Regul?tor pro CZ 200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Chtěl bych poprosit všechny, co již rozebírali kartuši o zkušenosti popř. pomoc.
Já jsem si provrtal dřevěný hranolek, pak jej podélně rozříznul sehnal kůži obalil kartuši upnul dle mého docela pevně do svěráku a nic.
Prostě s tím nehnu, otáčím s celou kartuší.
Nechtěl bych si poničit kartuši.
Kdyby se našel někdo v okolí Prahy popř. okolí Tábora nebo Pelhřimova, kdo již nějaký přípravek má a rozebral ji (rozšrouboval) bez problému ať se mi ozve, klidně přijedu a za "úplatu" bych si nechal poradit.
Díky.
Já jsem si provrtal dřevěný hranolek, pak jej podélně rozříznul sehnal kůži obalil kartuši upnul dle mého docela pevně do svěráku a nic.
Prostě s tím nehnu, otáčím s celou kartuší.
Nechtěl bych si poničit kartuši.
Kdyby se našel někdo v okolí Prahy popř. okolí Tábora nebo Pelhřimova, kdo již nějaký přípravek má a rozebral ji (rozšrouboval) bez problému ať se mi ozve, klidně přijedu a za "úplatu" bych si nechal poradit.
Díky.
Já se chystám si udělat "vratidlo" uříznu tak 10-15cm trubky s vnitřním průměrem o něco větší než je průměr kartuše (28mm) trubku u jednoho okraje provrtám zboku skrz (dvě díry proti sobě) 3mm vrtákem, říznu tam z každé strany závit. Na opačném konci to provrtám třeba 8-10kou stejným způsobem, aby se tam dala zasunout nějaká kulatina abych měl páku - pak nasadíš, zašroubuješ šrouby do otvorů a dotáhneš, skrz horní díru prostrčíš nějakou kulatinu, nebo velký šroubovák, kartuš upneš do svěráku, nejlépe podélně aby byla co největší styčná plocha zkusíš zabrat. Pokud tohle nepůjde tak jsem v háji taky 

Mikiki - len pre istotu. Neupol si tu kartusu nahodou uplne tesne pri konci a tym padom si natlacil aj cele telo so zavitom na koncovku? Skus to upnut o kusok vyssie - viac do stredu kartuse, pretoze ta koncovka ma dost dlhy zavit. Je dost mozne, ze robis podobnu chybu ako som robil ja. Ak to do seba natlacis v nejakom zveraku, tak to samozrejme povolit nepojde! Hadam som to napisal dost zrozumitelne 

Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
kartuš
To Silencer:
Já vyřešil klasickým vratidlem na očka, našrouboval ty červíky do kartuše a docela to taky drží
Jen je problém upnout tu kartuši do světáku tak pevně, abych ji nepoškodil a mohl vyšroubovat tu kocovku.
Proto jsem volil ten provrtaný a rozříznutý špalík + kůži.
Asi by bylo lepší vzít místo špalíku tu trubku jak píšeš, rozříznout ji podél jako špalík, podložit kartuši kůží a táhnout.
Jen mne ještě napadlo - je tam pravotočivej závit
Já vyřešil klasickým vratidlem na očka, našrouboval ty červíky do kartuše a docela to taky drží

Jen je problém upnout tu kartuši do světáku tak pevně, abych ji nepoškodil a mohl vyšroubovat tu kocovku.
Proto jsem volil ten provrtaný a rozříznutý špalík + kůži.
Asi by bylo lepší vzít místo špalíku tu trubku jak píšeš, rozříznout ji podél jako špalík, podložit kartuši kůží a táhnout.
Jen mne ještě napadlo - je tam pravotočivej závit

kartuše
To Orňab:
no upnul jsem ji podélně dp svěráku tak, že přes čelisti mi to přečuhovalo asi 2cm, abych mohl povolit ten konec. Možná máš pravdu v tom, že svěrákem přidržuji i ten závit co povoluji - něco na tom asi bude
díky.
Jo a na setkání jsem se taky potkal s klukem, který se toho bál.
Už měl z první várky doma regulátor, a stále ještě zjišťoval co a jak udělat.
no upnul jsem ji podélně dp svěráku tak, že přes čelisti mi to přečuhovalo asi 2cm, abych mohl povolit ten konec. Možná máš pravdu v tom, že svěrákem přidržuji i ten závit co povoluji - něco na tom asi bude

