Nejspíš proto, že člověk je savec podobně jako lovná zvěř a tudíž mají podobnej metabolismus a z toho důvodu neexistuje jed paralyzující zvěř a neškodný pro člověka.troj píše:jenom mi tak napadlo..proc se treba k lovu nepouziva misto strely devastujici vnitrnosti zvirete strela napustena nejakym jedem nebo uspavaci latkou..?urcite existuje nejaky jed ktery je pro cloveka neskodny..narozdil od zvirete!..pak by stacilo zvire jen "skrabnout" a zvire by to uspalo tak jako tak behem nekolika malo sekund..myslim ze pro zvire by to byla daleko mene drasticka smrt a odpadly by problemy s neuspesnou dohledavkou a smrti zvirete v bolestech..co si o tom myslite??
Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
- Odborník na zbraně
Kdyz uz to nekdo nakousl, proc by se muselo jednat o jed (uspavaci latku) neskodnou pro cloveka. To skoro to same jako kdyby nekdo chtel vyvijet klasicke olovene strely ktere pusobi jen na zver a ne na clovekaharpplayer píše:Nejspíš proto, že člověk je savec podobně jako lovná zvěř a tudíž mají podobnej metabolismus a z toho důvodu neexistuje jed paralyzující zvěř a neškodný pro člověka.troj píše:jenom mi tak napadlo..proc se treba k lovu nepouziva misto strely devastujici vnitrnosti zvirete strela napustena nejakym jedem nebo uspavaci latkou..?urcite existuje nejaky jed ktery je pro cloveka neskodny..narozdil od zvirete!..pak by stacilo zvire jen "skrabnout" a zvire by to uspalo tak jako tak behem nekolika malo sekund..myslim ze pro zvire by to byla daleko mene drasticka smrt a odpadly by problemy s neuspesnou dohledavkou a smrti zvirete v bolestech..co si o tom myslite??

Kdyz ji milujes, neni co resit.
Nějaké uspávací látky či jedy s největší pravděpodobností nic neřeší. Jedině, že by zvěřina putovala do kafilérky. Všechno to jsou svým způsobem toxické látky, které se po určitém čase z těla dostanou ale ke konzumaci bych to nedoporučoval. Příklad léčení spárkaté zvěře. Veterinární služba nedoporučuje konzumovat ani zvěřinu z prasat střelených v průběhu léčení!!!
Zde tedy hovoříme pouze o bezbolestném usmrcení.
Zde tedy hovoříme pouze o bezbolestném usmrcení.
S vámi je legrace.
Místo jakýchkoli rozumných argumentů mudrujete nad tím, jestli oponenti myslivosti jezdí autem po lese či nikoliv a nakonec svedete diskusi na podmínky zkoušek pro sízkání ZP
Ano, v káždém oboru lidské činnosti jsou lidé různí, tu zlí, tu hodní, lidé inteligentní i idioti. Nehodlám spekulovat nad tím, jaký podíl idiotů je mezi myslivci a jaký např. mezi šachisty, to je beztak irelevantní. Důležité ale je, že zatímco šachisté zakládají spolky a kluby za účelem hraní ušlechtilé hry, účelem mysliveckých sdružení je zabíjení živých tvorů pro potěchu jejich členů. A mohou jakkoliv proklamovat, že cílem a jádrem činnosti mysliveckých spolků je péče o přírodu, její záchrana a ochrana národa před dravou zvěří a jen těžko jim to bude někdo věřit.
Místo jakýchkoli rozumných argumentů mudrujete nad tím, jestli oponenti myslivosti jezdí autem po lese či nikoliv a nakonec svedete diskusi na podmínky zkoušek pro sízkání ZP

