NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
bhurt

Příspěvek od bhurt » 22 zář 2009 12:38

Pokud nasazuješ kyvetu, musíš mít natažený závěr, jinak bicí pružina drží ventilek v otevřeném stavu. Pokud je to tak a přesto ti fouká, tak si zjisti, jestli je to hlavní nebo jinde. Pokud je to hlavní, máš pravděpodobně nečistoty na dosedacích plochách ventilku. Pokud je to jinde, pak to bude to těsnění, které si myslíš nebo nedotažené to hliníkové vedení propichovače u ventilku. Ještě to potom může být těsnění přepouštěcího ventilu a to by ti foukalo vepředu.

eM

Příspěvek od eM » 22 zář 2009 15:13

wollow: Úplne stačí keď to necháš na chate kde je trochu vyššia vlhkosť ako v byte a máš o problém naviac. Ja som prebrúsil a naleštil spúštový mechanizmus ale teraz ho idem načerniť, nemám tu odvahu to nechať tak.
wollow

Příspěvek od wollow » 22 zář 2009 15:35

2eM

Ted jsem to rozebral a budu rad kdyz to dam po tom dohromady.Bezim si do zelezastvi pro smirek a jdu lestit :D

Potom poslu fotky, tak ZdaRRec :D

PS: Praskla mo to prvni tesneni na hlavni jak jsem to sundaval, ktere tam mam dat?
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Těsnění

Příspěvek od Apevia » 22 zář 2009 16:04

Vyměň všechny 3 těsnění, už jsou ohlodaný. JDE tam dát těsnění 10x6 (ale jde tam ztuha, ale těsní super).
Jinak.... Brynýr taky není žádná ochrana povrchu. Ta se nedělá kvůli ochraně povrchu před reznutím, ale kvůli tomu, aby to nebylo stříbrné. Ať brynýrovaný nebo leštěný povrch musíš natřít lehce olejem (ideálně nasáklý hadr nějakým olejem, třeba Brunox...). Kdo nechá brynýrovaní bez potření olejem tak stejně bude rezatý ;)
Cogito ergo armatus sum.
wollow

Příspěvek od wollow » 22 zář 2009 16:21

WOW, tak lesteni jde super, mam pulku hlavne a vypada to VICE NEZ DOBRE :D
Jinak jak psal Apevia o tech krouzcich, tak me zajima kde se daji koupit??
Uz se na to tesim, nebudu psat nesmysly a jdu lestit a lestit :D

ALLAH AKHBAR :D
wollow

Příspěvek od wollow » 22 zář 2009 17:44

Tak jsem tedka dodelal hlaven.Byla to drina.Hlavne ta barva se neda smejt z rukou :D .Sundal jsem barvu a potom 4x prelestil.Zde jsou fotky
ObrázekObrázek
Je to drina.Dneska udelam jeste neco.Ale asi malo, protoze k tomu potrebuju denni svetlo :D .Jinak jsem zjistil prvni problem.Je na tom videt kazdej prst :D
Apevia
Kontaktovat uživatele:

no

Příspěvek od Apevia » 22 zář 2009 18:19

No normálně zajdi do prodejny s "vodo-topo-plyno" věcna, věci pro instalatéry a pod., tenhle rozměr je bežný.
To leštíš vše ručně, nebo to upneš do něčeho?
Cogito ergo armatus sum.
wollow

Příspěvek od wollow » 22 zář 2009 18:40

2Apevia
ok díkes, zejtra tam skocim.Jinak vsechno rucne.Bydlim v byte :D .V jedny ruce to co chci vybrousit a v druhe smirek :D.Uvidime jak to dopadne.Budu rad kdyz to poskladam dohromady :D
Josef Mlha

Příspěvek od Josef Mlha » 22 zář 2009 19:05

Nazdárek, než jsem si koupil qb78, tak jsem se přelouskal přes celé tohle vlákno (trvalo mi to týden) a vím, že se tu mluvilo co za diabolky je nejlepší do Qbečka. Vím, že to bylo něco od JSB ale už nevím přesně co. Mám ji nevytuněnou. dík moc
palo73

