Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 dub 2006 08:42

Saracen píše:1.)Pratele jsem uplnej lajk v teto veci. Chtel bych si koupit vzduchovku, jen na strileni do tercu. Tak na az 20 metru. JE to vuebc realny?
2.)A rozhoduju se mezi
GAMO Shadow 1000 a CZ SLAVIA 634 .
3.)Pocitam ze ten tip 631 je nizsi, ze jo? Muzete mi poradit? Vejs bych s cenou asi nesel....
4.)A jeste takova uplne dementni otazka, je to jeste dnes tak ze vystrelim, zlomim, nabiju a muzu znova jednou vystrelit, ze jo:-)?
5.)A jeste se chci zepotat jak moc fajn sou k tomu puskohledy? Diky moc:-)
1.) 10-20m je pro vzduchovku tak akorát. Pro tuhle vzdálenost je určena.
2.) Ber Slavii 634.
3.) 634 je o hodně silnější než 631, jinak je to to samé.
4.) Dneska střílíš pořád stejně jako tvůj děda, když byl ještě děcko.
5.) Puškohledy jsou fajn, ale když ho nemáš tak nic nezkazíš. Někdo na těch 10-20m střílí lépe bez něho. Pokud můžu mluvit za sebe, tak radši střílím na tak krátkou vzdálenost bez něj.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Lala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lala » 25 dub 2006 09:06

O zaruku mi nejde, nejake upravy jsem uz na vzduchovce delal, takze stejne neplati. Co se tyka te duralove montaze, tak bych tomu moc neveril, mel jsem tam hlinikovou, a S634 ma skutecne docela velke otresy a myslim si ze by taky nevydrzela, kazdopadne by se musela casto nastrelovat.
Enfield

Montáž na Slavii 634

Příspěvek od Enfield » 25 dub 2006 10:03

Včera jsem si koupil Slavii 634 a potřeboval bych poradit s montáží, může mi někdo doporučit vhodnou montáž, ale kvalitní né hliníkovou.

Dál se chci zeptat jestli na Slavii 634 pasuje montáž od kozapu ?
Lala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lala » 25 dub 2006 10:56

Enfield: Popisuji to o neco vyse. Pro 13mm rybinu co ma prave S634 mi bylo receno, ze zadna kvalitni ocelova montaz neexistuje, proto mi mou vzduchovku budou upravovat (projedou rybinu na 11mm), dnes jsem ji tam odnesl a do patku to bude :) . Mozna ze se da sehnat nejaka z duralu ci hliniku, ktera by tam sla, ale nedoporucoval bych.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 dub 2006 12:04

Na těch 13mm existují kvanta kvalitních montáží, není to zas tak neobvyklý rozměr.
Stačí se podívat na jaké šířky se dělá kolimátor OKO dole http://www.oktarget.cz/prislusenstvi.html
I mezi těmi montážemi od Kozapu se taková najde, jen se jich zeptat, která má těch 13mm.
Ta šířka rybiny nepodléhá žádné normě a každý výrobce si ji může udělat jak chce, proto je taky těch montáží tolik.

Akorát v CZ jsou blbci a přestože celý svět používá na vzduchovky šířku 11mm, tak oni musí použít 13mm a k tomu ještě jen na jediný model vzduchovky (jen na 634). Nad některými jejich skutky opravdu zůstává rozum stát.
Lala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lala » 25 dub 2006 12:36

Kubajzz: Nebudu se tady hadat, jen tlumocim co mi bylo receno, od kozapu se nic co by se udajne dalo pouzit na 13mm rybinu nedela a pokud nekdo neco kvalitniho z ocele sezene, at da vedet :)
Enfield

Příspěvek od Enfield » 25 dub 2006 13:57

Kdyby někdo měl zkušenost s montáží od kozapu na Slavii 634 tak ať poradí, která pasuje.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 dub 2006 14:50

Kubajzz píše:
Saracen píše:1.)Pratele jsem uplnej lajk v teto veci. Chtel bych si koupit vzduchovku, jen na strileni do tercu. Tak na az 20 metru. JE to vuebc realny?

-)
1.) 10-20m je pro vzduchovku tak akorát. Pro tuhle vzdálenost je určena.
2.) Ber Slavii 634.
3.) 634 je o hodně silnější než 631, jinak je to to samé.
To Kubajzz: Můžeš mi vysvětlit, k čemu je ti silnější vzduchovka pro střílení do terčů? Střílel jsem tu disciplínu asi 8 let, ale je možný, že jsem něco nepochopil... Každopádně pístové vzduchovky bez kompenzace rázu nejsou pro terčovou střelbu vhodné, protože na terč UIT s nimi neuděláš ani po důkladném tréninku, když jsi hodně dobrej, víc jak 350 (40 ran) a to jsi ve výsledkové listině "na vocase". Terčové vzduchovky se konstruují tak, aby měly minimální, resp. žádný ráz.
1) Pokud mají píst, mají kompenzaci jeho rázu protiběžným pístem nebo zákluzem mechanizmu - většinou starší konstrukce fy. Feinwerkbau nebo Anschütz
2) Konstruují se jako prekompresní, např. starší Walther nebo endérácká Suhl 550 MLG, kde pákou natlačíš vzduch do tlakové komory a spoušťovým mechanizmem podobným jako u větrovky ho přepustíš za diabolku. Jedno natažení - jedna rána
3) Používají k vymetení diabolky technický plyn (např. CO2) dávkovaný v bombách, tzv. plynovky - neplést s klasifikací plynovky dle zákona o zbraních
4) Větrovky - princip podobný plynovkám, jen místo stlačeného technického plynu používají vzduch stlačený v kontejneru.

