Kubajzz píše:Saracen píše:1.)Pratele jsem uplnej lajk v teto veci. Chtel bych si koupit vzduchovku, jen na strileni do tercu. Tak na az 20 metru. JE to vuebc realny?
-)
1.) 10-20m je pro vzduchovku tak akorát. Pro tuhle vzdálenost je určena.
2.) Ber Slavii 634.
3.) 634 je o hodně silnější než 631, jinak je to to samé.
To Kubajzz: Můžeš mi vysvětlit, k čemu je ti silnější vzduchovka pro střílení do terčů? Střílel jsem tu disciplínu asi 8 let, ale je možný, že jsem něco nepochopil... Každopádně pístové vzduchovky bez kompenzace rázu nejsou pro terčovou střelbu vhodné, protože na terč UIT s nimi neuděláš ani po důkladném tréninku, když jsi hodně dobrej, víc jak 350 (40 ran) a to jsi ve výsledkové listině "na vocase". Terčové vzduchovky se konstruují tak, aby měly minimální, resp. žádný ráz.
1) Pokud mají píst, mají kompenzaci jeho rázu protiběžným pístem nebo zákluzem mechanizmu - většinou starší konstrukce fy. Feinwerkbau nebo Anschütz
2) Konstruují se jako prekompresní, např. starší Walther nebo endérácká Suhl 550 MLG, kde pákou natlačíš vzduch do tlakové komory a spoušťovým mechanizmem podobným jako u větrovky ho přepustíš za diabolku. Jedno natažení - jedna rána
3) Používají k vymetení diabolky technický plyn (např. CO2) dávkovaný v bombách, tzv. plynovky - neplést s klasifikací plynovky dle zákona o zbraních
4) Větrovky - princip podobný plynovkám, jen místo stlačeného technického plynu používají vzduch stlačený v kontejneru.
Všechny tyhle systémy mají za cíl trefit na 10 m s jistotou desítku o průměru 0,5 mm a to, jak známo, se ti stěží povede vzduchovkou s velkým výkonem, ale taky velký rázem. Taky si nech zajít chuť na to, že bys takovou zbaň koupil do 10 tis. Nejlevnější je, pokud vím, S 2000 (má ji mj. Sidewinder) a ta stojí kolem 12 tis. Ta ale stále nemá přesnost závodních vzduchovek. Speciální terčové stroje jsou od 30 tis. nahoru.
Pokud ale chceš střílet do terče z prodejny s bílou centimetrovou desítkou (za totáče se tomu říkalo sokolovský terč), pak je tahle diskuse zbytečná, protože tam si budeš připadat jako king i se starou Slávií 620.
Mimochodem docela jsi mě rozesmál, protože ten, co mu tady radíš ohledně rybiny na vzduchovce je ten samej, kterýho pranýřuješ na jiným auditoriu za vzduchovkovej lov. Zalistuj si zpět a budeš se divit.