HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pokud vyhodíme pružinu, ztrácíme možnost regulace. Zde je dokonalá úprava spouště s citlivou regulací. Leštíme buď brusným kamenem nebo smirkovým plátnem 400. Ani jedna hrana nesmí zůstat ostrá, ale na druhou stranu nesmíme ubrat příliš.
Re: HATSAN AT44 PCP
chcem sa vrátiť k tomu bhurtovemu nástrelu na 28m čo je celkom pekné zoskupenie 10mm opsk. ja sa rozhodujem medzi AT44 a AA510. Už mi niektorý radili aby som kupil radšej AA510 ale : AT44 stojí 300€ a AA510 stojí 600€. čo je 2x tolko a ja rozmýšlam je AA510 dva krát tak presná ? je 2x spolahlivejšia ? je 2x krajšia? je 2x silnejšia? ( myslím tuning a pod.).
polovica ludí tu AT44 chváli, a polovica ludí na ňu nadáva alebo vyjadruje nespokojnosť. zopár porovnaní tu je napísaných aj pozitývnych aj negatívnych, čert aby sa v tom vyznal. AT44 má špatné zásobníky neni dostatočne presná. vo vlákne o AA510 tiež niektorý majitelia píšu že sa im pokazilo naťahovanie na pol roka starej vetrovke, drahé a dosť chúlostivé sú tiež zásobníky, ten mosadzný pliešok je háklivý atď. nebudem to všetko vypisovať. vo vlákne o HW100 tiež píšu o roznych závadách o unikaní vzduchu a pod. a to je vetrovka za 1000€. nechcem s tou vetrovkou chodiť na súťaže, stačí mi len na bežné používanie, pre radosť zo strelby ved to poznáte. mám na to čas do jari do marca apríla ( březen, duben) aspoň uvidím aké budú vaše rady.
polovica ludí tu AT44 chváli, a polovica ludí na ňu nadáva alebo vyjadruje nespokojnosť. zopár porovnaní tu je napísaných aj pozitývnych aj negatívnych, čert aby sa v tom vyznal. AT44 má špatné zásobníky neni dostatočne presná. vo vlákne o AA510 tiež niektorý majitelia píšu že sa im pokazilo naťahovanie na pol roka starej vetrovke, drahé a dosť chúlostivé sú tiež zásobníky, ten mosadzný pliešok je háklivý atď. nebudem to všetko vypisovať. vo vlákne o HW100 tiež píšu o roznych závadách o unikaní vzduchu a pod. a to je vetrovka za 1000€. nechcem s tou vetrovkou chodiť na súťaže, stačí mi len na bežné používanie, pre radosť zo strelby ved to poznáte. mám na to čas do jari do marca apríla ( březen, duben) aspoň uvidím aké budú vaše rady.
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No řekl bych že je důležité vědět kolik že by si chtěl utratit
Venca a Zuzka (Zuzule
)