Jo a na setkání jsem se taky potkal s klukem, který se toho bál.
Už měl z první várky doma regulátor, a stále ještě zjišťoval co a jak udělat.
No my jsme dneska s Radyxem povolovali tu jeho. Měl cestu do Liberce a přivez si malý svěráček, který jsem zapomněl. No po troše snahy jsme to úspěšně povolili. Já mam udělané čelisti z hliníku. Vzal sem kvádr provrtal ho 28mm vrtákem a pak sem to podélně rozříznul. Když se to stáhne do svěráku, tak to drží a neprotáčí se kartuše. Jinak toho stahování do svěráku se nebojte, ta trubka je dost silná a něco vydrží.
Pro ostatní, včera jsem odesílal balíky, tak vám to snad dorazí.
Pro ostatní, včera jsem odesílal balíky, tak vám to snad dorazí.
Regulátor
Rád bych se poděli o své první zkušenosti s regulátorem.
Regulátor mě pomohl namontovat a seřídit v pátek Altaros. První zkoušky jsem dělal jenom "na spotřebu vzduchu" a můj dojem byl že mi to "žere" vzduch. 50 ran jsem vystřílel se spotřebou vzduchu 1,69 baru na ránu. Neměřil jsem ale nic podrobněji a byl to jenom první dojem.
Dnes mi konečně vyšel čas a tak jsem se dal do podrobnějšího seřizování regulátoru s cílem je nastavit na 16 J.
První testovací rány na hradlech ukazovali rychlost 230 m/s.
Pokus o zrychleni utažením bicí pružiny nepřinesla prakticky žádný výsledek (+2 m/s) a pružinu jsem naopak povolil.
Následoval konzultace s Altarosem po které jsem povolil škrtící červ dle jeho doporučení a o 1/4 otáčky povolil válec regulačního ventilu regulátoru na 8,45 mm (doporučeno 8,2).
Následovalo měření na hradlech (PROCHRONO), každou ránu jsem zapsal a po 10ti zkontroloval tlak v kartuši.
Výsledek je zde:
193 bar v kartuši,
- 5 výstřelů na prázdno
188 bar
- 60
- 240
- 239
- 239
- 239
- 239
- 240
- 238
- 239
- 239
174 bar
- 239
- 239
- 237
- 239
- 239
- 238
- 238
- 240
- 239
- 238
157 bar
- 240
- 239
- 239
- 238
- 238
- 238
- 238
- 240
- 239
- 238
141 bar
- 239
- 237
- 238
- 237
- 238
- 237
- 238
- 237
- 237
- 237
127 bar
- 239
- 238
- 237
- 238
- 236
- 239
- 238
- 238
- 237
- 237
111 bar
- 236
- 238
- 237
- 236
- 237
- 237
- 239
- 238
- 239
- 237
95 bar
- 238
- 237
- 237
- 237
- 235
- 235
- 233
- 232
- 231
- 228
71 bar
Z výše uvedeného lze vyčíst:
- pět ran na začátku pro srovnání tlaku v regulátoru je málo,
správnou rychlost měla až 7. rána
- 60 ran mělo rozptyl rychlosti +-1,5 m/s (55 ran +- 1 m/s)!
- spotřeba vzduchu prvních 60ti ran byla 1,55 bar.
- ke konci nejenom že klesala rychlost ale i vzrůstala spotřeba vzduchu na výstřel
- průměrná rychlost 238,2 m/s (z 63 ran)
- průměrná energie 15,6 J
Regulátor splnil mé očekávání (dvojnásobek ran s minimálním rozptylem rychlosti) a nyní už nezbude nic víc než se naučit střílet!
Jaké máte zkušenosti ostatní vlastníci Altarosova regulátoru?
Pozn:
Poděkování patří Altrosovi za regulátor a rady, Alexxusovi za hradla a Tomášovi za těsnění a vuřta!
Regulátor mě pomohl namontovat a seřídit v pátek Altaros. První zkoušky jsem dělal jenom "na spotřebu vzduchu" a můj dojem byl že mi to "žere" vzduch. 50 ran jsem vystřílel se spotřebou vzduchu 1,69 baru na ránu. Neměřil jsem ale nic podrobněji a byl to jenom první dojem.
Dnes mi konečně vyšel čas a tak jsem se dal do podrobnějšího seřizování regulátoru s cílem je nastavit na 16 J.
První testovací rány na hradlech ukazovali rychlost 230 m/s.
Pokus o zrychleni utažením bicí pružiny nepřinesla prakticky žádný výsledek (+2 m/s) a pružinu jsem naopak povolil.
Následoval konzultace s Altarosem po které jsem povolil škrtící červ dle jeho doporučení a o 1/4 otáčky povolil válec regulačního ventilu regulátoru na 8,45 mm (doporučeno 8,2).
Následovalo měření na hradlech (PROCHRONO), každou ránu jsem zapsal a po 10ti zkontroloval tlak v kartuši.
Výsledek je zde:
193 bar v kartuši,
- 5 výstřelů na prázdno
188 bar
- 60
- 240
- 239
- 239
- 239
- 239
- 240
- 238
- 239
- 239
174 bar
- 239
- 239
- 237
- 239
- 239
- 238
- 238
- 240
- 239
- 238
157 bar
- 240
- 239
- 239
- 238
- 238
- 238
- 238
- 240
- 239
- 238
141 bar
- 239
- 237
- 238
- 237
- 238
- 237
- 238
- 237
- 237
- 237
127 bar
- 239
- 238
- 237
- 238
- 236
- 239
- 238
- 238
- 237
- 237
111 bar
- 236
- 238
- 237
- 236
- 237
- 237
- 239
- 238
- 239
- 237
95 bar
- 238
- 237
- 237
- 237
- 235
- 235
- 233
- 232
- 231
- 228
71 bar
Z výše uvedeného lze vyčíst:
- pět ran na začátku pro srovnání tlaku v regulátoru je málo,
správnou rychlost měla až 7. rána
- 60 ran mělo rozptyl rychlosti +-1,5 m/s (55 ran +- 1 m/s)!
- spotřeba vzduchu prvních 60ti ran byla 1,55 bar.
- ke konci nejenom že klesala rychlost ale i vzrůstala spotřeba vzduchu na výstřel
- průměrná rychlost 238,2 m/s (z 63 ran)
- průměrná energie 15,6 J
Regulátor splnil mé očekávání (dvojnásobek ran s minimálním rozptylem rychlosti) a nyní už nezbude nic víc než se naučit střílet!

