P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
bufallo

Příspěvek od bufallo » 30 črc 2009 19:23

proti gustu ziadny disputat...
ale na co to robit??? je problem to normalne, teda bez pripravku narvat do hlavne, naco sa budem s tym trapit???? a este nosit aj nejaky lis??? dost uz aj tak nosim kramov na strielanie... mne ide aj normalny Real na tesno..
a moderne predovky zvladnu aj olovo ciste....
ja tiez nekupujem ciste olovo, tavim co pride, ale vyberam si, vodovodne rury, olovene plechy ak su mekke, obaly so spojarskych kablov... literinu, baterky a zavazia s kolies ale nepouzivam... samozrejme ked tam sem tam nieco stopis aby toho bolo viac, nehra rolu...
do hrnca Lee ked je plny, cca 4 kg olova aj ja hodim zo 2 - 3 zavazia, na usetrenie... tvrdsie olovo mozes pouzivat na gulicky, ale nie pre revolvery, lebo kamos ked natlacal tvrdu gulu, ohol nabijaciu paku na Remingtone...
a tvrde olovo viac derie hlaven, zalezi aj na zlozeni, nesmie tam byt vela antimonu, ten najviac podkodzuje hlaven...

bufallo

Příspěvek od bufallo » 30 črc 2009 20:15

vyzera to na staru brokovnicu... treba pohladat nejake znacky na konci hlavni od spodu alebo po povrchu hlavi a na sinach...
ale asi si si mal zalozit nove vlakno.. moderatory budu pindat... aj tak je toho tu uz dost, uz sa v tom ani diva svina nevyzna aky je tu bordel...
toto je o predovkach novych, teda replikach...
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 30 črc 2009 20:27

Mali by sme zaloziť tému čisto len o in-line predovkách všetkých značiek, lebo sa to tu prekrýva a kto to číta prvý krát má v tom riadny chaos.
A dobrý by bol nejaký in-line zraz, ako to tu voľakedy plánoval Duffioso. Žiadna vážna strelecká súťaž, ale skôr priateľské stretnutie. :D
palicek

Příspěvek od palicek » 30 črc 2009 23:21

martin1976: tak to mas recht, je to tu vcelku pekny gulas, najst nieco konkretne stoji dost usilia a vela casu... Tema in-line by bola vrelo vytana. Dneska konecne dosiel Production Pot IV od Lee a zrovna som dokoncil 3 varku REALov (ale aj tak ich znova pretavim), kua asi budem potrebovat teplomer a kopec olova. Este ze mam zberne suroviny relativne kusok od prace a kovohute Pribram nedaleko od Prahy.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 31 črc 2009 09:07

Chlapi,ja jsem bohuzel se strelbou BP na cas prestal a dal jsem se na vzduchovky.Je to velky skok od megadiabolky k mikrodiabolce,ale je to super.Muzu strilet kdy chci a hlavne skoro kde chci.
Kazdopadne bufallo ma pravdu s temi realy.Tim,ze ma strela tri prumery,tak skvele padne do vyvrtu a posledni prsten se zarizne.Nikdy se mi nehnula v hlavni a to jsem mel kolikrat nabitou hlaven sklonenou k zemi a i jsem s ni takhle chodil po strelnici,kdyz jsem si zkousel loveckou strelbu na ruzne predmety ve stoje bez opory.
Olovo jedine mekke,protoze bez lisu,je to porod.Netvrdim,ze tvrde olovo nemuze litat dobre,protoze jsem ho nezkousel,ale nekolik set let zkusenosti je nepopiratelny fakt.To rozdeleni by bylo super,protoze michat repliky s modernama a i ruzne znacky je blby.Tezko se v tom nekdo vyzna.Z meho srazu seslo,protoze mi to prace nedovoli.Zanedlouho odletam na delsi dobu pracovne do Spanelska,takze budu uplne out.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 31 črc 2009 21:30

