NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Snow29
Re: re

Příspěvek od Snow29 » 18 zář 2009 22:33

BENNY píše:Co se týče tak ten rozdíl v přesnosti je spíše jen za určitých podmínek.Pístová vzduchovka má větši í razanci i dostřel. A má stabilní ustovou rychlost. Tyhle na co2 jsou přesnější ,ale bohužel jen do deseti metrů.protože čím více výstřelu ,tím menší ustová rychlost a horší balistická křivka. Na větší vzdálenost je to pak nepoužitelné.
Dovolím si navázat na tento příspěvek .. dnes jsme také také zakoupili s přítelem QB 78 a k ní puškohled Norconia 4x20H, krátce zastříleli v garáži opřenou o štafle a šli na zahradu na věc 8) A byli jsme opravdu mile překvapení .. na 20m i s touto optikou bezproblémů trefíme víčka od PET lahve (i já jakožto střelec začátečník .. zkušenost pouze asi měsíční s Gamo Hunter 440, výstřelů cca 300) .. měla jsem zkušebně vystavěná tři víčka. Všechna šla dolů na poprvé bez chyby. Diaboly byly použité JSB Exact. Moc děkujeme všem, kteří zde uvedli recenzi této vzduchovky. Vystříleli jsme za dvě hodinky asi 100 diabolek a zkušenosti jsou zatím jen velmi dobré - lehoučká, velice přesná, tichá (nepočítám zvuk dopadu diaboly) a pořizovací náklady jsou parádní.

undead

Re: re

Příspěvek od undead » 19 zář 2009 14:46

k paintball vzduch. systemu, pýtal som sa
Môžete nastaviť ( i u vás servisne) výstup na 1000PSI ?
http://www.rprpaintball.cz/zbozi/5663/S ... zbozi.html
šlo by to, v regulátoru jsou kroužky a jejich odstraněním se zvětší průtok. Ale vzhledem k tomu že láhve jsou atestovány a jakákoliv úprava by mohla narušit bezpečnost práce s touto lahví, servisák odmítá tuto úpravu provést.
...
bhurt

Příspěvek od bhurt » 19 zář 2009 19:14

2wollow
tak přesně to, co ti napsal LaRi jsem ti chtěl také poslat a naprosto podrobně to popsal Kubajzz i s foto zde: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... c&start=90
K tomu pouze poznámka: vyhodit ten filc, co je jako filtr u ventilku a jako začátečníkovi bych ti doporučoval, zatím nezbrušovat kuželku ventilu do kužele, navíc v této fázi úprav je bržděn plyn více na jiných místech.
Dokonalejší úpravy jsou zde: http://charliedatuna.com/CO2TuneByCharlie.htm
ale tady již musíš mít trochu lepší vybavení a trochu praxe. O dalším zatím vůbec nepíšu, tohle pro začátek stačí
nafukovacka

...

Příspěvek od nafukovacka » 20 zář 2009 00:59

ahojte..viem ze je to tu diskutovane hore vysie ale ja sa ajtak spytam na par veci bo mam v tom chaos:

1. aky je maximalny tlak ktory znesie v baroch povodny zasobnik na CO2 (kedze som niekde cital na nete ze to skusali hydravlicky a bolo to niekde na 500baroch)
2. tento tyzden objednavam 1400-1600psi (100-115barov) regulator ... neviem sa rozhodnut ... viem ze 100 barov by ten zasobnik mal zvladnut ale co hovorite na 115 barov?
3.keby zmensim trubku zasobnika na vzduch (nie mechanicku cast) z 18,5cm na 3,5 cm (zbran by sa doplnala hadickou stale z flasky) .. nevzrastie "odolnost" voci tlaku tochto zasobnika?

a druha seria otazok:

4. tak mam spravene ~100 Barove napajanie zasobnika.. o kolko silnejsia musi byt pruzina kladivka aby to vobec strielalo??

prvorada je samozrejme bezpecnost ... ak by niekdo chcel vyrobit zasobnikovu trubku ktora je "bezpecnejsia" tak by som ho velmo rad poprosil aby to vyrobil 2x ... samozrejme zaplatim pracu/material/postovne ...

diky moc :)
HF900 + kolimator 2x42
QB78 + Walther 6x42
undead

Re: ...

Příspěvek od undead » 20 zář 2009 08:42

to by i mňa zaujímalo presne číslo, tiež som čítal že to bolo okolo 500bar, ale je stavaný na co2 takže by som radšej moc neriskoval. nový zásobník z hrubšieho mat. by bola istota. ak plánuješ skrátiť zásobník tak pozor lebo pri tepelnej úprave sa menia vlastnosti!! ak to ufíkneš karbobrúskou tak je jasné že vlastnosti pôjdu do hája. a skrátením odolnosť nezískaš.
k strune, ak dáš 100bar, tak o sila strunky musí byť o 30-40% vyššia. naj. ešte štelovanie sily pomocou šrobka vzadu pre presné doladenie.
držím ti palce s tou úpravou a som moc zvedavý na výsledky :)
tiež stále rozmýšľam nad podobným tuningom, ale neviem sa k tomu dokopať :) ale asi pojdem cestou úpravou paintball regul. na 1000psi a toť asi vše, ale ešte neviem a mam predsa čas :)
Samson