Všechny tyhle systémy mají za cíl trefit na 10 m s jistotou desítku o průměru 0,5 mm a to, jak známo, se ti stěží povede vzduchovkou s velkým výkonem, ale taky velký rázem. Taky si nech zajít chuť na to, že bys takovou zbaň koupil do 10 tis. Nejlevnější je, pokud vím, S 2000 (má ji mj. Sidewinder) a ta stojí kolem 12 tis. Ta ale stále nemá přesnost závodních vzduchovek. Speciální terčové stroje jsou od 30 tis. nahoru.
Pokud ale chceš střílet do terče z prodejny s bílou centimetrovou desítkou (za totáče se tomu říkalo sokolovský terč), pak je tahle diskuse zbytečná, protože tam si budeš připadat jako king i se starou Slávií 620.

Mimochodem docela jsi mě rozesmál, protože ten, co mu tady radíš ohledně rybiny na vzduchovce je ten samej, kterýho pranýřuješ na jiným auditoriu za vzduchovkovej lov. Zalistuj si zpět a budeš se divit.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 25 dub 2006 15:04

To je jasné, že pokud to někdo se střelbou do terče myslí vážně, tak potřebuje vzduchovku s vybavením za cca 100tisíc.
Ale o tom tady není řeč. On chce nějakou Slávii nebo Gamovku, předpokládám na zábavnou střelbu.
Takže něco kolem 3 tisíc.
Ty mu ten rozdíl do S200 asi nedoplatíš.
harpplayer píše:.Mimochodem docela jsi mě rozesmál, protože ten, co mu tady radíš ohledně rybiny na vzduchovce je ten samej, kterýho pranýřuješ na jiným auditoriu za vzduchovkovej lov. Zalistuj si zpět a budeš se divit.
No a co?
Když se někdo normálně ptá, tak co bych mu neporadil...
Enfield

Příspěvek od Enfield » 25 dub 2006 15:13

To je sice pěkný příspěvek, ale většina lidí tu myslí přesnost v technických možnostech zlamovací vzduchovky, kdybych vzal terč na 50metrů tak můžu taky tvrdit, že se trefím kulovnicí líp než vzduchovkou za 100.000,- a měl bych pravdu.

Mě zajímala ta montáž, která udrží ráz pružiny, aby to střílelo stejně jako přes miřidla
troj

Příspěvek od troj » 25 dub 2006 20:59

stejne to je absurdistan ta slavia 634..kdyz uz chteli nejaky extra burty tak tam meli dat rybinu jako na kulovnice ktera je bezna a dostatecne celi razum..este ze to neudelali treba na 12/17 palce :roll:
Enfield

Příspěvek od Enfield » 26 dub 2006 09:55

Včera jsem zkoušel Slavii 634 na 25m. Soustřel byl celkem slušný (4cm) na to, že jsem měl puškohled Gamo 4x32 s integrovanou hliníkovou shitovou montáží.

Chtěl bych vědět od někoho jaká montáž se hodí na tuto Slavii. Zkoušel jsem 3 montáže a u všech byl puškohled vychýlený mimo osu střely a v důsledku toho se na rostoucí vzdálenost střela vychylovala víc a víc do strany.

Nevíte někde jak se dá upravit ráz při výstřelu, aby byl jemnější, třeba to něčím podložit, protože slavie ho má docela nepříjemný proti gamu.
jari

GAMO 3-7x28tv + montáž

Příspěvek od jari » 26 dub 2006 10:10

Pujde mi přidělat tento puškohled na S634?Jaký na něj máte nazor?DIK za odpovědi. :wink:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 26 dub 2006 10:16

Enfield píše:...Zkoušel jsem 3 montáže a u všech byl puškohled vychýlený mimo osu střely a v důsledku toho se na rostoucí vzdálenost střela vychylovala víc a víc do strany...
Jestli to dělaly všechny tři montáže, tak není chyba v nich, ale v nakřivo vyfrézované rybině.
Enfield

Příspěvek od Enfield » 26 dub 2006 10:21

montáže jsou na 11mm rybinu a když jsem je dal na Slavii 634, tak se vychílili do strany, jakoby puškohled seděl o 3mm víc vlevo.
Odpovědět