pod... Ja som len poznamenal ze to uz nema nic spolocne s klasickou strelbou s kuse a ze sa to da uz porovnat zo strelbou z malorazky. Ale to by muselo tvoje kratkonohe ego chapat o com som napisal. Lukostrelbe sa inak venujem u 16 rokov tak asi viem o com pisem. A ci mam na viac? Vyskusaj....

-
juraj celkom si ma pobavil.od drastického podcenenia, ktoré je v tvojom prípade úplne mimo realitu, až po neznalosť rozdielu balistiky.pretože inak by si strelbu kušou ani len neskúšal prirovnať k strelbe malorážkou.zbraniam sa venujem už nejaký ten piatok, popravde to bude už 21 rokov a nikdy by ma nenapadlo porovnať strelbu z kuše so strelbou z gulovnice.jediné čo majú spoločné je držanie zbrane a to že je použitelná optika.
čo sa týka náročnosti lukodstrelby, nie je o nič náročnejšia ako strelba z kuše.skús si dohladať zopár odborných pojednávaní na túto tému.priemerne zdatný človek v angličtine by s tým nemal mať problém.
k tvojim inteligentným poznámkam : transplantácia kĺbov je možná už pár rokov, takže ma udivuje skôr tvoja neznalosť anatómie.
tak čo keby si radšej trošku doštudoval a potom skúsil hrať machra?
lukostrelba je síce odporúčaná pri určitých fyzických ťažkostiach, no iné ju úplne vylučujú.
to thor : nie je to zlý nápad, pár kusov mám doma a za zníženej viditelnosti je to naozaj super pomôcka.
čo sa týka náročnosti lukodstrelby, nie je o nič náročnejšia ako strelba z kuše.skús si dohladať zopár odborných pojednávaní na túto tému.priemerne zdatný človek v angličtine by s tým nemal mať problém.
k tvojim inteligentným poznámkam : transplantácia kĺbov je možná už pár rokov, takže ma udivuje skôr tvoja neznalosť anatómie.
tak čo keby si radšej trošku doštudoval a potom skúsil hrať machra?
lukostrelba je síce odporúčaná pri určitých fyzických ťažkostiach, no iné ju úplne vylučujú.
to thor : nie je to zlý nápad, pár kusov mám doma a za zníženej viditelnosti je to naozaj super pomôcka.
-
[quote="crossbowhunter"]
Ty si ale strasny pako! Pravdepodobne tvoja vlastna nadutost ti asi nedovoli vnimat to co som vlastne napisal na margo dnesnej strelby z modernych kusi. Nikdy som sa vevyjadril ze je to blbost. Neviem preco stale pleties do tejto temy balistiku? Ved ty si uplne mimo toho o com som pisal ja. Neverim ze niekto dokaze byt taky kratkozraky ako ty. Mam respekt pred kazdym kto sa venuje tomuto konicku a moja poznamka smerovala uplne inde. Pri dnesnom vyvoji modernej techniky a hlavne nastup novych materialov dochadza k tomu ze moderne kuse dosahuju takych parametrov ake kedysi neboli mozne. Preto sa osadzaju na ne puskohlady, kolimatory a podobne srandicky ktore vyrazne zlahcuju strelbu a tym sa cim dalej priblizuju k strelnym zbraniam a tak sa straca ich ,,tradicnost". Chapes? Ja nediktujem nikomu s cim ma strielat a ani to nepisem ako ty tie blbosti o transplantaci klbov.... Ved sa uvedom a zobut sa ked uz na niekoho utocis s takym stylom ako ty tak nech to ma aspon hlavu a pätu.
Zdar vsetkym strelcom a nadcencom sipov. Nech Vam to lieta vzdy do cierneho....
Ty si ale strasny pako! Pravdepodobne tvoja vlastna nadutost ti asi nedovoli vnimat to co som vlastne napisal na margo dnesnej strelby z modernych kusi. Nikdy som sa vevyjadril ze je to blbost. Neviem preco stale pleties do tejto temy balistiku? Ved ty si uplne mimo toho o com som pisal ja. Neverim ze niekto dokaze byt taky kratkozraky ako ty. Mam respekt pred kazdym kto sa venuje tomuto konicku a moja poznamka smerovala uplne inde. Pri dnesnom vyvoji modernej techniky a hlavne nastup novych materialov dochadza k tomu ze moderne kuse dosahuju takych parametrov ake kedysi neboli mozne. Preto sa osadzaju na ne puskohlady, kolimatory a podobne srandicky ktore vyrazne zlahcuju strelbu a tym sa cim dalej priblizuju k strelnym zbraniam a tak sa straca ich ,,tradicnost". Chapes? Ja nediktujem nikomu s cim ma strielat a ani to nepisem ako ty tie blbosti o transplantaci klbov.... Ved sa uvedom a zobut sa ked uz na niekoho utocis s takym stylom ako ty tak nech to ma aspon hlavu a pätu.
Zdar vsetkym strelcom a nadcencom sipov. Nech Vam to lieta vzdy do cierneho....
to DFender:samozřejmě máš jednoznačně pravdu,mi taky rozum velí excalibur,už jsem "akci"odvolal,ale predator je pro mne pořád srdeční záležitost,tak časem to bude moje první "kladka".nicméně teď se chci ještě vyřádit,tak beru excalibur.(mimochodem skoro definitivně jsi mně od kladky odradil)
.to crossbowhunter:a už jsi použil ty lumenoky k lovu?to musí být bomba,alespoň na YT to tak vypadá.

Nechci tě odrazovat
ale každý musí pochopit že kladková kuše je pro "každodenní" střílení bez dostatečného zázemí nevhodná. Pokud budeš mít ve svém městě servis, kde tomu opravdu rozumí (v Čechách utopie) tak potom není co řešit
Jinak jako druhá zbraň pro občasné vybití je to úplně ideální záležitost, sám ji takhle používám a pohoda 
Odlehčím X-Force HF 60 metrů včera odpoledne

Odlehčím X-Force HF 60 metrů včera odpoledne

teda to je podle mne na 60m k......y dobrá trefa
.doufám, že mi to jednou taky tak půjde,alespoň kuší,na luk se zatím nechystám.jinak jsem se na něj koukal,no slušná "mašina".

-
používam ich výhradne na lov.ono pri cvičnej strelbe nemajú význam.ale zatial som ich nikdy nepotreboval, tak neviem posúdiť.všetky moje polovačky sa konali výhradne cez deň.
ahoj crossbowhunter!viděl jsem ty videa o lovu lumenokem,musí to být dost adrenalinová záležitost,když vidíš jak ten šíp letí a čekáš,jestli zasáhne cíl.jinak máš nějaký lovecký zážitek,kterého si nevíce ceníš?např.trefa na hodně velkou vzdálenost,nebo něco takového.promiň mi mou zvědavost,ale nemůžu si pomoct
.