Jaké máte zkušenosti ostatní vlastníci Altarosova regulátoru?
Pozn:
Poděkování patří Altrosovi za regulátor a rady, Alexxusovi za hradla a Tomášovi za těsnění a vuřta!

Naposledy upravil(a) Radyx dne 04 kvě 2009 13:47, celkem upraveno 1 x.
regulátor
ještě jsem to nepovolil
- co ostatní?

regulátor
Nejlepší je prý hranolek z hliníku, provrtat 28mm vrtákem a rozříznout podél.
Prý se to po upnutí do svěráku ani nehne.
Hliník zatím nemám, vadila by místo hliníku mosaz?
Prý se to po upnutí do svěráku ani nehne.
Hliník zatím nemám, vadila by místo hliníku mosaz?
re
Zdravim Altaros, doufam pls ze se mnou pocitas s jednim supr kouskem 

mikiki - vykašli se na hliník pokud máš svěrák. Pokud máš soustruh a z hranolku si uděláš přípravek tak proč ne. Já to dnes upnul podélně přes načtyřikrát přeloženej hadr do svěráku, nebál jsem se to dotáhnout a pak jsem zabral hasákem a tyčí přes své super vratidlo z kusu 34 mm trubky a křup - bylo to hotový. Do děr v kartuši se jen lehce obtisk závit šroubů M4 ve vratidle, ale lepší než to rvát hasákem.
Vratidlo jsem zhotovil jak je popsáno výše - 10cm 34mm trubky - něco jako lešenářská, ale tenčí. Asi 1cm od kraje jsem naproti sobě vyvrtal 3mm díry, do obou řízl 4ku závit, na druhém konci trubky jsem provrtal dvě 10mm díry pro kulatinu a bylo. Kartuši jsem upnul, vratidlo nasadil, našrouboval proti sobě 2 šrouby, utáhl, nasadil metrovou kulatinu, nasadil hasák, opřel jsem se do toho a málem přepad přes stůl když to povolilo. Dva šrouby M4 s hlavou na imbus padly za oběť, jsou ohnutý, ale zásobník je povolenej. Zítra to vyzvednu a vrazím tam regulátor.
Pro zvědavce:

Pro rejpaly: Nemám soustruh abych si udělal takovej krásnej nástroj jako Jesf1000
BTW jak moc to utahujete když to vracíte zpět? Je nutný to zase tak zarvat? Nebo to stačí dotáhnout s citem
Vratidlo jsem zhotovil jak je popsáno výše - 10cm 34mm trubky - něco jako lešenářská, ale tenčí. Asi 1cm od kraje jsem naproti sobě vyvrtal 3mm díry, do obou řízl 4ku závit, na druhém konci trubky jsem provrtal dvě 10mm díry pro kulatinu a bylo. Kartuši jsem upnul, vratidlo nasadil, našrouboval proti sobě 2 šrouby, utáhl, nasadil metrovou kulatinu, nasadil hasák, opřel jsem se do toho a málem přepad přes stůl když to povolilo. Dva šrouby M4 s hlavou na imbus padly za oběť, jsou ohnutý, ale zásobník je povolenej. Zítra to vyzvednu a vrazím tam regulátor.
Pro zvědavce:

Pro rejpaly: Nemám soustruh abych si udělal takovej krásnej nástroj jako Jesf1000

BTW jak moc to utahujete když to vracíte zpět? Je nutný to zase tak zarvat? Nebo to stačí dotáhnout s citem

Stačí to dotáhnout rukou a pak už to jde většinou taky rukou, nebo stačí ta tyčka co je u větrovky, když to trošku drží.
Je pravda, že nejdůležitější je se nebát to stáhnout do svěráku.
Stačí i kleště (sikovky) a dát do těch dírek na zásobníku 2 malé šroubky. Mne se osvědčili ty co se používají na bedně PC. Díky tomu čelisti kleští nejdou přímo na povrch, ale jen na ty šroubky.
Je pravda, že nejdůležitější je se nebát to stáhnout do svěráku.
Stačí i kleště (sikovky) a dát do těch dírek na zásobníku 2 malé šroubky. Mne se osvědčili ty co se používají na bedně PC. Díky tomu čelisti kleští nejdou přímo na povrch, ale jen na ty šroubky.