Jen o vzduchovkach
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
No jak myslíš, já bych do toho nešel, ale proti Gustovi žádnej dyšputát. Jen si ještě zjisti, jak je to s bombičkami, jestli do toho pasujou naše sifonky nebo jestli je to na špešl bomby, jak je to s cenou, s výměnou prázdných za plný apod., ať pak nekoukáš jak bagr na tvrdou hlínu, že to není čím krmit nebo za velký peníze.
Pro svoji potřebu bych šel do starší TAU 7 nebo do Alfy, ale jak říkám, někdo holky, jinej vdolky...
No a jestli to se střílením myslíš vážně, ten zbroják si rozhodně udělej.
Pro svoji potřebu bych šel do starší TAU 7 nebo do Alfy, ale jak říkám, někdo holky, jinej vdolky...
No a jestli to se střílením myslíš vážně, ten zbroják si rozhodně udělej.
-
- Odborník na zbraně
Žádná, protože to není lovecká zbraň a pokud tě někdo vyhmátne, budeš z toho mít jen problémy. Jednak zřejmě nejsi myslivec a proto po nich nesmíš střílet, druhak se domnívám, že v době hnízdění jsou chráněný a třeťak vzduchovkou u nás není povoleno lovit, takže i kdybys neporušil první 2 body, uvařil by tě kdo by chtěl na tom třetím.Enfield píše:Chtěl bych vědět, která vzduchovka je na 30m přesnější jestli slavia 631 nebo 634. Potřebuju to na straky a na šedivky
Kromě toho by ses mohl postavit rovnou vedle toho "borce", co střílel kuličkovkou veverky na sousedním auditku.
Tak za prvé jsem myslivec a i myslivecká stráž a zvěř škodící myslivosti můžu lovit podle zákona o myslivosti. Máme vlastní honitbu která má honební pozemky až k mému domu, takže můžu lovit na těchto honebních pozemcích, které jsou vyjmuté z intravianu obce, takže asi těžko porušuji zákon. Malorážkou nebo brokovnicí je u domu lovit nebudu, protože nechci ohrožovat život a zdraví lidí a na větve stromů střílet malorážkou nebudu. Vyjímkou jsou psy a kočky, které se můžou lovit 200metrů od posledního obydlémo obydlí nebo plotu.
Ale ne vzduchovkou!Enfield píše:Tak za prvé jsem myslivec a i myslivecká stráž a zvěř škodící myslivosti můžu lovit podle zákona o myslivosti...

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
-
- Odborník na zbraně
Tak to sis spletl auditorium. Běž se zeřadit do nesčetného zástupu "lovců" do auditoria Lovectví a myslivost versus jeho odpůrci. Tam jistě objevíš spřízněné duše. ŽÁDNOU zbraní nesmíš lovit v mimo honitbu a v blízkosti obydlí, tím méně, že VZDUCHOVKA NENÍ ZBRAŇ URČENÁ K LOVU. Smutný na tom je, že tady házíš mysliveckými funkcemi a tak bys tohle měl znát. Docela by mě zajímalo, proč ty straky a šedivky chceš tak vehementně lovit. Mám pocit, že zařazeny mezi škodnou nejsou - mohu se samozřejmě mýlit. TY jsi myslivec a stráž a jánevímcoještě.Enfield píše:Strace to je jedno čím ji střelíš
Howgh - nechci tu rozpřádat paralelní debatu o myslivosti. Jedno auditorium na tenhle problém stačí ažaž. Tady je to o vzduchovkách.
