Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Lala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lala » 21 dub 2006 19:14

"Tak jsem tu montaz nakonec sehnal mam ten Kozap typ21 sice"

Ano je to tak ma skutecne 13mm, nenapadlo me to merit, dal jsem na spatne rady, pujdu to v pondeli vymenit. :(

golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 22 dub 2006 08:00

a máte to Turkové dělaj alespoň standartní rybinu :lol: (sranda musí být)
LEON

Příspěvek od LEON » 22 dub 2006 09:52

Rybina neni vsechno.Alespon Slavky strili normalne
troj

Příspěvek od troj » 22 dub 2006 15:44

na druhou stranu ta 13mm rybina ma sve opodstatneni...urcite na ni bude optika kvuli razum drzet lip :!:
golfkiller
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golfkiller » 22 dub 2006 18:10

no nevím :?
jirkausti
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkausti » 22 dub 2006 20:09

tak jsem dnes udělal první testy Slavie 634. Celý odpolende jsem se rejpal v zahrádce, tak pak jsem si udělal chvilku čas. Sice jsem nestihl otestovat více druhů diabolek, ale aspoň jsem vzduchovku trošku "zkalibroval".
Střílel jsem na 25m (to už terč skoro není vidět :P ) Tak jsem nejdříve vzal papír A4 a černým fixem udělal kříž a střílel v leže. Bohužel nemám možnost tam vzduchovku upnout do svěráku, tak výsledek je hodně ovlivněn mou rukou. :? Každopádně po několika drobných korekcích jsem se strefoval plus mínus 3cm, neboli do kružnice o průměru 6cm. (podotýkám - s mou roztřesenou rukou ). Střílel jsem diabolkami JSB Match. (žlutá nálepka na krabičce)
Co se týče průbojnosti:
Na tuto vzdálenost byla pod terčem tvrdá překližka tl.12mm, diabolka v ní uvízne asi do 2/3 hloubky. Pokud jsem se strefil někde poblíž minulého vstřelu, už z druhé strany lítaly třísky.
Pak jsem na bednu postavil plechovku od mandarinek (celkem tvrdou) a JSB Match proletí první stranou a v druhé udělá slušnej důlek.
Nakonec jsem zkusil JSB Straton (se špičkou) a ta už proletěla durch.
Jo a diabolka v kovovém lapači za terčem, to je z ní totální placka. :wink:
Toliko k mým dnešním testům, časem otestuju různé druhy diabol od JSB.
Jirka
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 23 dub 2006 08:02

Pánové, ideální lapač broků na vzduchovku je krabice od čehokoli vycpaná vrstvenými novinami. Zastaví to brok v pohodě, nesviníte olovem okolí a když to rozflákáte, jen vyměníte balík novin.
Já jsem tak trénoval se svou milovanou S 631 v bytě (střelba z pokoje na půdu 10 m), než jsem ji komusi půjčil (na tejden na krysu) a už jsem se s ní nesetkal. Je pravda, že mi potom prošla rukama řada terčových vzduchovek, ale na tu Slávku se slzou v oku rád vzpomínám. Byla totiž první. No a myslím , že výsledek 340 (mezinár. terč vstoje s dioptrem, 40 ran) by mě sice na olympiádu neposlal, ale napovídá, že ta Slávie na to, že to je lámačka, zas tak úplně blbá není. 634 by snad mohla být ještě lepší, ale nemám s ní zkušenosti.
dajda4603

Lapač diabolek

Příspěvek od dajda4603 » 23 dub 2006 08:42

Mám dobré zkušenosti s lapačem (hlubokým, nikoliv mělkým s diagonálními kovovými lamelami), vycpaným starými hadry. Nejenom, že funguje spolehlivě, ale navíc dopady diabolek nejsou slyšet 8) Dá se to v pohodě použít v bytě, nikoho tím nerušíte (tedy pokud se zrovna někdo neprochází před terčem, to mě děsně znervózňuje :wink: ).
JdC: Budoucnost patří aluminiu !
kurnick

Příspěvek od kurnick » 23 dub 2006 14:30

Chtěl bych se zeptat, jestli mi je někdo schopen objasnit rozdíl mezi CO2 pistolí na 4,5 mm olověné bročky a 4,5mm BB speciální ocelové bročky. Nikde jsem ony ocelové broky nenašel, že by se prodávaly a ani jestli se do pistole, například UMAREX walther CP 99 compact, dají cpát i klasický olověný bročky. Uvažuji, že bych si koupil na blbnutí něco z produkce UMAREXu a tak bych si rád zjistit co bude nejlepší alternativa za rozumný peníz. Tedy do 3 tisíc.... Díky za každou odpověď či radu....
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 23 dub 2006 17:00

