P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Lubo1. Manželka taky slibuje, že mně Hawkenku vrazí do rakve, což by mně vůbec nevadilo. Spíš mám strach, že zapomene. Ale kluci si zase libují, že bude výhodnější prodat všechno na Aukru.
Kulička na drážku. Hawken má vývrt 11,85 mm v drážkách, co to je za kleště. Ta navážka by mohla stačit, nábojnice .38 Speciál má tak na 1,65 gramu Vesuvitu. Hlaveň od Ardessy je bez problémů, něco jiného je dvanáctidrážková IWA.
Kulička na drážku. Hawken má vývrt 11,85 mm v drážkách, co to je za kleště. Ta navážka by mohla stačit, nábojnice .38 Speciál má tak na 1,65 gramu Vesuvitu. Hlaveň od Ardessy je bez problémů, něco jiného je dvanáctidrážková IWA.
Všetky kliešte sme mali vyrobené na zakázku, ja som ma 44 , 45, 50 sférická, po zmeraní vývrtu +- , mnou navrhutý ogivál 24 a 28 gr, tá ťažšia išla super, do 100 m , testoval som to na liatinových vyhodených vážkach, po dvoch ranách na stojace vážky, sa mi smiali, že neviem trafiť predmet 30x20 cm, potom im spadla sánka, bez pohnutia dve diery vedľa seba ako od vrtáku, odhadom 2,5 mm plech, lenže chalani museli stáť okolo mňa na 5m aj to pindali, že ich odfúkne..Bola to sranda, celkom mi to chýba.
To je pravda, kedysi som žil len katalógmi perkusných vecí, ja som tiež obdivoval Hawkena, hlavne jednu loveckú verziu s laminated pažbou, už vtedy som ho chcel mať a loviť s ním. Nemal som na to odvahu , ale kamarát , nech mu dá p.B ešte veľa zdravia strach nemal a je to neskutočný zážitok. Puškár,ktorý mi robil montáž na Trackera nechápal na čo to bude dobré
, jeden predajca si na to ešte teraz nedávno spomenul keď som ho bol pozrieť.

Potrebujem poradit pani. Zacal som na svoje bejby Pursuit XLT II Ardesa montovat optiku. Ak s tym niekto mate skusenosti poradte prosim. Ked som odsroboval orig. cervikov a pokusal sa nasadit weaver listu (povod Brymova), prilozene srobiky skratka nejdu dotiahnut tak, aby sa lista nehybala. Medzi listou a hlavnou je stale asi 1 - 2 desatiny mm medzera a oba kusy sa volne vyklaju. Bojim sa to dotahovat viac, aby som do neprevalil do hlavne (alebo som naivny?) Je mozne, ze su srobiky dlhsie? Resp. mali ste podobny problem a listu ste niecim podkladali? Cim prosim?
Dalsi dotaz. Po odsrobovani mieridiel zostali do hlavne dierky. Chcel by som do nich zasrobovat cervikov, aby sa tam neukladala spina. Tie co som vysroboval z dierok na listu su prilis velke. Nepamatate sa niekto, ked ste ich kupovali v obchode ake su velke, nech viem co si pytat a nenosim do kvelbu cely kver.
A aby toho nebolo malo, asi mam na svojej puske prilepenu musku. Ked som odsroboval srob, co ju drzi, ani sa nepohne. Bojim sa pouzit nasilie, nech nieco neposeriem. Aj vase musky boli prilepene? Ak ano co ste urobili?

Vopred dakujem za rady a pochopenie.
Presnu musku
NzPerx
Dalsi dotaz. Po odsrobovani mieridiel zostali do hlavne dierky. Chcel by som do nich zasrobovat cervikov, aby sa tam neukladala spina. Tie co som vysroboval z dierok na listu su prilis velke. Nepamatate sa niekto, ked ste ich kupovali v obchode ake su velke, nech viem co si pytat a nenosim do kvelbu cely kver.
A aby toho nebolo malo, asi mam na svojej puske prilepenu musku. Ked som odsroboval srob, co ju drzi, ani sa nepohne. Bojim sa pouzit nasilie, nech nieco neposeriem. Aj vase musky boli prilepene? Ak ano co ste urobili?

Vopred dakujem za rady a pochopenie.
Presnu musku
NzPerx
Mieridla som odsroboval a pokojne zliezli. Ako som zistil dalsim vyskumom, muska ma 2 sroby, jeden vidno a druhy je schovany pod castou so svetlovodnym vlaknom. To sa da opatrne vyklepnut do boku a pod nim je srob. Pri vyklepavani budte opatrni, inak si do ebete musku (odlomene vlakno, mrcha krehka) ako ja. Odsrobovanim pokojne zliezla, ziadne lepidlo...
Sroby na listu su asi o 3 desatiny mm dlhsie, treba ich skratit. Otazka, netusite niekto, zavit je metricky alebo witworth (ci ako sa to pise)?
Sroby na listu su asi o 3 desatiny mm dlhsie, treba ich skratit. Otazka, netusite niekto, zavit je metricky alebo witworth (ci ako sa to pise)?
Zdravím vás všechny. Vím, že nyní řešíte jiný problém, ale musím to tu napsat...
Dnes mi došla objednávka z Technoex Ostrava (200 MaxiBalů .54). Nečekal jsem kalibrované střely, ale co je moc, to je moc....
3 pytlíky totál šrot-(střely sou šikmo odlité, některé mají dutinku) použitelné tak 2-4 střely z 50. 1 pytlík v pohodě.
Doufám jen, že šlo o omyl a přijmou mou reklamaci. Nechápu, jak něco takového můžou poslat na dobírku zákazníkovi...
Jinak puška chodí jak hodinky. Dnes jsem měl dokonce možnost změřit rychlost střely. Na přístroji se objevilo překvapivých 315 m/s
. bohužel jsem se nedostal ještěk k vahám, ale sřela může mít něco kolem 25g. takže slušný nářez 
Dnes mi došla objednávka z Technoex Ostrava (200 MaxiBalů .54). Nečekal jsem kalibrované střely, ale co je moc, to je moc....
3 pytlíky totál šrot-(střely sou šikmo odlité, některé mají dutinku) použitelné tak 2-4 střely z 50. 1 pytlík v pohodě.
Doufám jen, že šlo o omyl a přijmou mou reklamaci. Nechápu, jak něco takového můžou poslat na dobírku zákazníkovi...
Jinak puška chodí jak hodinky. Dnes jsem měl dokonce možnost změřit rychlost střely. Na přístroji se objevilo překvapivých 315 m/s

-
Kameny weaver lišty jsem vypodložil obdélníkovými podložkami z polyetylénu, které jsem vystřihl z prázdné láhve od motorového oleje a průbojníkem vysekl otvory pro šroubky. Spáru mezi hlavní a kameny jsem vyplnil chemoprenem, aby do ní při čištění nevzlínala voda. Závity po šroubcích mířidel a oku nabijáku jsem taky zakápl chemoprenem. V případě potřeby chemopren kdykoli odstraním nitroředidlem.NzPerX píše: Ked som odsroboval orig. cervikov a pokusal sa nasadit weaver listu (povod Brymova), prilozene srobiky skratka nejdu dotiahnut tak, aby sa lista nehybala. Dalsi dotaz. Po odsrobovani mieridiel zostali do hlavne dierky. Chcel by som do nich zasrobovat cervikov, aby sa tam neukladala spina. NzPerx
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
*Sverige - det härligaste landet i Europa*