NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pokud nasazuješ kyvetu, musíš mít natažený závěr, jinak bicí pružina drží ventilek v otevřeném stavu. Pokud je to tak a přesto ti fouká, tak si zjisti, jestli je to hlavní nebo jinde. Pokud je to hlavní, máš pravděpodobně nečistoty na dosedacích plochách ventilku. Pokud je to jinde, pak to bude to těsnění, které si myslíš nebo nedotažené to hliníkové vedení propichovače u ventilku. Ještě to potom může být těsnění přepouštěcího ventilu a to by ti foukalo vepředu.
Těsnění
Vyměň všechny 3 těsnění, už jsou ohlodaný. JDE tam dát těsnění 10x6 (ale jde tam ztuha, ale těsní super).
Jinak.... Brynýr taky není žádná ochrana povrchu. Ta se nedělá kvůli ochraně povrchu před reznutím, ale kvůli tomu, aby to nebylo stříbrné. Ať brynýrovaný nebo leštěný povrch musíš natřít lehce olejem (ideálně nasáklý hadr nějakým olejem, třeba Brunox...). Kdo nechá brynýrovaní bez potření olejem tak stejně bude rezatý
Jinak.... Brynýr taky není žádná ochrana povrchu. Ta se nedělá kvůli ochraně povrchu před reznutím, ale kvůli tomu, aby to nebylo stříbrné. Ať brynýrovaný nebo leštěný povrch musíš natřít lehce olejem (ideálně nasáklý hadr nějakým olejem, třeba Brunox...). Kdo nechá brynýrovaní bez potření olejem tak stejně bude rezatý

Cogito ergo armatus sum.
no
No normálně zajdi do prodejny s "vodo-topo-plyno" věcna, věci pro instalatéry a pod., tenhle rozměr je bežný.
To leštíš vše ručně, nebo to upneš do něčeho?
To leštíš vše ručně, nebo to upneš do něčeho?
Cogito ergo armatus sum.
-
Tak som to rozobral,dal nove tesnenie medzi hlinik a mosadz,poskladal,fuci mi to cez tu dierku,co ide do hlavne,tadial unika vzduch,nenasadil som hlaven a testol som to,cize ,kde mam chybu?bhurt píše:Pokud nasazuješ kyvetu, musíš mít natažený závěr, jinak bicí pružina drží ventilek v otevřeném stavu. Pokud je to tak a přesto ti fouká, tak si zjisti, jestli je to hlavní nebo jinde. Pokud je to hlavní, máš pravděpodobně nečistoty na dosedacích plochách ventilku. Pokud je to jinde, pak to bude to těsnění, které si myslíš nebo nedotažené to hliníkové vedení propichovače u ventilku. Ještě to potom může být těsnění přepouštěcího ventilu a to by ti foukalo vepředu.
vzniklo mi to este pred akoukolvek upravou.
Tak
Buď rád, že leštíš kulatý věci, takhle to máš ještě jednoduchý
Jaký zrnitosti používáš, děláš i na mokro, ne?
2Josef Mlha: JSB Exact (mojí a bratrance chutnali nejvíc 4.51)...
2palo73: Měl si závěr vzadu? Pokud ne, může to být tím, dělalo mi to také. Jinak možnost že si něco špatně složil ve ventilu (třeba nakřivo podložka nebo tak něco) pokud si ho rozebíral, pokud si ho nerozebíral tak bych se ani nedivil, kdybys tam měl někde kus toho filcu. Takže rozebrat, vyčistit (bývá tam bordel), vyhodit filc a místo něj tam dát takovou plechovou síťku co se dává do vodovodních baterií (nevím jak se to jmenuje), dvojitě... Jde dobře stříhat i nůžkami. Pokud používáš propichovač tak dírku doprostřed, pokud ne, tak vyhoď propichovač a používej jen kyvety, akorát brzdí průtok CO2 a je tam zbytečně navíc, bylo to první co jsem udělal po přechodu na kyvety.

2Josef Mlha: JSB Exact (mojí a bratrance chutnali nejvíc 4.51)...
2palo73: Měl si závěr vzadu? Pokud ne, může to být tím, dělalo mi to také. Jinak možnost že si něco špatně složil ve ventilu (třeba nakřivo podložka nebo tak něco) pokud si ho rozebíral, pokud si ho nerozebíral tak bych se ani nedivil, kdybys tam měl někde kus toho filcu. Takže rozebrat, vyčistit (bývá tam bordel), vyhodit filc a místo něj tam dát takovou plechovou síťku co se dává do vodovodních baterií (nevím jak se to jmenuje), dvojitě... Jde dobře stříhat i nůžkami. Pokud používáš propichovač tak dírku doprostřed, pokud ne, tak vyhoď propichovač a používej jen kyvety, akorát brzdí průtok CO2 a je tam zbytečně navíc, bylo to první co jsem udělal po přechodu na kyvety.
Cogito ergo armatus sum.
Musím trochu opravit názor Apevii, že brynýr nechrání proti korozi. Brynýr proti korozi chrání, i když to samozřejmě není příliš dokonalá ochrana, přesto je ocel několikanásobněji odolnější proti korozi. Záleží to na několika faktorech, hlavně na složení lázně pro brynýrování, protože vytvářejí vrstvu kysličníků a komplexních sloučenin o různém složení. Zanedbatelná není ani příprava povrchu před brynýrováním, kde platí, že čím je povrch hladší, tím je odolnost vyšší. Nechci zde uvádět chemické vzorce, ale zkrátka brynýr částečně korozi zabraňuje. (Ale naopak, existují i brynýry, které odolnost snižují)
Tipujem že ti to také lesklé nevydrží, časom zoxiduje a stmavne. Ja som leštil ten spúštový mechanizmus pretože sa mi nepáčilo ako to bolo odliate a nebolo to ani černené, iba dáka farba. Vyšmirgloval som to šmirglovým papierom 1000 a naleštil ešte sidolom, výsledok je že je to lesklé asi ako zrkadlo, vidím v tom môj odraz. Mám v pláne spraviť kvalitné černenie za tepla no obávam sa že či to chytí nakoľko to asi nieje z kvalitnej ocele, tipujem nejakú zliatinu. Taktiež musím oponovať, načernený povrch vydrží omnoho dlhšie, samozrejme ak sa neošetruje tak sa objavý hrdza.
Inak trochu OT, ako môžem odstrániť z pušky veľmi slabú koróziu (také malé bodky) aby som nepoškodil černenie? Olejom na zbrane ani petrolejom to nejde
.
Inak trochu OT, ako môžem odstrániť z pušky veľmi slabú koróziu (také malé bodky) aby som nepoškodil černenie? Olejom na zbrane ani petrolejom to nejde

Mě
Tak dobrá... Něco to asi ochrání, ale jakmile nenaolejujete i brynýrovanou pušku po nějakém navlhnutí, tak také chytne lyšku, alespoň u mě, kde není zrovna ideální vlhkost
Já si myslím, že osobně bych ochránil pušku před korozí ať s brynýrem, tak bez 
Jaký olej si zkoušel použít na odstranění těch teček? Mě onehdá u QB pomohl Brunox...
Jinak... Jak leštíš tím sidolem, prosím asi do SZ, díky

Jaký olej si zkoušel použít na odstranění těch teček? Mě onehdá u QB pomohl Brunox...
Jinak... Jak leštíš tím sidolem, prosím asi do SZ, díky

Cogito ergo armatus sum.