Weihrauch HW100 S

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 09 zář 2009 23:11

Kubajzz píše:stejně se to dotáhne Harriskama
ved prave... a ked som ich potom dal dole tak sa to cele uvolnilo - vratane nastrelu...

Arasid

Příspěvek od Arasid » 04 lis 2009 00:25

Pls viete poradit kompik v striebornom prevedeni k HW100?
Dik.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 04 lis 2009 03:27

Jedině sehnat origo a sundat ELOX ale to půjde velmi špatně eloxová vrstva je tvrdá jako korund.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Laďa2

Příspěvek od Laďa2 » 04 lis 2009 06:10

A co tak povrch obrat na brusce nakulato. Když tvarové detaily zůstanou v původní barvě, tak by se mi to i líbilo.
jofny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jofny » 04 lis 2009 07:26

Skus chromovu (striebornu) farbu v spreji je to ako original, skusal som..... :?
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Arasid

Příspěvek od Arasid » 04 lis 2009 08:44

A nieje nieco univerzalne? Na CZ200 som videl kompikov dost a vcelku zaujimavych. Pasovali by mi aj na HW?
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 10 lis 2009 15:42

V neděli jsem bádal nad zajímavou věcí.
Každá hlaveň je trochu křivá a vývrt není přesně v ose (no, možná Lilja není :wink: ). Jsou to minimální hodnoty, které se snadno korigují nastavením optiky. Ale ne tak docela.
Už předtím jsem si na několika puškách všiml, že po vyndání hlavně a její zpětné montáži se podstatně mění nástřel a musí se znova nastřelovat.
Ale především mi šlo o to, abych optikou naklikal co největší vzdálenost, tedy aby hlaveň směřovala v ideálním případě co nejvíc nahoru. Podložil jsem totiž před nedávnem montáž, aby přidala cca 10MOA a jen tak ze srandy jsem otočil hlavní, no a zjistil jsem, že počet přidaných kliků není adekvátní.
Tak jsem si řek, že zjistím co se děje.
Povolil jsem tedy šroubek co jistí hlaveň a vždycky kousek otočil hlavní a vystřelil. Docela jsem zíral na výsledek, protože na 30m na terči to dělalo kroužek o průměru asi 8cm. Takže jsem si zjistil, ve které poloze hlavně je zásah na terči v nejvyšším bodě a v této pozici jsem hlaveň dotáhl.
Teď jsem schopen doklikat zhruba na 90m a na 100m při zvětšení 24x střílím třetím dotem.
Také mám zřejmě vyřešený problém, kdy jsem musel při střelbě na větší vzdálenost korigovat několika kliky i stranovou odchylku. Pokud hlaveň míří doleva, tak třeba na 30m se to nastřelí přes optiku, ale když pak chci střílet třeba na 60m, tak naklikám nahoru, ale k tomu zjistím, že zásahy jsou ještě mírně vlevo, takže se musí klikat i stranově. Takže na to pozor, pozice hlavně je důležitá. :wink:
Kdo máte vzduchovku s možností otáčet hlavní v horizontálním směru, tak si to zkuste, možná si tím vyřešíte dlouhodobý problém.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
karel65

Příspěvek od karel65 » 10 lis 2009 21:50

Také řeším korekci stranové úchylky v závislosti na vzdálenosti cíle. Ten problém mě pěkně štval celé léto. Většinou jsem boční posun přisuzoval tomu, že na větší vzdálenosti už musím střílet v otevřeném terénu -takže i mírný vánek mohl udělat svoje. Ale stejně se mi to nezdálo. Recept uvedený Kubajzzem jen tak nevyzkouším. Těžko se nyní ke střelbě dostanu za světla a relativního bezvětří. Je to ale zajímavá myšlenka.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 10 lis 2009 23:33

