P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 02 srp 2009 11:30

palicek,
zatiaľ som s Philadelphiou nestrieľal, lebo mi hneď praskol piston. Ale keď som ju kúpil, musel som ju spojazdniť a "oživiť". Strieľanie s ňou bude určite pekná zábava a čakanie pri každom výstrele na to, čo zase praskne a uletí. Možno sem raz nafotím ako vyzerá roztrhnutá hlaveň od 1 gramu Vezuvitu. Rôzne derringery má aj Pedersoli. Dokonca brok+zápalka.

www.davide-pedersoli.com/?item=CategoriePistole&lang=en

Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 02 srp 2009 21:50

bufallo píše: (to martin 1976)
a mas poriadne odliate Realy??? maju po obvode ostre hrany???
Jak píšeš, doporučuju přesně změřit. Ale nevěřím, že by Martin neuměl odlívat... Není problém ve vývrtu? Jak jsem kdysi psal, měl jsem problém opačný, poslední 4 cm šly ztuha. Ale v praxi to ničemu nevadí a jsem nakonec rád, že to tak mám.
Co uděláme s tím srazem? Doufám přijedete na Moravu? V PR máme nejlevnější střelnici v EU, akorát je jen na 50 m...
PS: Vlákno pouze pro in-line by bylo skvělé, ostatní jsou pro?
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 02 srp 2009 21:56

Ještě k těm pistonům. Kromě Martina a mě, tu byl ještě někdo, kdo si stěžoval na zlomený piston. Vypadá to na jednu serii překalených pistonů. Je dobré si objednat se zbraní i nějaký piston do rezervy. Někomu vydrží léta, jinému minutu. Co se dá dělat.
bufallo

Příspěvek od bufallo » 03 srp 2009 06:19

ja som mal tiez problemy s pistonami... a to mam len flinty od Pedersoli...
vsetko zalezi od konkretnych kusov... pri prvej flinte, Tryon, mi cca po asi 5-tich ranach zacalo natahovat kohut do poistnej polohy.. nevedel co sa to deje, prachu bolo len 3 gramy.. doma ked som to rozobral, pozrel som piston, od spodku diera ako do latriny... vytrhlo mi spodok, zvrchu bol hlboko zavrtany, na spodku bola tenka stena a ju vytrhlo...
tak som zalozil novy, to iste pri dalsej strelbe, tak som si objednal nove, a zatial drzi... pri Kodiaku to iste... a este horsie... prva strelba, po tretej rane mi odfrkol piston, zlomil sa na polovicu, a samozrejme zavit ostal v hlavni... :cry: skoro ma porazilo.. na stastie ich nedotahujem na fest a mazem zavit takym sajrajtom na mazanie chokov v brokovniciach proti ich zapekaniu, tak som ho vytocil tak ze som narazil pinzetu do dierky a pomaly vytocil... fuj... neprajem taketo zazitky... druhy piston mi praskol tiez, ale len zvrchu, tak som ich reklamoval, z Dave mi poslali nove, vsetko v pohode... zatial drzia...
ale asi si objednam Ampco alebo nerez alebo beryliove... uz to nebudem ryskovat vykrucat zavit zlomeneho pistonu s flinty...
niekomu vydri povodny piston aj cely zivot, niekto ho odpali po prvej strelbe... vsetko zalezi ako su zakalene...
lubo1

Příspěvek od lubo1 » 05 srp 2009 15:30

Potreboval by som poradiť. Chcem kúpiť nejakú inline pušku. Čo sa týka predoviek, je to u mňa návrat strateného syna. Pred niekoľkými rokmi/ 10 -12?/ som strieľal ligu SR v hist.zbraniach, už vtedy som mal Tracker, ktorý sa dal použiť len na jednom závode v Komárne.Začalo ma to zaujímať znova.Zvažujem Pursuit XLT alebo Evoliution. Ak by mal niekto chuť ma informovať ,hlavne porovnanie modelov o charaktere spúšťe , či sa dá regulovať / na Tracker-i som si regul. vyrobil sám/ presnosť, komfort pri streľbe, prevedenie, kde je plast, kde je kov a aký a iné skúsenosti. Žiaľ nechápem , sme v hlbokom kapitalizme a na Slovensku sa nedá nikde omakať flinta, okrem BB Evolution, cestovať po MR a ČR sa mi nedá. Ak si niekto objednával veci z vonku tiež ocením radu .
Športovo nebudem strieľať, už nemám toľko času, je to na prevetranie a zmenu vône prachu. Dymný prach má svoje čaro.
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 05 srp 2009 16:31

lubo1 píše: na Tracker-i som si regul. vyrobil sám/.
Na dnešním se dá regulovat. V podstatě po nás chceš napsat recenze na naše zbraně. Podle mne to mají dělat výrobci a hlavně prodejci, ti si však jen nechávají zisk. pokud si přečteš poctivě celé vlákno, najdeš co potřebuješ. :lol:
lubo1