Příspěvek od Samson » 20 zář 2009 10:55

Jeste si objednej dobre pojisteni a rakev, at tvi pozustali nemusi za tebe vyhazovat zbytecne prachy.
wollow

Příspěvek od wollow » 20 zář 2009 20:03

Zdravim, tak jsem o vikendu ze sveho QBecka neco vystrilel.Podle me strili dobre.Musku jsem odmontoval.Jelikoz mi z hledi nesel vyndat ten cep, tak jsem odsrouboval ten horni sroub, ohnul hledi a pak sundal zbyle dva srouby :D .Nejsem zadny odbornik, ale ta pazba je opravdu kratka.Zjistil jsem prvni problem.Jde o to, ze nemuzu dat prepousteci ventil do spravne polohy, takze po nasroubovani kyvety je kyveta na doraz s hlavni.Alespon jsem tedy poradne dotahl sroub co drzi hlaven se zasobnikem na vzduch.Premslym ze pristi vikend vyvrtam vetsi diru tam do toho jak se tam dostava vzduch, aby tam sel vetsi tlak (nevim jak se to presne jmenuje, tak omluvte moje tupe vyrazy :D ).Jeste mi prosim reknete, jak se jsem vkladaji fotky.Taky bych se rad pochlubil :D .Tak se zatim mejte.
ALLAH AKHBAR :D
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 20 zář 2009 20:39

Návod + nějaké programy a adresy v SZ. :roll:
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
wollow

Příspěvek od wollow » 20 zář 2009 21:30

Jeste jednou diky Kesimu za navod :D (On vi o cem mluvim :D )

Tak jsem teda davam fotky mojeho noveho QBecka :D
Scope Barska 3-7 x 20
Na teto strance mam cely popis jak jsem nakoupil a co jsem nakoupil :D
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... start=2490

A tady FOTKY :D

http://wollow.galerie.cz/

Tak zatim.
palo73

Příspěvek od palo73 » 21 zář 2009 08:13

Tak vcera som rozobral moju QB 78 a potrebujem poradit,nic som zatial neupravoval,ake tesnenie dat medzi hlaven a valec s CO2,povodne tam je
tesnenie.ktore je smerom hore uzsie,ako to urobit?,alebo navrtat dieru na rovnaku aj na hlavni? a potom tam dat o kruzok?
bhurt

Příspěvek od bhurt » 21 zář 2009 09:55

Jak udělat těsnění je tady: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... &start=150
O kroužek není dobrý, může se ti posunout a překrýt tu díru. Otvor v hlavni by se měl zvětšit na stejný průměr, jako je ve ventilku, ale musíš ho potom v nábojové komoře zbavit hran, aby nedocházelo k oříznutí diabolky. Pokud to neumíš, nedělej s ním nic.
wollow

Příspěvek od wollow » 21 zář 2009 19:10

Tak se chystam asi tento tyden na nejake upravy.
Nastesti jsem nasel v PDFku strucny manual a navod jak rozebrat QBecko:D
Mozna ze to jsem nekdo uz daval, ale pro prvni majitele, jako jsem ja davam odkaz :D

Zde je navod:
http://jackhunter.sweb.cz/NORINCO%20QB% ... manual.pdf

A tady Breakdown neboli rozebrani:
http://jackhunter.sweb.cz/NORINCO%20QB% ... akdown.pdf

Zatim se mi strili dobre, ale nejakou tu upravu by to chtelo.Mimochodem jsem videl video, jak nejakej spanel mnel celou vzduchovku obrousenej a vypadalo to docela dobre a asi to taky udelam :D viz. video

Tak ja jdu zase koumat jak votunim vzduchovku :D
Tak se mejte a abych nezapomnel tak::::???
eM

Příspěvek od eM » 21 zář 2009 23:03

Zatim se mi strili dobre, ale nejakou tu upravu by to chtelo.Mimochodem jsem videl video, jak nejakej spanel mnel celou vzduchovku obrousenej a vypadalo to docela dobre a asi to taky udelam Very Happy viz. video
Vyleštiť to nieje problém (smirgel 1000, 1200, sidol). Len daj pozor aby ti to potom nezačalo hrdzavieť :wink:
wollow

Příspěvek od wollow » 21 zář 2009 23:29

2eM

No tak kdyz s tim nebudu strilet v desti a nebo se s tim nebudu koupat, tak by to nemelo hned tak zreznout??

Asi do toho pujdu, fakt se mi to libi.

Zatim

palo73

Příspěvek od palo73 » 22 zář 2009 07:46

Mam otazku na skusenejsich,po urcitej dobe pouzivania kyvety z DRULOVU,mi zacalo fucat z QBcka,fuci mi to tak,ze ak nabijem,kym stihnem vystrelit,diabolku len tak vypluje :evil:
Takze bude asi treba vymenit tesnenie to mi je jasne ja tipujem
na toto
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... 52210e3a01
ci moze to byt nieco ine?
Pokial ide o upravy uz som podlozil dvoma podlozkami,navrtal 3mm dierku,ale fuci mi potvora tak sa z toho neda strielat :cry:
Vrtal niekto aj viac ako 3mm?osvedcilo sa to?
Odpovědět