Nechávat v laufu spaliny je kra..na, to je jasný. Normálně po každým střílení čistit ale myslel jsem jen nečistit z pátku na sobotní soutěž. Není to ideální ale trochu řešení to jakoby je ...
Teď odlehčuju Br pažbu od 2kg olova a jde to ale blbě

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Olovo v hlavni nevycistis jen protazenim par hadriku, takze o tom to zas az tak neni, potrebujes dostat vax a karbon z prechodoveho kuzele ci jak se to cesky jmenuje. a to jde nejlepe dokud je lauf teply. Jinak dost opruz.sportovec píše:Teplota nábojů byla tak -2st., nechal jsem je vymrazit u nás na nábřeží.
Nechávat v laufu spaliny je kra..na, to je jasný. Normálně po každým střílení čistit ale myslel jsem jen nečistit z pátku na sobotní soutěž. Není to ideální ale trochu řešení to jakoby je ...
Hm povidej mi o tom, ale nevim proc to resis??? To se vztahuje jen na mezinarodni pravidla, klubovych soutezi se to netyka. A pokud nestrilis na CBRA registrovanych soutezich tak je to jedno. Pokud kluby CSS chteji prizpusobit sva pravidla k pravidlum WRABF/ERABSF potazmo CBRA ktera stejne jako ostatni narodni organizace clenskych zemi (ERABSF) prijala za narodni, tak nevim jak to budou delat s tercema. ERABSF terc (potazmo CBRA) je chranen autorskym pravem a u nas je chranen jako prumyslovy vzor. Takze nelze strilet na tento typ (rozmery a usporadani) bez souhlasu autora (Carl Boswell) nebo subjektu jez tento terc nechal registrovat jako prumyslovy vzor (CBRA). Terc je urcen vyhradne pro potreby clenskych zemi ERABSF a jejich organizaci a jejich clenu.sportovec píše: Teď odlehčuju Br pažbu od 2kg olova a jde to ale blbě. Kdo proboha vymyslel tu změnu pravidel
? V neděli zkusíme novou sérii R50, tak jsem zvědav jestli to bude to správný střelivo pro letošní serál Mao.
no prave, oni si vlastni soutez udelali, a mozna bys sis mohl peclive precist co jsem napsal. Cleni CBRA jez jedini maji pravo dle autora terce, strilet tak pokud nejsou cleni CSS, se soutezi nesmi ucastnit. Takze nevidim nic divneho, ze autor se tomu brani a vymahatelnost prava u nas je minimalni, tak jsme udelali toto opatreni. Chcesli pouzivat nase terce (nemusis ani jezdit na nase zavody) tak musis byt clenem te organizace ktera dle autora na to ma pravo. Nevidim co na tom vidis spatneho. a hlavne nejsme jedini kteri to praktikuji. Na vsech tercich ktere se u nas pouzivali, vzdy bylo jasne vytisteno kdo je smi pouzivat. Ale jak rikam ti co na to maji pravo jako jedini a jejim znemozneno na ne na soutezich strilech, je uz trochu moc. nebo si to nemyslis?PaF píše:No je fakt, ze branit autorskymi pravy pouziti terce zavani tim "udelej si vlastni soutez" taky. Jeste, ze si nikdo nenechal patentovat bezky a nemusime se placat na sneznicich
to jsem nejak nepochopil.Sidewinder píše:To Shiva:zakopanym psem bude asi nedostatek uznani
![]()
tohle mi taky unika. Stary komunisti byla sice tvoje slova ale trefna a ja s nimi souhlasim. ikdyz stari komunisti celkem nic nezalozili. a nikdo od nich nic nepouzil. Navic nejvetsi ucast soutezi byla prave na soutezich reg. CBRA do postovni mezinarodni ligy, do te doby, nez se za registraci zaclo platit.Sidewinder píše: No ale kdyz si predstavim:
...ze by si nekdo ze soucasnych MaO-istu zalozil vlastni soutez, nazval ji take MaO, pouzil vse co jsme vytvorili, jen nektere veci si upravil tak, aby mu lepe vyhovovaly .. nazval nas starymi komunisty a timto nasi streleckou zakladnu rozdelil na dva znepratelene tabory ..
... taky by mne to mrzelo! takze Te castecne i chapu.. Ona vecna kritika je prinosna .. ale vse ma sve hranice.
jo souhlas, taky to tak dopadlo a nemam s tim problem. Ale nesouhlasim s tim, ze to je jen pro zabavu s prateli, protoze na velke mezinarodni soutezi proste nejses jen s prateliSidewinder píše: Ale na stranu druhou .. kdyz by to pomohlo vylepsit naladu na soutezi tim, ze by nespokojeni a nastvani jezdili jinam, tak vlastne proc ne .. jde preci jen o tu zabavu s prateli .. a komu se to nelibi...