Já jen doplním "vendouše"..
- Taky záleží na tom, co od toho očekáváš a jak moc velký jsi "fajnšmekr" na provedení PCP.
- No a v neposlední řadě taky na stavu peněženky...
Abych to zkrátil - píšu bohužel většinou dlouhé příspěvky, ale už pracuji na jejich zkracování..
PCP AirArms jsou opravdu velice kvylitně udělané zbraně, pastva pro oči a v neposlední řadě taky z kvalitních materiálů.
To vše ve svém výsledku způsobuje jejich přesnost a spolehlivost.
Tomu samozřejmě odpovídá i jejich cena.
Hatsan AT-44W je "turek", což znamená méně kvalitní materiály a horší dílenské zpracování.
To vše se pak může projevit na jejich přesnosti a spolehlivosti.
Nejsou to vyloženě špatné větrovky !
Jsou spíše v kategorii PCP pro "širší masy".
Pkud chceš ušetřit akoupit opravdu kvalitní větrovku, kup si AA-410 Classic.
Je o dost levnější než 510, která je jen ve verzi Carbine, má větší kartuši (než Carbine), což znamená více výstřelů na jedno naplnění a zásobník má taky.
Mimochodem, ten co se mu "pokazilo natahování po půl roce", jsem byl já..
1-Nebylo to po půl roce, ale po měsíci..
2-Pokazilo je dost silný výraz, praskl mi malý dorazový "O" kroužek.
Celkem nepodstatná věc pro činnost vzdichovky, jenom tlumení dorazu.
Vyměnil bych si to sám, ale někdo při montáži utáhl jeden prťavý šroubek opravdu "na doraz" (ako prasce), já ho nemohl povolit a nechtěl jsem ho urvat.
Jo a ten "ulomený" plíšek otáčení zásobníku byl první zaznamenaný případ a že je u nás AA 410-510 spousta.
Nic hrozného - koupíš "Export pack na AA 410-510" v JSB, cca 99,-Kč, v které je celý ten "bazmek" a sposta dalších věcí..
Stačí se podívat sem - http://vscharlie.rajce.idnes.cz/Export_ ... -Obsah.jpg
To je vše, nic složitého, nebo zásadního.
Osobně jsem měl AT-44W, zrovna jednu z těch, co právě "bhurt" prodává, tak vím o čem je řeč.
Má ji ode mne a kdyby neměl napůl "zrušené" auto a potřeboval nutně peníze, tak se jich nezbavuje.
Můžu zde zodpovědně prohlásit, že ty Hatsany co bhurt prodává, jsou v naprostém pořádku, dokonce mají odstraněny nečastějsí, vady, které způsobují problémy s nabíjením a přesností.
Upravený zásobník, zasouvač a "nábojovou komoru", které způsobovaly deformaci diabolek a tím nepřesnost při střelbě.
Taky zarovnané ústí a pár dalších věcí.
Mimochodem ty nástřely co jsi viděl, byly taky ode mně !
Bohužel se musím přiznat, že ten "špatný soustřel", byl na 60% způsoben mojí "gramlavostí" a optikou.
Zbytek byl na Hatsanovi..
- Taky záleží na tom, co od toho očekáváš a jak moc velký jsi "fajnšmekr" na provedení PCP.
- No a v neposlední řadě taky na stavu peněženky...

Abych to zkrátil - píšu bohužel většinou dlouhé příspěvky, ale už pracuji na jejich zkracování..
PCP AirArms jsou opravdu velice kvylitně udělané zbraně, pastva pro oči a v neposlední řadě taky z kvalitních materiálů.
To vše ve svém výsledku způsobuje jejich přesnost a spolehlivost.
Tomu samozřejmě odpovídá i jejich cena.
Hatsan AT-44W je "turek", což znamená méně kvalitní materiály a horší dílenské zpracování.
To vše se pak může projevit na jejich přesnosti a spolehlivosti.
Nejsou to vyloženě špatné větrovky !
Jsou spíše v kategorii PCP pro "širší masy".
Pkud chceš ušetřit akoupit opravdu kvalitní větrovku, kup si AA-410 Classic.
Je o dost levnější než 510, která je jen ve verzi Carbine, má větší kartuši (než Carbine), což znamená více výstřelů na jedno naplnění a zásobník má taky.
Mimochodem, ten co se mu "pokazilo natahování po půl roce", jsem byl já..
1-Nebylo to po půl roce, ale po měsíci..
2-Pokazilo je dost silný výraz, praskl mi malý dorazový "O" kroužek.
Celkem nepodstatná věc pro činnost vzdichovky, jenom tlumení dorazu.
Vyměnil bych si to sám, ale někdo při montáži utáhl jeden prťavý šroubek opravdu "na doraz" (ako prasce), já ho nemohl povolit a nechtěl jsem ho urvat.
Jo a ten "ulomený" plíšek otáčení zásobníku byl první zaznamenaný případ a že je u nás AA 410-510 spousta.
Nic hrozného - koupíš "Export pack na AA 410-510" v JSB, cca 99,-Kč, v které je celý ten "bazmek" a sposta dalších věcí..
Stačí se podívat sem - http://vscharlie.rajce.idnes.cz/Export_ ... -Obsah.jpg
To je vše, nic složitého, nebo zásadního.

