Fórum o zbraních a střelivu
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Chorche
Příspěvek
od Chorche » 24 dub 2006 11:45
harpplayer píše:Koukám, že k myslivecké stráži vezmou kdejakého blba, viz auditorium "o vzduchovkách" str. 27. Teď něco povídejte - myslivci.
jo tady ten pan myslivecká stráž se vzduchovkou na straky opravdu nemá chybu...
by mně jenom zajmalo co mu ta straka provedla ? Žeby ukradla zlatej řetěz z krku ? Nebo zub?
-
Kubajzz
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Kubajzz » 24 dub 2006 11:50
To by mě taky zajímalo proč se střílejí straky?
Nejí se to, nemá to kožešinu, veškeré využití žádné. Nebezpečnost nulová.

-
nohavica stanislav - Příspěvky:147
Příspěvek
od nohavica stanislav » 24 dub 2006 12:07
pro nezasvěcené - každá honitba má určené kmenové stavy zvěře ze kterých se koeficientem vypočítává množství a věkové skupiny zvěře která se muže odlovit . koeficienty jsou nastaveny tak ,aby nemohlo dojít ke snížení stavů,v neposlední řadě se takě přihlíži k uživnosti honitby, která je rozdělena do třech skupin. majitelem žvěře je stát a myslivecký hospodář mu zodpovídá za dodržení stavů. pokud jsou stavy překročeny a dojde ke škodám okusem a pod... hospodařící myslivecký spolek je povinen tyto uhradit. platily se i částky přes jeden milion.musely se prodat myslivecké chaty a celý majetek na uhradu škod. ono to není také černobílé jak se zdá. jinak vážení odpůrc vážím si vás pro vaši zásadovost a neměnnost názorů i když se mi nelíbí.tak jako můj se nelíbí vám ale to není duvod aby jsme se na sebe mračili. lovu zdar. standa.
-
Příspěvek
od nohavica stanislav » 24 dub 2006 12:16
kubajzi- straka odhání bažanty kteří sedí na vejcich a potom jim vyplení celé hnízdo,taktéž zpěvnému ptactvu,sežere i malé vylíhlé ptáčky a taky jsem byl svědkem když se snažily uklovat malého zajíčka.proto je to zvěř škodná-pernatá. kdysi se ji likvidovalo tak že se udělalo umělé hnízdo do kterého se daly otrávená vejce. dnes se už jen mimo dobu hajení loví odstřelem.
-
harpplayer - Odborník na zbraně
Příspěvek
od harpplayer » 24 dub 2006 12:16
Tyhle argumenty jsem ochoten přijmout. Ale je možno zvěř (předpokládám, že pták je v lovecké termonilogii rovněž zvěř), byť drobnou, lovit vzduchovkou s argumentací že je to v blízkosti obydlí s tím, že brokovnicí nebo malorážkou by dotyčný ohrožoval zdraví lidí? Tvrdím, že vzduchovkou se u nás lovit nesmí ani vrabec ani hraboš ani nic jinýho. V blízkosti obydlí, kde by mohlo dojít ke zranění lidí se nesmí lovit ničím i kdyby to bylo ausgerechnet uprostřed honitby.
-
mimouch
Příspěvek
od mimouch » 24 dub 2006 12:17
Enfield píše:Tak za prvé jsem myslivec a i myslivecká stráž a zvěř škodící myslivosti můžu lovit podle zákona o myslivosti. Máme vlastní honitbu která má honební pozemky až k mému domu, takže můžu lovit na těchto honebních pozemcích, které jsou vyjmuté z intravianu obce, takže asi těžko porušuji zákon. Malorážkou nebo brokovnicí je u domu lovit nebudu, protože nechci ohrožovat život a zdraví lidí a na větve stromů střílet malorážkou nebudu. Vyjímkou jsou psy a kočky, které se můžou lovit 200metrů od posledního obydlémo obydlí nebo plotu.
Ufffffffff
Takže chápu-li to dobře, pan myslivecká stráž si chce dopřát ten luxus a hned po probuzení si udělat hezkej den tím, že zastřelí pár ptáků?
Psi a kočky se mohou lovit? Chmmmm, to je zajímavé. A kdy budeme moci začít lovit lidi, to by bylo teprve žůžo

-
mimouch
Příspěvek
od mimouch » 24 dub 2006 12:21
nohavica stanislav píše:kubajzi- straka odhání bažanty kteří sedí na vejcich a potom jim vyplení celé hnízdo,taktéž zpěvnému ptactvu,sežere i malé vylíhlé ptáčky a taky jsem byl svědkem když se snažily uklovat malého zajíčka.proto je to zvěř škodná-pernatá. kdysi se ji likvidovalo tak že se udělalo umělé hnízdo do kterého se daly otrávená vejce. dnes se už jen mimo dobu hajení loví odstřelem.
A nebylo by jednodušší nechat straky ničit bažantí vajíčka a zabíjet zajíčky? Potom byste se nemuseli "dřít" s odstřelem zajíců a bažantů a peníze ušetřené za munici a organizaci honu byste mohli investovat do krmení a nemuseli si stěžovat, že vás myslivost finančně rujnuje

