Je to dobr? ku?e?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DFender
Re: Je to dobrá kuše?

Příspěvek od DFender » 09 říj 2010 11:08

100 gramů to je nářez, to by muselo procházet i vyvložkovanou neprůstřelnou vestou :-) strašlivá záležitost :-)

crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 09 říj 2010 11:19

tak kedysi to odrovnávalo ťažkoodencov, takže s vestou si to poradí na 100%.
hold nevýhoda je že napínať to trvá sakra dlho, presnosť nie je taká a celé je to masívne.pôvodná verzia bola duralová, neskôr namáhané časti vystužené ocelov.no kvôli hmotnosti sme prešli na drevo a historická replika jak vyšitá.len nás to dlho nedržalo zo strachu prasknutia lučišťa.doteraz keď si predstavím ako sme vtedy hazardovali so životmi, tak sa mi zatmie pred očami.hold, radšej niečo slabšie a bezpečné
DFender

Příspěvek od DFender » 09 říj 2010 16:22

To určitě, nebezpečnost takovýho kompletu je strašná! Nehledě na to že výkon je vcelku nanic, pokud nejsi schopen zasahovat přesně a to si dovolím tvrdit že u tvojí kuše byla přesnost dost špatná .. Ale na stěnu do pracovny by se mi asi líbila velice :-)
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 10 říj 2010 10:12

ono presnosť nebola zase najhoršia, ale s novými kušami sa to nedá porovnávať.na 50 metrov sa s tým dá trafiť ludská hlava.len hold je rozdiel keď letí šíp a hentaký bodák či ako to nazvať.
DFender

Příspěvek od DFender » 10 říj 2010 13:13

To je vcelku velice slušná přesnost! To sem myslel že to bude horší-alespoň já se u svých modelů k takové přesnosti nikdy nedopracoval. U luků ano, tam úspěchy byly :-)
thor6

Příspěvek od thor6 » 11 říj 2010 23:20

ahoj chlapi!tak se mi konečně podařilo si najít chvilku a obtěžovat vás :) .mám ještě mnoho otázek,tak se alespoň něco pokusím sesumírovat:1.jak se u kuše udržuje spoušťový mechanismus?maže se něčím?jestli ano,tak může být olej ve spreji,např.balistol?2.jak se dělá omotávka tětivy?je na to nějaký přípravek,nebo to jde i ručně?3.má nějakou výhodu 22"šíp oproti 20"?4.je možné vyměnit terčový hrot za lovecký pouze našroubováním,nebo se musí vyměnit i insert?5.má tvar koncových koncových křidélek vliv na balistiku šípu?a je dobrá volba šípu easton power bolt?
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 12 říj 2010 02:30

ahoj to máš príjemnejšiu variantu ako ja.snažím sa pravej blond vysvetliť pár dní ako stiahnuť fotku z foťáku do pc a vôbec sa mi to nedarí.
a odpovede na tvoje otázky :
1. ak to nie je potrebné, tak to nerob.v prípade potreby premazať, ale najlepšie je sa poradiť priamo u výrobcu, čím.
2. je na to aj prípravok, no dá sa to aj ručne.zatial som to nepotreboval robiť nikdy.náhradná tetiva je podla mňa samozrejmosť a ak sa o tetivu aj staráš ( kdo maže ten jede ) tak niečo vydrží.
3. ide o dĺžku pre niektoré kuše.22" má trochu iné vlastnosti a je o niečo málo ťahší.
4. hroty meníš jednoduchým našróbovaním.ak teda neide o drevenné, ktoré pochybujem že máš na mysli.
5. má vplyv nie len tvar, ale aj tvrdosť, materiál, hmotnosť a dĺžka.
tie šípy ktoré si vybral sú fajn.moju skúsenosť s nimi som tu už niekde popisoval ( opúšťali ich inserty aj s hrotmi pri priestrele terčovnice ), ale myslím že kvalitné lepidlo to napraví.zatial som neskúšal, tak neviem.
moja terčovnica je 45x45x25 cm a pre exocet 200 nie je tá hrúbka 25cm dostačujúca.chcelo by to ešte pridať, len hrubšiu nemali.
to sú odpovede v skratke na tvoje otázky.momentálne tu skôr fičíme na súkromných správach.tak ak niečo sa kludne ohlás cez ňu.nie je tolko času sa aktívnejšie venovať fóru.
DFender