Osobně jsem měl AT-44W, zrovna jednu z těch, co právě "bhurt" prodává, tak vím o čem je řeč.
Má ji ode mne a kdyby neměl napůl "zrušené" auto a potřeboval nutně peníze, tak se jich nezbavuje.
Můžu zde zodpovědně prohlásit, že ty Hatsany co bhurt prodává, jsou v naprostém pořádku, dokonce mají odstraněny nečastějsí, vady, které způsobují problémy s nabíjením a přesností.
Upravený zásobník, zasouvač a "nábojovou komoru", které způsobovaly deformaci diabolek a tím nepřesnost při střelbě.
Taky zarovnané ústí a pár dalších věcí.
Mimochodem ty nástřely co jsi viděl, byly taky ode mně !
Bohužel se musím přiznat, že ten "špatný soustřel", byl na 60% způsoben mojí "gramlavostí" a optikou.
Zbytek byl na Hatsanovi..

Naposledy upravil(a) VSCharlie dne 30 led 2010 23:01, celkem upraveno 1 x.
Léčíme nákazu - "Pěkně KULKOU po KULCE".....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/
- Daystate Merlyn
Ty si vyhraješ, zas půl hoďky.. 

AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
AirArms TX200 MKIII .22 Delta Tit.6-24x42
Hatsan AT44W .22 Delta 4,5-30x50
Chceš li mít něco pořádně, tak si vyhraješ.Daystate Merlyn píše:Ty si vyhraješ, zas půl hoďky..
Ale už na tom pracuji..

Na druhou stranu - furt lepší, než čučet na bednu a nechat se masírovat zábavou, s IQ bod bodem mrazu.
- Daystate Merlyn
souhlas Tv je masírka! Jen k AT44 byly to moje první PCP a tak nějak na ně nenechám dopustit s AA se to nedá srovnat, ale kdo si chce pohrát s puškou (takové to domácí broušení a leštění) proč ne. V týdnu jsem si s ní prásknul (tou 5,5) a trochu už nezvyk, jak je člověk zhečkanej, ale je to pořád mazel...VSCharlie píše:Chceš li mít něco pořádně, tak si vyhraješ.Daystate Merlyn píše:Ty si vyhraješ, zas půl hoďky..
Ale už na tom pracuji..
Na druhou stranu - furt lepší, než čučet na bednu a nechat se masírovat zábavou, s IQ bod bodem mrazu.

AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
Dyť jsem to říkal, že ten Hatsan AT-44W není tak špatnej..
Někde vzadu v tomto vláknu, to s bhurtem rozebíráme.
Počet výstřelů na jedno naplnění kartuše jsem měl 70, přesnost byla taky dobrá a po úpravách od bhurta, to chodilo celkem spolehlivě.
Je to masivní kus kovu !
Teď s AA S510-SL mám jenom čryřicet.
Ale už pracuji na výměně kartuše z 410 Classica.
Jenom čekám na klíč od apevii a hned se do toho pustím.

Někde vzadu v tomto vláknu, to s bhurtem rozebíráme.
Počet výstřelů na jedno naplnění kartuše jsem měl 70, přesnost byla taky dobrá a po úpravách od bhurta, to chodilo celkem spolehlivě.
Je to masivní kus kovu !
Teď s AA S510-SL mám jenom čryřicet.