Ano, v káždém oboru lidské činnosti jsou lidé různí, tu zlí, tu hodní, lidé inteligentní i idioti. Nehodlám spekulovat nad tím, jaký podíl idiotů je mezi myslivci a jaký např. mezi šachisty, to je beztak irelevantní. Důležité ale je, že zatímco šachisté zakládají spolky a kluby za účelem hraní ušlechtilé hry, účelem mysliveckých sdružení je zabíjení živých tvorů pro potěchu jejich členů. A mohou jakkoliv proklamovat, že cílem a jádrem činnosti mysliveckých spolků je péče o přírodu, její záchrana a ochrana národa před dravou zvěří a jen těžko jim to bude někdo věřit.
-
drtivá část myslivců jsou poctiví lidé kteří se obětují na ukor svého volného času,rodiny a v neposlední řadě i na ukor finančního odříkání protože prostředky získané z prodeje zvěřiny nepokryjí ani zdaleka potřeby nutné k zachování kmenových stavů zvěře. vaše zloba a nenávist pramení z naprosté neznalosti věci přecházejíci až v naivitu. vaše odborná znalost tématu vyvolává rozpačitý usměv. vítězí ve vás zášt nad zdravým rozumem.největší křiklouni pravděpodobně ještě neudělali pro přírodu v životě zhola nic. domnívám se že také že vaše síla spočívá v anonymitě. argumenty které učíváte jsou dětské.ničím neopodstatněné a zavádějící. s pozdravem myslivosti zdar. standa.
Blablablabla........nohavica stanislav píše:drtivá část myslivců jsou poctiví lidé kteří se obětují na ukor svého volného času,rodiny a v neposlední řadě i na ukor finančního odříkání protože prostředky získané z prodeje zvěřiny nepokryjí ani zdaleka potřeby nutné k zachování kmenových stavů zvěře. vaše zloba a nenávist pramení z naprosté neznalosti věci přecházejíci až v naivitu. vaše odborná znalost tématu vyvolává rozpačitý usměv. vítězí ve vás zášt nad zdravým rozumem.největší křiklouni pravděpodobně ještě neudělali pro přírodu v životě zhola nic. domnívám se že také že vaše síla spočívá v anonymitě. argumenty které učíváte jsou dětské.ničím neopodstatněné a zavádějící. s pozdravem myslivosti zdar. standa.
Tak třeba tento příspěvek pana Nohavicy mohou všichni myslivci kopírovat místo racionálních argumentů hovořících ve prospěch myslivosti.
Znovu opakuji, vůči myslivcům nepociťuji ani zlobu ani nenávist. Jen nechápu, jak může ve 21. století existovat organizace, která se baví zabíjením zvířat. Ne pro maso, ne pro kožešinu, ne pro vědecké účely, ale pro potěchu z pofiderního vítězství, z té magické moci rozhodnout o životě nebo smrti.
Můžete mne urážet nebo napadat z toho, že pro přírodu nic nedělám, stejně tak se můžete chvástat tím, jak kvůli Vaší "péči o přírodu" zanedbávte rodiny a finančně strádáte poté, co většinu výplaty investujete ve prospěch blaha lesů a zviířet v nich žijících, ale můj názor na myslivost to nezmění.
Můžete mne urážet nebo napadat z toho, že pro přírodu nic nedělám, stejně tak se můžete chvástat tím, jak kvůli Vaší "péči o přírodu" zanedbávte rodiny a finančně strádáte poté, co většinu výplaty investujete ve prospěch blaha lesů a zviířet v nich žijících, ale můj názor na myslivost to nezmění.[/quote]
Tak mě vysvětli proč když sam pro přirodu nic nedělaš se tolik navažiš do česke myslivosti a myslivcu vubec?At jsou myslivci takovy nebo makovi a delaji to či ono pořad pro tu přirodu něco dělaji.To rozhodovani o životě a smrti jak pišeš (LOV) je až to posledni co z toho je.
Kdyby se lovilo co vyleze tak ja je možne že existuji přehlidky trofeji?A ne nahodou ma česka republika několik světovych rekordu
Nikdo nechce aby jsi měnil svuj nazor ale mě se zda že vše vydiš pouze z jedne strany.
Přijd někdy mezi nas a uvydiš že nejsou všichni stejni,osobně tě klidně pozvu .
Tak mě vysvětli proč když sam pro přirodu nic nedělaš se tolik navažiš do česke myslivosti a myslivcu vubec?At jsou myslivci takovy nebo makovi a delaji to či ono pořad pro tu přirodu něco dělaji.To rozhodovani o životě a smrti jak pišeš (LOV) je až to posledni co z toho je.
Kdyby se lovilo co vyleze tak ja je možne že existuji přehlidky trofeji?A ne nahodou ma česka republika několik světovych rekordu

Nikdo nechce aby jsi měnil svuj nazor ale mě se zda že vše vydiš pouze z jedne strany.