kurnick píše:Chtěl bych se zeptat, jestli mi je někdo schopen objasnit rozdíl mezi CO2 pistolí na 4,5 mm olověné bročky a 4,5mm BB speciální ocelové bročky. Nikde jsem ony ocelové broky nenašel, že by se prodávaly a ani jestli se do pistole, například UMAREX walther CP 99 compact, dají cpát i klasický olověný bročky. Uvažuji, že bych si koupil na blbnutí něco z produkce UMAREXu a tak bych si rád zjistit co bude nejlepší alternativa za rozumný peníz. Tedy do 3 tisíc.... Díky za každou odpověď či radu....
Řekl bych, že ocelové broky budou tvrdší. Ale ocelové střelivo je zakázáno prodávat pro použití do zbraně. Jestli chceš něco tvrdého, kup si poměděné broky (mají je na Militaria.pl) . A doporučuju od UMAREXu známou CP Sport. V gunshopu ji mají za 2 920 Kč a i já osobně si ji budu pořizovat.
kurnick

Příspěvek od kurnick » 23 dub 2006 17:11

wqcr píše:
kurnick píše:Chtěl bych se zeptat, jestli mi je někdo schopen objasnit rozdíl mezi CO2 pistolí na 4,5 mm olověné bročky a 4,5mm BB speciální ocelové bročky. Nikde jsem ony ocelové broky nenašel, že by se prodávaly a ani jestli se do pistole, například UMAREX walther CP 99 compact, dají cpát i klasický olověný bročky. Uvažuji, že bych si koupil na blbnutí něco z produkce UMAREXu a tak bych si rád zjistit co bude nejlepší alternativa za rozumný peníz. Tedy do 3 tisíc.... Díky za každou odpověď či radu....
Řekl bych, že ocelové broky budou tvrdší. Ale ocelové střelivo je zakázáno prodávat pro použití do zbraně. Jestli chceš něco tvrdého, kup si poměděné broky (mají je na Militaria.pl) . A doporučuju od UMAREXu známou CP Sport. V gunshopu ji mají za 2 920 Kč a i já osobně si ji budu pořizovat.
Tak jestli je jediný rozdíl v těch zbraních v tom, že jedna snese tvrdší munici, tak nevim, proč je zrovna ta na 4,5 mm BB broky levnější. Nejde mi totiž o tvrdší munici, jen mi to vrtalo hlavou. Na tu CP Spotku sem taky koukal a asi to dopadne její koupí...
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 23 dub 2006 18:07

Můj názor je, že bych do vzduchovky ocelové broky nikdy necpal a když, tak maximálně do hladkého vývrtu. Vzduchovkové drážky jsou příliš jemné na to, aby skously ocel na ocel. Hrany drážek by za chvíli byly oblé, což se nutně musí projevit na přesnosti. Do drážkové hlavně jedině Pb.
kurnick

Příspěvek od kurnick » 23 dub 2006 18:42

Jasný, to já bych taky nikdy do vzduchovky necpal, ale rpávě typ walther CP 99 comapct od UMAREXu má udávanou munici ocelové bročky, to je to, co nechápu:)
Tady sem to našel. Nahoře je zmínka o speciálních ocelových brocích BB pro walther PPK/s, ale pistolí s označením munice BB tam je víc...

http://www.alfa-proj.cz/zbrane-eshop/zb ... -index.php
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 23 dub 2006 21:18

No, ona ta reklamní noticka je vůbec výkvět odbornosti. Např. že s jednou bombičkou CO2 vystřelíte s krátkými přestávkami i 6 ran. Skutečně velmi ekonomická střelba. To už si raději koupím 9 mm Luger a mám to i s ránou. A když se Umarex zmiňuje o přesnosti, tak to už se smíchy lámu v pase. Je pravda, že ty umaexácký vzduchovky navozují pocit "dospělé" zbraně, ale na vážnější střílení to fakt není. To už ta naše plastiková LOVka (nebo co je to za klumpr slepenej ze 2 půlek plastiku) má aspoň základní parametry vzduchovky. Je teda fakt, že s ní si nemůžete připadat jako agent 007 s povolením zabíjet, zatímco s tím pseudowaltherem si můžete připadat aspoň jako pseudo007.
kurnick

Příspěvek od kurnick » 23 dub 2006 21:29

To jo, to maj trochu nevychytaný :) Ale ceny maj dobrý, tak sem si u nich objednal onu CP sport a uvidíme. Jde mi jen o ten vzhled zbraně, než si někdy v budoucnu po studiu udělám zbroják. Nehodlám s ní střílet na přesnost, když budu chtít trefovat terč, vytáhnu svou Slavii 630, ale doufám, že aspoň plechovku či petlahev trefí:)
Odpovědět