Regul?tor pro CZ 200S

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 04 kvě 2009 22:10

Ty jsi hlava :idea: A já se dělám s vratidlem. Jsem domu přišel v půl 10 :lol: Hlavně že je to povolený. Je u toho Altarosi nějaký povídání abych věděl co a jak? Jak to třeba nastavit?
Snad stihnu půjčit chrono, tak bych to chtěl poladit na chatě, ideálně kdybych nemusel makat na šroub bicí pružiny a pořešil to jen regulátorem a šktícím červíkem.

Altaros

Příspěvek od Altaros » 04 kvě 2009 23:03

Ano. Dávám k tomu návod (2 stránky). Mám tam uvedené hodnoty, jak mam nastavenou svoji S200. Jinak na šroub bicí pružiny je dobré šáhnout. Jelikož při standartním používání je hodně stažená. Také je dobré nastavit i vnitřní ventil v zásobníku. Tyto věci ovlivňují spotřebu vzduchu a částečně rychlost. Nastavováním velikosti vstupního tlaku se především ovlivňuje rychlost střely. Ideální stav je, kdy rychlost odpovídá vašim požadavkům, ale bicí pružina a ventil jsou nastaveny tak, aby nepřepouštěli víc vzduchu než je nutné pro udržení této rychlosti. Při povoleném ventilu, či utažené bicí pružiny již nedochází při daném tlaku k zvětšování rychlosti, ale pouze zvětšení spotřebě vzduchu.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 05 kvě 2009 06:47

Hele a čistě teoreticky, nebylo by s regulátorem možné se zbavit toho škrtícího červa? V regulátoru je přeci pořád +/- stejný tlak a tak by stačila jen bicí pružina ne? :wink:
Altaros

Příspěvek od Altaros » 05 kvě 2009 09:18

Jo ten červ je tam pak zbytečně. Osvědčilo se mi, když je zároveň s hranou kanálku.
Oňarb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oňarb » 05 kvě 2009 13:11

Altaros co znamena "když je zároveň s hranou kanálku" ? Mas ho uplne zatoceny?
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 05 kvě 2009 13:45

To mi taky není jasný co je tím myšleno - ideálně kdybys změřil posuvkou kolik ti kouká červík ven. Zašroubovaný to IMHO bejt nemůže, to by asi bylo přílišný škrcení. uvidíme co vyčtu dnes z návodu. Se těším jak malej kluk.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 05 kvě 2009 18:40

V návodu je přesně změřená vzdálenost. Jinak jsem tím myslel, aby byl povolený tak, že hrana šroubu je zároveň s hranou toho kanálku kterým proudí vzduch.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 05 kvě 2009 20:25

To je ale měřeno zevnitř ne? Nebylo by možný pro normální smrtelníky udat kolik ti červík kouká z těla zbraně? Jinak jsem dnes měřil tu matku uvnitř ventilu kartuše a oproti kraji ventilu jí mám 3,7mm hluboko. Měřil jsem to přímo na tu matku, ne do drážky ani do díry.
Dnes jsem to nainstaloval a vypadá, že je vše o.k. QF vyšel dobře, jen je pootočenej malinko dolů. Takže jsem naplnil a o víkendu vyzkouším. Bary mi půjčil chrono tak uvidíme co to bude dávat. Předem jsem tlak stáhl dle návodu na cca 90BAR tak uvidím jak to bude lítat. Těším se.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 05 kvě 2009 21:30

No tlak bych spíš nechal na tu rysku. Než to spíš stahovat. Já to tak myslel je to měřeno od konce červiku(hlavičky kde je imbus) k tělu větrovky, jinak bych to snad ani neměl jak změřit. A v tom zásobníku bych to rovnou stáhnul na tu hodnotu co udávám v návodu.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 05 kvě 2009 21:38

Uvidíme. Chrona mám tak si s tím pohraju. Kdyžtak bych o víkendu zavolal pokud bys měl čas, ale snad si s tím poradím. Ono je taky fakt, že každá flinta je jiná - si vezmi ten rozdíl v hloubce matky ve ventilu kartuše - já mám 3,7 ty 9,1. Pokud to měříme stejným způsobem. Pokud to chápu správně tak to mám celkem povolený a tedy zřejmě bicí pružina musí překonat menší sílu? Tudíž by nemusela být tolik utažená..... bude to asi trochu věda.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 08 kvě 2009 19:33

Dám to i sem.
Dneska jsem měl trochu času a konečně jsem měl materiál( 28mm mosaz). Tak jsem začal další učení na soustruhu a skombinoval jsem to i s mým dalším projektem a ten Vám zde představuju:

Jedna se o rychloplnění (quickfill)
Funguje na principu jehlového konektoru s okroužky na každé straně. Přiznám se, že jsem nikdy žádny pořádně ani neviděl, natož se v něm vrtal, tak nemůžu posoudit zda je úplně stejný jako např. u airarms.
Tento typ si každý může sám našroubovat místo původního manometru, stejná obtížnost jako s regulátorem.
Prototyp je trochu delší, proti plánovaným. Důvodem bylo že jsem díru vrtal vrtačkou v ruce a tak jsem si nechal prostor pro materiál(stojanovku zatím nemám :evil: ). Přesto se i s regulátorem bez problému vejde pod hlaveň na které je kompenzátor.
Při plnění je hned první střela již regulovaná, tím pádem odpadá problém s vystřelováním přebytečného tlaku při plnění a samozřejmě vyšroubovávání zásobníku.

Foto: http://leteckaposta.cz/494360394
Na té fotce mám starý poškrábaný zásobník, který prošel těžkými boji při výrobě věci na větrovku :twisted: a i to pouzdro s manometrem je odbyté. Šlo mi zatím jen o funkčnost.

Vše nutné k rychloplnění by mělo vyjít na cca. 1500Kč

Zítra se budu učit dělat na soustruhu vnitřní závity, tak to skloubím s prací na regulátoru pro další větrovky.
Barys

Příspěvek od Barys » 09 kvě 2009 08:55

Ten červík zapuštěn asi 30 % v kanálku.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 15 kvě 2009 15:34

Tak sem měl mít již dnes těsnění, bohužel měli prý nějaké problémy s PC a tak to dnes teprve budou posílat.
Počítám že v pondělí či úterý bych to těsnění mohl mít.

S pozdravem Ondra
Grinch
Kontaktovat uživatele:

re

Příspěvek od Grinch » 16 kvě 2009 00:29

ok,tak na me prosim mysli ju?díky
notor

Příspěvek od notor » 17 kvě 2009 20:07

fuj, po takové době -je mi hamba .....

Chci tu poděkovat Altarosovi za skvělou práci !
Regulátor je doma a funguje skvěle. Opravdu to CZ200 povýši o kategorii výš. Kurňa, ještě "svoji" pažbu a budu spokojen

Takže chlape - DÍK :!: :wink:
CZ 200S 5.5mm
Odpovědět