Primárně - to, že pro přírodu nic nedělám napsal pan Nohavica. Nevedu si deník, takže nemám přehled, kolik kg zelí, jablek, sena a soli jsem letošní zimu navozil a natahal do krmelců, ani nevím, kolik jsem v životě zasadil stromků při několika brigádách v lesních školkách. Jak jsem již zmiňoval, jsem zadobře s hajným a často mu pomáhám při zavážení krmení v podmínkách, které jeho letité ARO nezvládá.tombr.a píše:
Kdyby se lovilo co vyleze tak ja je možne že existuji přehlidky trofeji?A ne nahodou ma česka republika několik světovych rekordu![]()
Ale znovu opakuji, já nepochybuji o tom, že mezi myslivci se najde řada lidí, kteří své členství v MS vnímají jako šanci pro přírodu něco dělat, skutečně tomu obětují čas a přináší jim radost dělat něco dobrého pro les. Osobně jsem se i s několika takovými setkal, kupodivu neměli flintu a byli velmi příjemní. Vážím si takových lidí a držím jim palce, nicméně si nemyslím, že pro tuto ušlechtilou činnost musí být člověk členem MS, což?
Mezi myslivci jsem se ocitnul již mnohokrát, dokonce jsem se již mnohokrát ocitnul i pod jejich palbou při jejich alkoholicko-střeleckých kratochvílích na střelnici.......... Ale to jsem již zmiňoval. Nicméně nebráním se dalšímu setkání, pokud možno beze zbraní

Chcel by som sa zoznamit s tymi polovnikmi ktori nemaju doma vobec flintu , nikdy nic neulovili, nosia do lesa krmivo a len sa staraju o zver. To ze si niekde strelom polovnika este neznamena ze nema doma flintu....
Tato debata nema konca kraja...hlavne ked poniektori "ochranari a znalci" ani neovladaju zakladnu definiciu polovnictva.
To ze je niekto pod vplyvom alkoholu, je v lese a ma flintu samozrejme nie je spravne a riesi to zakon....ak ide niekto autom pod vplyvom alkoholu a zabije 5 ludi, to je podla teba v pohode? Tak problemy s alkoholom tu neplet, lebo to je kazdeho osobna vec a kazdy ma, resp. nemm vlastny rozum....
Tato debata nema konca kraja...hlavne ked poniektori "ochranari a znalci" ani neovladaju zakladnu definiciu polovnictva.
To ze je niekto pod vplyvom alkoholu, je v lese a ma flintu samozrejme nie je spravne a riesi to zakon....ak ide niekto autom pod vplyvom alkoholu a zabije 5 ludi, to je podla teba v pohode? Tak problemy s alkoholom tu neplet, lebo to je kazdeho osobna vec a kazdy ma, resp. nemm vlastny rozum....
Tak já to teda schrnu taky. Nejsem ekologickej aktivista (naopak je nemam rád), maso jím velice rád a nebránil bych se lovu pro nasycení když bych neměl možnost si jídlo koupit. ALE vadí mi (už to tu opakuju asi po stý) záliba ve vraždění zvířat jen tak. Až myslivci přestanou do lesa nosit flinty a začnou se pouze o lesy starat tak jim budu věřit že tu myslivost dělaj z lásky k přírodě. Zatim mi nikdo nevymluví, že se o zvířata v lese staraj pouze za účelem následnýho lovu. V tento argument svědčí i fakt, že se cíleně zbavujete predátorů (jednak je zábava střílet i po nich a jednak pak zbyde víc bíložravců na další lov).
-
- Odborník na zbraně