Přátelé, ani mě to nedá, abych si nepřihřál polívčičku. Ze vzduchovky jsem střílel asi 8 let sportovně, pokud nepočítám své dětské začátky. Nebyl jsem nikdy žádný extra střelec, jelokož můj nejlepší výsledek byl 372/400 vstoje na mezinárodní terč. Jedno mi ale je jasný. Vzduchovka je zbraň zábavná, cvičná, tréninková nebo terčová ale nikdy zbraň lovecká. Proto výkon pokládám za naprosto nepodstatnou informaci. Důležitá je přesnost, spolehlivost a u tréninkových a výcvikových zbraní taky odolnost. Kdo chce výkonnou zbraň, ať si udělá zbroják, sáhne poněkud hlouběji do kapsy a koupí buď krátkou .45 nebo dlouhou alespoň v ráži .308 Winchester nebo ať si to někde na střelnici půjčí. Pak může vyprávět něco o výkonu.PB píše:neda mi to a musim neco napsat hochum kteri nedaj dopustit na TURKY- to co pisete o tom jak je hatsan skvely a co vsecko prostereli a slavka neudela ani polovicni vykon a dalsi podobny blbosti- nenechte se vysmat!!! 1. porovnavejte hatsan se slavii 634 a ne 6302. pamatujte si ze 1. dojem je super skvely proto ze je tam dieseling jako krava tzn. az budete mit odstrileno 100 ran pak muzete referovat protoze dieseling se muze drzet i nekolik desitek vystrelu a pak se opakovat po kazde kdyz nechate flintu nakej den lezet- samozrejme tak 1. 3 rany. a za 3. strelte parkrat na 40 m a dovalte nastrely ja se rad podivam. moje nastrely se 634 jsou tu k porovnani a byl bych velice zvedav o kolik bude hatsan zaostavat. zaverem: 634 ma okolo 15J a hatsan aby se moh dovazet musi mit taky ten samej vykon takze debata o super prubojnosti TURKA narozdil od slaboucke slavie je zalozena na porovnavani 630 s TURKEM a nebo si kolegove vymysleji a potom bych to radsi nekomentoval prozoze bych musel byt vulgarni.
Po zvířatech nestřílím pokud mi neubližují a siluety vzduchovkou nestřílím, ostatně považuju to za kravinu.
Ideální vzduchovka pro "long track" je podle mě CZ 200, pro zábavnou a výkonnostní střelbu TAU 200, pro výcvikovou a zábavnou střelbu Slavia 631, 634 a pro závodní vrcholovou střelbu výrobky firem Anschütz, FWB, Walther, Steyr - ale ty jsou cenově někde úplně jinde.
Kdybych měl možnost si vybrat mezi asijskou vzduchovkou a prakem, vybral bych si prak.