Dobrá věc hlavně z hlediska toho získání Moa pro střelbu na delší vzdálenost. To vidím jako největší plus. Bohužel některé větrovky mají už udělané díry pro červíky a tak by s tím točením byl problém.
Ohledně té stranové odchylky bych si nebyl úplně jistý, že je chyba především v hlavni. Když bude hlaveň vyosená řekněme doprava a já na 30m naklikám optiku abych střílel do středu, tak sice na 100m bude zásah od imaginární osy hlavně dál, ale zároveň kříž puškohledu bude ukazovat na terči větší stranovou korekci. Neboli mění se vzdálenost od imaginárního středu hlavně se vzdáleností, ale úhlové natočení zůstává stejné.
Změnu stranové korekce se vzdáleností nejvíce ovlivní natočení pušky vůči puškohledu. Proto je velmi vhodné použít při střelbě libelu, která však musí být rovnoběžná s horizontální osou kříže a pokud je správně nainstalovaná, pak střelec musí vždy udržovat pušku ve vodorovném směru.
Jednoduchý test je vidět, pokud máte osnovu s mildotem a lehce natočíte pušku do strany. Střed se téměř nepohne, ale spodní okraj kříže už je stranově výrazně vychýlen. Samotná střela naproti tomu nebude kopírovat osu puškohledu a neudělá ve vzduchu zatáčku, nýbrž se bude pohbovat po balistické křívce, tj nahoru a dolu. Proto se tato chyba projevuje tím víc, čím je větší rozdíl mezí vzdáleností na kterou je puška nastřelena a vzdáleností na kterou se střílí (dále i blíže) a také samotnou balistickou křivkou. Čím je plošší dráha střely tím se projevuje méně a samozřejmě naopak.
Při klikání to není přímo vidět, ale pokud je osnova šikmo, tak každý klik "dolů" přidá třeba 98% dolů a 2% do strany.
Toť můj vlastní názor k této problematice.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 11 lis 2009 00:19

Na to natočení pušky jsem tady kdysi dával animace, je to hned ta první.
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=4165

Ona ta libela musí být rovnoběžná s horizontálním ramenem kříže, ale zároveň musí být rovnoběžná osa puškohledu s osou hlavně a obě tyhle přímky musí ležet v jedné rovině, která je kolmá k zemi, jinak to nemůže fungovat. Pokud nebudou osy hlavně a optiky rovnoběžné a nebudou v rovině kolmé k zemi, tak se při změnách vzdálenosti vždycky bude projevovat odchylka (s velikostí závislou na dálce střelby a velikosti stranového úhlu mezi hlavní a optikou).
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
igi_79
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od igi_79 » 11 lis 2009 09:32

kubajzz - velmi dobry experiment...
Tiez som bol dost sklamanym stratou nastrelu pri uvolneni hlavne a taktiez mam podozrenie na uhlovu odchylku osi optiky a hlavne.

Tvoj predpoklad ze sa tym vyriesi nutnost stranovej korekcie ale nemusi byt spravny, pretoze ked otocis hlaven tak ze bude strielat do najvyssieho bodu kruznice, tak tym zarucis ze hlaven je v rovine vertikalnej osi tela zbrane ale nie optiky - ta ma totiz tiez svoju odchylku - zvlast na dvojdielnom tele HW100 ked mas dvojdielnu montaz kde je jedna cast montaze na prednej casti a druha na zadnej. Alebo ako ja s jednodielnou montazou Kozap, ktora nie je celkom rovna a pri dotiahnuti ovplyvnuje vzajomnu polohu prednej a zadnej casti zaveru HW100. (uz som ju vyrovnal - viac http://www.vzduchovkari.sk/plugins/cont ... ?content.5)
jofny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jofny » 12 lis 2009 07:44

TO> ALTAROS: To co si napisal, samozrejme je ok, ale vobec to nevyvracia ani nepotvrdzuje to co napisal KUBAJZ.
A to co zistil kubajz je proste FAKT o ktorom netreba polemizovat.
Je to super zistenie a myslim ze dost pomoze.
Ak je hlaven nachylena do strany, tak cim vedsia vzdialenost, tym vedsia
odchylka, uplne jednoduche a logicke a optika stym nic nema ( optikou to akurat napravim). :? :wink:
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
psena

Příspěvek od psena » 12 lis 2009 16:23

Jo, je to moc dulezity zjisteni, protoze i ja jsem mel obcas z bocni odchylky vzhledem ke vzalenosti spatnej pocit. Prikladal, jsem to spis pouziti spatne montaze. Ale stejne s tim asi nebudu nic delat, preci jen moje puska nema takvou konzistenci abych mohl delat takovy experimenty, to bych si s tim potom hral od rana do vecera mesic jak se znam :D
sportovec

Příspěvek od sportovec » 12 lis 2009 16:44

S tou ohnutou hlavni to je bezva reseni jak naklikat na vetsi vzdalenosti. Trochu ohnu lauf pres koleno a nepotrebuju ukosovou montaz :). Zni to jako legrace ale nepatrna nesouosost hlavne urcite dela divy v nastrelech a pokud se diabolce nezveda zaludek, tak je to prima reseni a je zadarmo :)
jofny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jofny » 12 lis 2009 23:38

to SPORTOVEC: Nejsi od pravdy daleko ja som na svojej 630-ke nevedel nastavit optiku na vedsiu vzdialenost ako 25 metrov, tak som teochu ohol hlaven (nahodou sa to podarilo v osi zbrane) a uz to strielalo na 30 metrov ako nic. :lol:
SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Odpovědět