Příspěvek od lubo1 » 05 srp 2009 17:45

Recenzie výrobcov beriem zo značnou rezervou, nechcem to ani po používateľoch, skôr postrehy.Napríklad ja by som už Tracker nekúpil,keď sa niekto opýta prečo, odfúkuje do tváre, opaľuje optiku. Pre mňa presnosť 10-15 cm napríklad je nemysliteľná, pre niekoho stačí. Pokiaľ by som bol s nejakou puškou spokojný tak to určite napíšem, nie som začínajúci amatér, strieľal som už skoro všetko, ale v tejto časti mám sklz.Dnový šroub na Pers.II.jeden povie AL druhý dementuje inox, kde je pravda?Fora sú najmä na toto, chodím často na iné, kde si poradíme. Ak je nieto max. spokojný s Persuit nech mi napíše prečo, ak s Evol. tiež . Napríklad ja som s Parkerom L. vystrieľal majstra SR, lacná pištoľ v porovnaní s Pedes. a dá sa, odporúčam .
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 06 srp 2009 08:18

lubo1 píše:Fora sú najmä na toto, chodím často na iné, kde si poradíme. .
Tady jsi zatím moc neradil , takže čti a potom se ptej, nebo at ti poradí na tom foru kde chodíš :!:
lubo1

Příspěvek od lubo1 » 06 srp 2009 10:02

Sťahovačnosť má tiež svoje miesto, som tolerantný. Predovkársku ligu som strieľal pár rokov , mám nejaké skúsenosti, kto bude chcieť poradím. Mám aj veľa humorných príhod , na odľahčenie.S kolegom sme na tréningu strielali s pušiek, on mal Hawkena .Nabíjame a keciame a potom strieľame.Zrazu po jeho výstrele sme počuli zvláštny svištavý zvuk ,pozreli sme sa na seba a obaja povedali NABIJÁK....., našli sme s neho len koncovku...
Pozerám, že roky nič nemenie, tie isté problémy, pistony, ovalita striel, akurát, že výber zbraní je väčší - EU.
Strieľa sa niekde liga?. Ćo sledujem v SR tak ľudí čo si pamätám prešli ku westernu, lovecká historická streľba. Ako je to v ČR ?
duffioso

Příspěvek od duffioso » 06 srp 2009 17:55

lubo1 píše:Napríklad ja by som už Tracker nekúpil,keď sa niekto opýta prečo, odfúkuje do tváre, opaľuje optiku. Pre mňa presnosť 10-15 cm napríklad je nemysliteľná, pre niekoho stačí.
Tak nevim,ale tohle je mi novinka,krome toho opalovani optiky.Do tvare mi nikdy nic nefouklo,dokonce ani kamaradovi levakovi a presnost 10-15cm je mozna tak strelcova,ne pusky.Ta strili mnohem lip,nez vetsina strelcu,ikdyz je to jen Ardesa.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
lubo1

Příspěvek od lubo1 » 06 srp 2009 18:21

Ten Tracker bol na zápalku 4,7, nový na tom bude asi lepšie, presnosť 10-15 som citoval s predchádzajúcich príspevkov akože spokojnosť..., ten môj mal tak do 7 cm ale na 100 m s 4x32 opt., a to, že odfukoval tomu ver, keď som tam dal 4 gr vez.LC a 28 gr strela tak to bolo cítiť aj vedľa :D
duffioso

Příspěvek od duffioso » 06 srp 2009 18:52

Tak ja nejdriv pouzival zapalky W209 a nic nefoukalo do xichtu,ani pak s 4,7mm 5g Pyrodex Select a 40g strelou.Kopacka hrozna,ale do obliceje nic nevlitlo.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 07 srp 2009 08:24

lubo1 píše: keď som tam dal 4 gr vez.LC a 28 gr strela tak to bolo cítiť aj vedľa :D
konstrukce přímo znemožnuje odfukování do tváře, měl jsi asi úplně jiného Trackera než já :D
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 07 srp 2009 09:16

Ahoj Lubo1. Nevzpomeneš si, co měl tvůj kamarád za Hawkena? Kolik drážek, jakou navážku, koule, mazání , jak mu to střílelo?
lubo1

Příspěvek od lubo1 » 07 srp 2009 10:36

Na boku boltu boli asi dva odľahčovacie otvory a práve cez tieto to išlo, nebolo to nejako drastické ale cítil som.
Hawken bol klasika Ardesa 45 s napinákom, sfériská strela priamo na drážku, koľko prachu dával neviem , mal odmerku s nábojnice 38 speciál, takže veľa nie, presnosť bola dobrá občas aj niečo vyhral,s tej pušky toľko pálil, že mu nakoniec začala rozhadzovať, poškodené ústie, ale vymeniť ju nechcel, možno s ňou aj umrie :D
Odpovědět