Příspěvek od DFender » 12 říj 2010 13:07

crossbowhunter píše:ahoj to máš príjemnejšiu variantu ako ja.snažím sa pravej blond vysvetliť pár dní ako stiahnuť fotku z foťáku do pc a vôbec sa mi to nedarí.
lituju tě :-)))))))))

thor6 odpovím za sebe ale v podstatě stejně :-) ... zaprvé WD40 ... zadruhé jde to i ručně ale musíš to umět :-) výdrž omotávky Exomax cca 200 výstřelů, náročná záležitost ... zatřetí výhody nejsou, proč?, důvod 22" je tady: moderní kladková kuše pro větší hloubku lučiště a systémů potřebuje delší šípy, kratší z ní s loveckým hrotem nevystřelíš, naopak to samozřejmě jde .. začtvrté vyměníš v ruce ... zapáté samozřejmě má, velký-na dostřel, rychlost, ovlivnitelnost větrem-stejně jako souměrnost olepení! ... zašesté šípy jsou v pohodě, já s nima žádné problémy nikdy neměl, vše drží jak má, asi jiná serie

Klidně to cpi vše sem, ať je to veřejné a lze později dohledat-třeba to poslouží dalším adeptům :-))
thor6

Příspěvek od thor6 » 12 říj 2010 13:46

to crossbowhunter:tak to je mi tě upřímně líto,budeš se muset obrnit nadlidskou trpělivostí :lol: :lol: :lol: .ale vážně,díky za odpovědi.to DFender:já samozřejmě neumím udělat omotávku a ještě mne zajímá,to se omotá celá tětiva,nebo jen střed?a délka šípů mne zajímala,protože jsem nevěděl,jaký má význam rozdílná délka,čili pro excalibur stačí 20"?a jaký tvar a křidélek by jsi mi doporučil pro přesnější střelbu tak na 100m?a je na takovou střelbu lepší karbon,nebo dural?
DFender

Příspěvek od DFender » 12 říj 2010 16:14

Ideální mít dvě až tři tětivy a dávat to někomu kdo omotávku umí, je dost důležité kdo a jak ji udělá a utáhne-podle toho taky vydrží, omotává se to speciální šňůrou a ta není taky zrovna levná-poslat se to dá poštou ;-) samozřejmě je omotaný jen střed cca 10cm a očka tětivy-ale ta vydrží věčnost, Excalibur určitě 20" šípy, kormidla na terč klasika 4", šípy stejně kup hotové a jedině karbon! O ničem jiném vůbec neuvažuj :-)
juraj197405

Příspěvek od juraj197405 » 14 říj 2010 22:23

Nazdar chlapi. Kaslite na kuse! Ked si naozaj chcete vychutnat strelbu tak si zabezpecte kvalitny kladkovy luk. Viem o com hovorim. Mam odstrielane toho uz naozaj vela a nedam dopustit na lukostrelbu. Strielanie s kuse by som prirovnal skor k strelbe z malorazky a to uz nie je o tom....
To ja len tak aby rec nestala.... :D
Camerone66

Příspěvek od Camerone66 » 15 říj 2010 07:06

juraj197405 píše:Nazdar chlapi. Kaslite na kuse! Ked si naozaj chcete vychutnat strelbu tak si zabezpecte kvalitny kladkovy luk. Viem o com hovorim. Mam odstrielane toho uz naozaj vela a nedam dopustit na lukostrelbu. Strielanie s kuse by som prirovnal skor k strelbe z malorazky a to uz nie je o tom....
Nechci Ti brát iluzi, ale většina ze zúčastněných na tomto vláknu je zapálená pro kuše (to i přes rozdílnost názorů), tak asi raději zkus třeba tady http://forum.gunshop.cz/kladkove-luky-c ... 11147.html
DFender

Příspěvek od DFender » 15 říj 2010 12:15

juraj197405 píše:Nazdar chlapi. Kaslite na kuse! Ked si naozaj chcete vychutnat strelbu tak si zabezpecte kvalitny kladkovy luk. Viem o com hovorim. Mam odstrielane toho uz naozaj vela a nedam dopustit na lukostrelbu. Strielanie s kuse by som prirovnal skor k strelbe z malorazky a to uz nie je o tom....
Samozřejmě že luk je úplně jiný level :-), já osobně také raději střílím lukem-začínal jsem s ním a v poslední době už se vlastně orientuju jenom na luky :-)
crossbowhunter

Příspěvek od crossbowhunter » 15 říj 2010 16:33

ak máš na sklade zopár zdravých kĺbov na transplantovanie, tak pošli a začnem sa orientovať na luky možno.
porovnávať kušu s malorážkou?človeče vieš ty vôbec o čom točíš?
thor6

Příspěvek od thor6 » 15 říj 2010 19:48

no,luk,to je fakt jiný level,není zrovna jednoduché z něj střílet,natož trefovat,je to hodně o koncentraci a hlavně o technice a spoustě nastřílených hodin,teprve pak se snad :D výsledky dostaví.také jsem to zkoušel,ale výsledky nestály za řeč :D .
Odpovědět