Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
-
Víš co? Všecko co tady je psané, se opakuje pořád dokola. Toto téma už umírá. Četl sem ho celé, ale ti chudáci bažanti mě fakt dostali..To přiznám. Ještě poznámka:MS v naší obci je banda ku*ev. Není pro ně problém dojit na poslední leč s flintou do hospody, pověsit na věšák a chlastat...a pak pozdě v noci se s ní plantat po náměstí a vystřelit si do vzduchu. Ať žije naše MS 

-
- Odborník na zbraně
Řekl jsem si původně, že už na tuhle diskusi nebudu reagovat, jelikož jsem své názory vyjádřil kdesi na začátku, ale ti "myslivci" vyhazující bažanty do luftu mě dostali stejně, jako ten pitomec s kuličkovkou a zabitými veverkami na začátku. Pánové, pojďme se dohodnout, že trotlové jsou ve všech lidských činnostech, ať je to střílení, myslivost nebo sbírání známek. Lidské blbosti se nesmí ustupovat a je s ní třeba bojovat a je otázkou osobní odvahy a statečnosti blbovi dát jasnými argumenty najevo, že je blb. On to totiž sám není schopen poznat, právě proto, že je blb. Buď po vícenásobném konstatování svého blbství se sebou dokáže něco udělat nebo z party vypadne.
Problémem ovšem zůstává, že blb, anžtož neví, že je blb, se někdy pasuje do role vševědoucího a všemocného soudce, který argumentuje blbstvím všech kolem sebe. Pak je právě na statečnosti těch normálních, aby blbovi dali najevo, kdo že je opravdu blb.
Nejhorší alternativou však je, začnou-li blbové tvořit kolektivy a strany. Před tím nás chraň ruka Páně.... Obávám se nejhoršího, totiž že se tak už na mnoha místech stalo.
Omlouvám se za svou pseudofilozofickou úvahu.
Jinak Vás P.T. pánové (dámy se tady prakticky nevyskytují) vyzývám, kontrolujte si po sobě v rámci pravidel diskuse svoje příspěvky - některé pravopisné chyby některé z nás posílají zpět do škamen obecné školy. Ať sami nevypadáme jako trotlové!
Howgh!
Problémem ovšem zůstává, že blb, anžtož neví, že je blb, se někdy pasuje do role vševědoucího a všemocného soudce, který argumentuje blbstvím všech kolem sebe. Pak je právě na statečnosti těch normálních, aby blbovi dali najevo, kdo že je opravdu blb.
Nejhorší alternativou však je, začnou-li blbové tvořit kolektivy a strany. Před tím nás chraň ruka Páně.... Obávám se nejhoršího, totiž že se tak už na mnoha místech stalo.
Omlouvám se za svou pseudofilozofickou úvahu.
Jinak Vás P.T. pánové (dámy se tady prakticky nevyskytují) vyzývám, kontrolujte si po sobě v rámci pravidel diskuse svoje příspěvky - některé pravopisné chyby některé z nás posílají zpět do škamen obecné školy. Ať sami nevypadáme jako trotlové!
Howgh!
-
- Bydliště:Wien8 / Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- Kontaktovat uživatele:
Asi trochu mimo aktualni smerovani topicu, ale co rikate na lov kratkou? Podporili byste to v CR? Nekteri zastanci rikaji, ze to dava zvireti vic sanci, na druhou stranu mi prijde, ze zasah pak neni tak presny a zvire muze trpet mnohem vic...
Jsem v lovectvi naprostej laik, tak mam mozna blby dotazy
Jsem v lovectvi naprostej laik, tak mam mozna blby dotazy

[size=84][url=http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz][b]Zbrojní průkaz: informace, příprava ke zkoušce, zákony[/b][/url] | [url=http://zbranekvalitne.cz/strelecka-mapa][b]Mapa střelnic a obchodů v ČR[/b][/url][/size]
-
- Bydliště:Wien8 / Praha8 ________________________ »»» zbranekvalitne.cz «««
- Kontaktovat uživatele:
hmm.. aby se predelavaly? a aby na tom predelavani mohlo pracovat mnoho odpovednych a dobre placenych lidi

[size=84][url=http://zbranekvalitne.cz/zbrojni-prukaz][b]Zbrojní průkaz: informace, příprava ke zkoušce, zákony[/b][/url] | [url=http://zbranekvalitne.cz/strelecka-mapa][b]Mapa střelnic a obchodů v ČR[/b][/url][/size]
Lov kratkou klidne. Ale na 25m by s tim musel fesak trefit stoprocentne cerny mezinarodni terc a to nejhure do devitky. Pak bych ho klidne pustil na lov. Kdyz by strilel na vzdalenost kolem 20m, nemohl by minout komoru.
Stejny nazor mam na lov sipem. Lovi se bezne na 10-35m. S dobrym hrotem je to nasprosto rychla smrt. Zvire se rozhodne netrapi.
Je to vsechno jen o discipline lidi. Kdyz ale nekdo neumi strilet kulovnici... tezko bude lovit kratkou, lukem nebo kusi.
Cili klasicke myslivce muzete vyloucit
... bude to jen male procento lovcu.
Ale jak rikam... byt po mem... povolim to ale zavedu na to zkousky.
Stejny nazor mam na lov sipem. Lovi se bezne na 10-35m. S dobrym hrotem je to nasprosto rychla smrt. Zvire se rozhodne netrapi.
Je to vsechno jen o discipline lidi. Kdyz ale nekdo neumi strilet kulovnici... tezko bude lovit kratkou, lukem nebo kusi.
Cili klasicke myslivce muzete vyloucit

Ale jak rikam... byt po mem... povolim to ale zavedu na to zkousky.
-
- Odborník na zbraně
To Andy: Moje řeč. Chceš-li střílet po živém, ukaž nejdřív, jak umíš střílet přesně do papíru a pak dostaneš oprávnění chodit s flintou do lesa. Jenže bych to zpřísnil i u kulovnic a brokovnic. Když chlap stěží trefí malorážkou vstoje s oporou na 50 m kruhy na mezinárodním terči nebo z 10 holubů brokovnicí ze zalícení trefí jednoho, moh by střílet akorát tak prakem. To jsou bohužel reality z mysliveckých cvičných střeleb. Možná dotyčný jen testoval zbraně, které měl poprvé v životě v ruce, ale vypadalo to, že je jejich dlouholetým majitelem.
Ale asi se na to vyprdněme, tohle auditko je už dost o h.vně, asi bylo řečeno, co řečeno být mělo. Každá skupina má své Einsteiny, Paroubky i Sládky. Tak to je a jiný to halt asi nebude. Howgh!
Ale asi se na to vyprdněme, tohle auditko je už dost o h.vně, asi bylo řečeno, co řečeno být mělo. Každá skupina má své Einsteiny, Paroubky i Sládky. Tak to je a jiný to halt asi nebude. Howgh!
jenom mi tak napadlo..proc se treba k lovu nepouziva misto strely devastujici vnitrnosti zvirete strela napustena nejakym jedem nebo uspavaci latkou..?urcite existuje nejaky jed ktery je pro cloveka neskodny..narozdil od zvirete!..pak by stacilo zvire jen "skrabnout" a zvire by to uspalo tak jako tak behem nekolika malo sekund..myslim ze pro zvire by to byla daleko mene drasticka smrt a odpadly by problemy s neuspesnou dohledavkou a smrti zvirete v bolestech..co si o tom myslite??