Příspěvek od palo73 » 22 zář 2009 19:16

bhurt píše:Pokud nasazuješ kyvetu, musíš mít natažený závěr, jinak bicí pružina drží ventilek v otevřeném stavu. Pokud je to tak a přesto ti fouká, tak si zjisti, jestli je to hlavní nebo jinde. Pokud je to hlavní, máš pravděpodobně nečistoty na dosedacích plochách ventilku. Pokud je to jinde, pak to bude to těsnění, které si myslíš nebo nedotažené to hliníkové vedení propichovače u ventilku. Ještě to potom může být těsnění přepouštěcího ventilu a to by ti foukalo vepředu.
Tak som to rozobral,dal nove tesnenie medzi hlinik a mosadz,poskladal,fuci mi to cez tu dierku,co ide do hlavne,tadial unika vzduch,nenasadil som hlaven a testol som to,cize ,kde mam chybu?
vzniklo mi to este pred akoukolvek upravou.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Tak

Příspěvek od Apevia » 22 zář 2009 20:17

Buď rád, že leštíš kulatý věci, takhle to máš ještě jednoduchý ;) Jaký zrnitosti používáš, děláš i na mokro, ne?

2Josef Mlha: JSB Exact (mojí a bratrance chutnali nejvíc 4.51)...

2palo73: Měl si závěr vzadu? Pokud ne, může to být tím, dělalo mi to také. Jinak možnost že si něco špatně složil ve ventilu (třeba nakřivo podložka nebo tak něco) pokud si ho rozebíral, pokud si ho nerozebíral tak bych se ani nedivil, kdybys tam měl někde kus toho filcu. Takže rozebrat, vyčistit (bývá tam bordel), vyhodit filc a místo něj tam dát takovou plechovou síťku co se dává do vodovodních baterií (nevím jak se to jmenuje), dvojitě... Jde dobře stříhat i nůžkami. Pokud používáš propichovač tak dírku doprostřed, pokud ne, tak vyhoď propichovač a používej jen kyvety, akorát brzdí průtok CO2 a je tam zbytečně navíc, bylo to první co jsem udělal po přechodu na kyvety.
Cogito ergo armatus sum.
wollow

Příspěvek od wollow » 22 zář 2009 20:57

2Apevia

JJ, taky lestim trosku na mokro.Mam hrubej smirek a na lesteni nejakou dvoustovku.Je to ale narocne, jelikoz to nemam do ceho upnout :(
bhurt

Příspěvek od bhurt » 22 zář 2009 21:08

Musím trochu opravit názor Apevii, že brynýr nechrání proti korozi. Brynýr proti korozi chrání, i když to samozřejmě není příliš dokonalá ochrana, přesto je ocel několikanásobněji odolnější proti korozi. Záleží to na několika faktorech, hlavně na složení lázně pro brynýrování, protože vytvářejí vrstvu kysličníků a komplexních sloučenin o různém složení. Zanedbatelná není ani příprava povrchu před brynýrováním, kde platí, že čím je povrch hladší, tím je odolnost vyšší. Nechci zde uvádět chemické vzorce, ale zkrátka brynýr částečně korozi zabraňuje. (Ale naopak, existují i brynýry, které odolnost snižují)
eM

Příspěvek od eM » 22 zář 2009 21:11

Tipujem že ti to také lesklé nevydrží, časom zoxiduje a stmavne. Ja som leštil ten spúštový mechanizmus pretože sa mi nepáčilo ako to bolo odliate a nebolo to ani černené, iba dáka farba. Vyšmirgloval som to šmirglovým papierom 1000 a naleštil ešte sidolom, výsledok je že je to lesklé asi ako zrkadlo, vidím v tom môj odraz. Mám v pláne spraviť kvalitné černenie za tepla no obávam sa že či to chytí nakoľko to asi nieje z kvalitnej ocele, tipujem nejakú zliatinu. Taktiež musím oponovať, načernený povrch vydrží omnoho dlhšie, samozrejme ak sa neošetruje tak sa objavý hrdza.

Inak trochu OT, ako môžem odstrániť z pušky veľmi slabú koróziu (také malé bodky) aby som nepoškodil černenie? Olejom na zbrane ani petrolejom to nejde :cry: .
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Apevia » 22 zář 2009 21:45

Tak dobrá... Něco to asi ochrání, ale jakmile nenaolejujete i brynýrovanou pušku po nějakém navlhnutí, tak také chytne lyšku, alespoň u mě, kde není zrovna ideální vlhkost :( Já si myslím, že osobně bych ochránil pušku před korozí ať s brynýrem, tak bez ;)

Jaký olej si zkoušel použít na odstranění těch teček? Mě onehdá u QB pomohl Brunox...

Jinak... Jak leštíš tím sidolem, prosím asi do SZ, díky ;)
Cogito ergo armatus sum.
Odpovědět