Ale už pracuji na výměně kartuše z 410 Classica.
Jenom čekám na klíč od apevii a hned se do toho pustím.
K čemu klíč prosím tebe? Já sem už kartuš měnil a stačilo hodit kartuš do svěráku a samozřejmě jí obložit něčím měkčím abych jí nepoškrábal, koncovku sem vzal do sikovek a trocha síly a je to rozdělaný a bez poškození. Sorry za OT.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
Air Arms ProSport
Slavia 631
A dohromady jsi to taky dělal sikama? Ale proč nepoužít klíč přímo speciálně na to vyrobený aby měl člověk jistotu že nic neurve , nepoškrábe a podobně, klíč zde http://forum.gunshop.cz/aa-s400-classic-t7662-135.html
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
ahoj vetrovkári : som zase tu. dcéra ma milostivo pustila k počítaču, vydrží do toho čučať od rána do večera šlak ma z nej raz trafí.áno ja viem som další podpapučník, ušetrite si tie pindy. chcem sa vám šetkým podakovať za rady ktoré ste tu napísali. ešte jedna vec by bola zaujímavá keby ste niekto dali terč- nástrel na 30m z AA510 alebo aj HW100 (vendous) možno tam by bolo dobré vidieť ten rozdiel v presnosti, len pre porovnanie. určite vám bude vela ludí vdačných .lebo vela ludí rieši tuto dilemu verte mi že nie som sám. pýtali ste sa kolko chcem do toho investovať. tak na tú AA510 by som mal tých 600-700€ ale to ešte potrebujem dalších 300€ na nejakú slušnú optiku + nejaké doplnky vieme aké + tlaková flaša. ono sa to nazbiera a vypláznout 1000€ naraz je aj pre mňa hodne. ale mám ešte dve výplaty pred sebou.
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
Tady je v pátém příspěvku Kubajzův nástřel HW 100 http://forum.gunshop.cz/weihrauch-hw100 ... 9-135.html
A tady předposlední příspěvek Alexxxusův nástřel AA 510 http://forum.gunshop.cz/airarms-s510-cal-22-t5722.html
A tady předposlední příspěvek Alexxxusův nástřel AA 510 http://forum.gunshop.cz/airarms-s510-cal-22-t5722.html
Venca a Zuzka (Zuzule
)

ozaj pekné nástrely oba dva. máš pravdu je tam pekný rozdiel. to by sa mi páčilo keby to tak strielalo. skoro ako moja malorážka. no bude to ťažké rozhodovanie. tá HW100 presnosť niečo fantastické. je zaujímavé že ten nástrel je práve od kubajza ktorý tu AA510 vo vlákne AA510 vs HW100 tak skritizoval. že po prečítaní tejto kritiky si asi nikdo AA510 nekúpi. už to tam niekto napísal myslím že to bol kesi. to sú paradoxi. ale musím uznať že to kubajzove porovnanie bolo objektívne seriózne a nezaujaté.aj ked ako on sám píše tie dve zbrane sú uplne odlišne.stejne si myslím že komu sa viac páči AA510 tak si ju kúpi a nepomožu žiadne argumenty. vhlad tiež predáva . no a samozrejme hrubka penaženky.ale je vidieť vendo že ma chceš nahovoriť aby som kúpil to lepšie.
Já si cellkem dovolím tvrdit, že rozdíl není způsobený rozdílnou kvalitou samotné větrovky. Na 30m umí určitě obě dvě jednou dírou. Alespoň moje 410 rozhodně a očekávám že 510 je minimálně stejně dobrá.
Air Arms S410 Classic Beech .177 & Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
Walther LG400 Blacktec .177 & Vortex Viper PST Gen II 2-10x32 FFP EBR-4
Weihrauch HW97K .177 & Leapers AccuShot 4-16X56 SF I Extended MilDot
- vendous
- Kontaktovat uživatele:
Uvedl bych na pravou míru že Kubajz 510ku nehanil jen psal svůj názor. Jako že nemá regulátor, má krátkou kartuš atd. Ale flinta je to dobrá, měl sem 410 a super
PS: AirArms jsou krásné zbraně a proto mám alespoň ProSporta v ořechu a to je teprve nádhera
PS: AirArms jsou krásné zbraně a proto mám alespoň ProSporta v ořechu a to je teprve nádhera
Venca a Zuzka (Zuzule
)