Straka a vrána šedivka je zvěř škodící myslivosti doba lovu je daná zákonem. Straky a šedivky lovím proto, že u rybníku zabíjejí malé bažanty a kačenky, tvůj názor na lov u obidlí je řekněme dost laický, přečti si výklad zákona, kde se může lovit a kde ne zákon 449/2001sb.harpplayer píše:Tak to sis spletl auditorium. Běž se zeřadit do nesčetného zástupu "lovců" do auditoria Lovectví a myslivost versus jeho odpůrci. Tam jistě objevíš spřízněné duše. ŽÁDNOU zbraní nesmíš lovit v mimo honitbu a v blízkosti obydlí, tím méně, že VZDUCHOVKA NENÍ ZBRAŇ URČENÁ K LOVU. Smutný na tom je, že tady házíš mysliveckými funkcemi a tak bys tohle měl znát. Docela by mě zajímalo, proč ty straky a šedivky chceš tak vehementně lovit. Mám pocit, že zařazeny mezi škodnou nejsou - mohu se samozřejmě mýlit. TY jsi myslivec a stráž a jánevímcoještě.Enfield píše:Strace to je jedno čím ji střelíš
Howgh - nechci tu rozpřádat paralelní debatu o myslivosti. Jedno auditorium na tenhle problém stačí ažaž. Tady je to o vzduchovkách.
Nechci se hádat s člověkem, který nezná problematiku myslivosti.
Chtěl jsem původně vědět, která vzduchovka je přesnější jestli Slavia 631 nebo 634
Tak jsem byl dnes menit tu montaz kozap 21 za neco co by me na Slavku 634 pasovalo. Dozvedel jsem se, ze ve trinactce rybine se nic nedela. Mam tam zitra prinest vzduchovku a zbrojir mi projede drazky na standartni rybinu jedenact. Nechapu proc tedy zacali delat trinactky misto jedenactek, co to ma za smysl, mozna ze se zacnou nejake montaze v tomto rozmeru delat, ale zatim nic neni... 

Pratele jsem uplnej lajk v teto veci. Chtel bych si koupit vzduchovku, jen na strileni do tercu. Tak na az 20 metru. JE to vuebc realny? A rozhoduju se mezi
GAMO Shadow 1000 a CZ SLAVIA 634 . Pocitam ze ten tip 631 je nizsi, ze jo? Muzete mi poradit? Vejs bych s cenou asi nesel.... A jeste takova uplne dementni otazka, je to jeste dnes tak ze vystrelim, zlomim, nabiju a muzu znova jednou vystrelit, ze jo:-)? A jeste se chci zepotat jak moc fajn sou k tomu puskohledy? Diky moc:-)
GAMO Shadow 1000 a CZ SLAVIA 634 . Pocitam ze ten tip 631 je nizsi, ze jo? Muzete mi poradit? Vejs bych s cenou asi nesel.... A jeste takova uplne dementni otazka, je to jeste dnes tak ze vystrelim, zlomim, nabiju a muzu znova jednou vystrelit, ze jo:-)? A jeste se chci zepotat jak moc fajn sou k tomu puskohledy? Diky moc:-)
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvam se za spatnou radu, poucim se z toho a nebudu uz mluvit do neceho, co jsem si sam nezkusil ..Lala píše:Tak jsem byl dnes menit tu montaz kozap 21 za neco co by me na Slavku 634 pasovalo. Dozvedel jsem se, ze ve trinactce rybine se nic nedela. Mam tam zitra prinest vzduchovku a zbrojir mi projede drazky na standartni rybinu jedenact. Nechapu proc tedy zacali delat trinactky misto jedenactek, co to ma za smysl, mozna ze se zacnou nejake montaze v tomto rozmeru delat, ale zatim nic neni...
Kazdopadne si ale nemyslim, ze frezovani rybiny je to prave reseni (pripravite se tim asi o zaruku) .. Poptal jsem se cloveka z Kozapu Brno a bylo mi receno, ze Slavia 634 ma stejnou rybinu jako 631 a jediny problem s montazi muze nastat diky tomu, ze ma rybina shora kulaty profil a tak tam nejde nasadit standartni montaz.. mela by tam pry pasovat bez problemu montaz podhledova, ale konkretne jaka, to uz radeji reste primo s prodejcem - zkusit, koupit ..
Naposledy upravil(a) Sidewinder dne 25 dub 2006 08:52, celkem upraveno 1 x.