Tak som sa dnes vybral na strelnicu s Philadelphiou, ešte som z nej nestrieľal. Všetko som mal pekne nachystané, aby ma nič neprekvapilo. Odmastil (vytrel) som hlaveň, dal som jednu zápalku naprázdno a prááásk. Kus pistonu uletel neviem kde. :evil:
Takto to vyzerá: www.ulozisko.sk/obrazky/197079/Philadelphia.jpg
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 01 srp 2009 06:46

Ahoj. Stalo se mně přesně to samé na úplně nové zbrani, jen s tím rozdílem, že já jsem to zkoušel nejdříve doma na zápalkách. Trhlinka nebyla ani vidět. Vyměnil jsem piston za jiný ze staré zásoby dílů, co jsem koupil dříve a vše je jak má být.
Díval jsem se na fotku o tři předchozí stránky, úhel dopadu kohoutu je dobrý. Bude to asi materiálem.
Ani jsem se nepokoušel o reklamaci.
cernunos

Příspěvek od cernunos » 01 srp 2009 10:47

Pánové,já tedy zírám.Naskakuje mi husí kůže,když čtu,jaké nehody se vám při střelbě z Ardesáckých předovek dějí.Co je to proboha za výrobce?To už flinta Made in China by byla snad kvalitnější.Já bych zuřil,kdyby mi ulítlokus pistonu po první ráně,je vidět ,že výroba je strašně odfláknutá a použitý materiál jakbysmet.Kupte si něco od Pedersoli a na takové problémy můžete zapomenout.Raději si připlatím nějakou tisícovku navíc,ale nebudou mi šedivět vlasy z nervů při střelbě z takových ardesáckých zmetků.Když už chci mít z toho koníčku radost,tak holt musím investovat a ne kupovat to nejlevnější,abych nad tím chcípal vzteky,že to negunguje.To je můj názor,a nechci hanit vaše kvéry,jen jsem tak trochu perfektcionista a mám rád kvalitní výrobky.Na druhou stranu chápu radost kutilů,které vysloveně baví si zbran doladit aupravit k obrazu svému.Já mám prostě rád věci ,které hned plně fungují,tak jak mají a jen tak fungovat nepřestanou.
Přeji všem mnoho zdaru na střelnici
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 01 srp 2009 12:13

cernunos Moc nepřeháněj........ :D Těch závad je úplně stejně jako na jíných zbraních od různých výrobců. Každý týden chodím na střelnici a mohl bych výprávět o různých SA58 atd. Někdo ty závady tají, jiný je přizná jako tady na foru...........
cherro

Příspěvek od cherro » 01 srp 2009 20:50

Nebo zainvestujte do Thompsna a máte klid 8)
palicek

Příspěvek od palicek » 01 srp 2009 20:58

Zda sa mi to, alebo je ten piston odlievany? Inak aj Ardesa robi kvalitne zbrane, Underhamer je super, len trocha drahsi. Ten kto chce naozajstnu kvalitu, ten si necha zbran vyrobit na zakazku u puskara, ale to uz su palky nad 40 litrov za pusku...
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 02 srp 2009 00:41

palicek
ten piston nieje odlievaný. Musel byť asi riadne zakalený, lebo nezostali ani škrabance keď som ho "mučil" kombinačkami. Mohol som ho popustiť v elektrickej trúbe, možno by sa "poddal" troška. Ale kašľať na piston. Len aby mi raz takto neroztrhlo hlaveň.
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 02 srp 2009 08:55

cherro píše:Nebo zainvestujte do Thompsna a máte klid 8)
dík za rady, ale tady je vlákno ARDESA :!:
palicek

Příspěvek od palicek » 02 srp 2009 10:09

martin1976: ako si spokojny s tym Derringerom od Ardesy? Chcel by som kupit nieco pre moju drahu plolovicku, nech si aj ona obcas zabucha... Musi to byt male, jednoduche na obsluhu, ziadna velka supa a lahko rozobratelne... Este som rozmyslal nad Kentucky od Pedersoliho, ale ta bude skor pre mna :D
Odpovědět