-
Chorche
Příspěvek
od Chorche » 24 dub 2006 12:28
Mimouchu, já uš jim navrhoval návrat vlků a medvědů, ale to se jim taky nelíbilo. A jak se zdá bojej se i straky

-
mimouch
Příspěvek
od mimouch » 24 dub 2006 12:35
Chorche píše:Mimouchu, já uš jim navrhoval návrat vlků a medvědů, ale to se jim taky nelíbilo. A jaxe zdá bojej se i straky

Bojej se čehokoli, co by udržovalo přirozený stavy zvěře místo jejich flintiček..........
-
Příspěvek
od harpplayer » 24 dub 2006 12:50
Do extrému jsem to dotlačit nechtěl. Jen se znovu ptám Vás, P.T. myslivci, co uděláte s Vaším parťákem strážcem, který hodlá použít k lovu "pernaté škodné" vzduchovky s energií pod 7 Joule, která nepodléhá ZP a hodlá "lovit" v blízkosti obydlí?.
Dáváte důvěru a funkci myslivecké stráže ještě většímu množství takových démantů, které se dokážou zablyštět ve své plné kráse, jako ten klenot v auditoriu vzduchovek?
Už se vykašleme na spory jestli zvířátka střílet nebo ne. Za určitých podmínek, ač se mi to příčí a sám to nedělám, to asi je nutný. Otázka je za jakých podmínek, kdo, kde, kdy a čím. Pan "strážce" v blízkosti baráků na jaře vzduchovkou teda asi ne. Nebo snad jóóó?!
-
Příspěvek
od nohavica stanislav » 24 dub 2006 13:02
přísežnou stráž jmenuje odbor lesního a vodního hospodářství příslušného městského uřadu.v této zemi nebylo a není povoleno lovit nic ani žádnou vzduchovkou ani krátkou zbraní. pokud toto činí kdokoliv ,je hulvát a ne myslivec.je to zloděj který křičí chytte zloděje. pokud by byl dopaden, nebude ani přísežnou stráží ,ani myslivcem a pravděpodobně nějaký čas ani držitelem zm. k lovu straky muže s klidným svědomím použí shortek v malorážce. za tohoto pseudomyslivce se stydím a od jemu podobných se distancuji.

-
mimouch
Příspěvek
od mimouch » 24 dub 2006 13:10
nohavica stanislav píše: za tohoto pseudomyslivce se stydím a od jemu podobných se distancuji.

To chválím.
Ale co si máme myslet my, laická veřejnost, když tento jedinec, jakožto myslivecká stráž musí mít jistě vyšší odborné i morální předpoklady než řadový myslivec.......

-
Příspěvek
od nohavica stanislav » 24 dub 2006 13:34
přísežná stráž má oproti řadovému myslivci pouze zkoušku z práv veřejného činitele ale také povinností.jak už sám název napovídá je pod přísahou. z ochrany zvěře a nebo přírody žádnou vyšší zkoušku nemá. podmínkou je naprostá bezůhonnost, a co se týká toho co si máte myslet,mne žádná výmluva nenapadá .a ani bych ji nechtěl použít, protože zákon hovoří jasnou řečí a o myslivecké etice a cti se nebudu rozepisovat aby jste se mi mesmáli. v každém případě je to šok když si někdo hraje na lesů pána a aní nezná zákonya ještě se s tim vychloubá. každopádně většina mých kolegů takovéto praktiky zavrhuje. no a veřejnost si díky takovýmto o nás myslí ty špatné věci vcelku oprávněně.
-
Příspěvek
od harpplayer » 24 dub 2006 13:34
Pánové, nechte prosím pana Standu Nohavicu na pokoji. Myslím, že v několika svých příspěvcích dokázal, že jedním z těch poctivých myslivců, za kterými je v lese vidět práce a ne pomlácené kusy a jak už jsem řekl, kdybych měl klobouk, smeknul bych ho. Kdyby takovíhle byli všichni myslivci, nemuseli bychom tu na spoustě stran zabírat místo tlacháním stejných argumentů pořád dokola.
Pana "střážce" Enfielda si stavím na piedestal vedle toho snipera s veverkami.
-
Andy
- Moderátor
Příspěvek
od Andy » 24 dub 2006 13:35
Trosku prileju oleje do ohne...
Matne si vzpominam, ze jsem loni strelil straky dve. Samozrejme malorazkou... a v dobe lovu (01.07. - 28.02. straka obecna) ... a v uznane honitbe... a s povolenkou k lovu.
Strak je posledni dobou cim dal tim vice. I lidskych (ale o tom to tu neni).
Mozna by se dalo rici, ze ty zvireci se stehuji k tem lidskym

, jelikoz jsou hojne k videni zejmena na okraji velkych mest.
Ulovit ji neni rozhodne nic lehkeho. Je velmi bystra. Bystrejsi nez nekteri uzivatele tohoto fora