Regul?tor pro CZ 200S
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
test
Tak jsem trošku testoval regulátor a výsledky jsou na grafu.
Regulátor nastaven na 90BAR a červík zašroubován do těla zbraně cca 4mm.
Když byla bicí pružina cca 1 závit mimo tělo zbraně (koukal ven), tak jsem měl 47 ran v rozmezí 237 až 239 m/s + 13 mimo "mantinely".
Spotřeba cca 1,83BAR na 1 diabolku a cca 15,4 Joule
---
Když byla bicí pružina cca 3 závity mimo tělo zbraně (koukal ven), tak jsem měl 73 ran v rozmezí 227 až 229 m/s + 7 mimo "mantinely".
Spotřeba cca 1,44 BAR na 1 diabolku a cca 14,3 Joule
---
http://www.mojefotky.cz/clientimg/Mikik ... fe8f94.jpg
---
Ještě budu muset ladit, ale výsledky jsou O.K. a tímto děkuji Altarosovi za regulátor.
Regulátor nastaven na 90BAR a červík zašroubován do těla zbraně cca 4mm.
Když byla bicí pružina cca 1 závit mimo tělo zbraně (koukal ven), tak jsem měl 47 ran v rozmezí 237 až 239 m/s + 13 mimo "mantinely".
Spotřeba cca 1,83BAR na 1 diabolku a cca 15,4 Joule
---
Když byla bicí pružina cca 3 závity mimo tělo zbraně (koukal ven), tak jsem měl 73 ran v rozmezí 227 až 229 m/s + 7 mimo "mantinely".
Spotřeba cca 1,44 BAR na 1 diabolku a cca 14,3 Joule
---
http://www.mojefotky.cz/clientimg/Mikik ... fe8f94.jpg
---
Ještě budu muset ladit, ale výsledky jsou O.K. a tímto děkuji Altarosovi za regulátor.

odkaz
To jazu:
ale kde?
v příslušenství na http://strelectvi.info/cz200s/ jsem to nenašel
a fakt jsem hledal hodně
ale kde?
v příslušenství na http://strelectvi.info/cz200s/ jsem to nenašel

a fakt jsem hledal hodně

Ale na špatné adrese
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=7641

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Tak jsem konečně dostal k tomu abych vyměnil v regulátoru misku spolu s novým těsněním co mi posla Altaros a udělal krátký test.
Při výměně misky jsem musel držet kartuši svisle a spodní část opatrně šroubovat aby si těsnění správně sedlo a nezkroutilo protože je to opravdu hodně tenký kroužek.
Samotný výsledek mě trochu překvapil, vystřílel jsem kartuši se spotřebou vzduchu 1,45 bar/výstřel a zvedla se mi úsťovka o 10m na 249 m/s (17J) Předchozí spotřebu jsem měl 1,55.
Což je na začátek dobré a tudy cesta (přes regulátor) vede.
Nyní mě čeká přiškrtit zpět regulátor abych ze vrátil na 16J a od toho si slibuji další úsporu vzduchu.
PS:LaRi myslím na Tebe, neměl jsem sebou posuvku abych změřil moje nastaveni zbraně ale až to nyní znovu rozeberu tak to sem dám.
Při výměně misky jsem musel držet kartuši svisle a spodní část opatrně šroubovat aby si těsnění správně sedlo a nezkroutilo protože je to opravdu hodně tenký kroužek.
Samotný výsledek mě trochu překvapil, vystřílel jsem kartuši se spotřebou vzduchu 1,45 bar/výstřel a zvedla se mi úsťovka o 10m na 249 m/s (17J) Předchozí spotřebu jsem měl 1,55.
Což je na začátek dobré a tudy cesta (přes regulátor) vede.

Nyní mě čeká přiškrtit zpět regulátor abych ze vrátil na 16J a od toho si slibuji další úsporu vzduchu.
PS:LaRi myslím na Tebe, neměl jsem sebou posuvku abych změřil moje nastaveni zbraně ale až to nyní znovu rozeberu tak to sem dám.
Naposledy upravil(a) Radyx dne 29 čer 2009 14:58, celkem upraveno 3 x.
Nové vylepšení spočívá v tom že se kroužkem utěsní miska v místě kde se dotýká vnitřku regulátoru aby šel vzduch ven pouze dírkou v misce.
K úniku tlaku uvnitř Ti nepovím, skladuji pod stovku (na co skladovat vzduch, radši ho vystřílet
), nicméně to dnes večer nafuním a do rána uvidíme. Jinak mě napadá že by mohl ven pouze kolem pružiny regulátoru těmi odfuky co jsou na utahování.
K úniku tlaku uvnitř Ti nepovím, skladuji pod stovku (na co skladovat vzduch, radši ho vystřílet

Některé regulátory jsem testoval ponořením pod hladinu, zda nastává nějaký unik a nikde nic a i když jsem měl nafoukáno a nechal jsem to 14 dní doma, tak jsem také nepozoroval nějaký unik. Ty otvory jsem původně dělal pro lepší montáž a pro případ že by těsnění nepatrně pronikalo, aby se nezvyšoval tlak v komoře za ventilem.
Co se týče nové misky, tak jsem požádal Radyxe, aby to otestoval, jelikož jsem byl školně zaneprázdněn. Pokud se to ověří, tak všem co požádají pošlu upravenou misku a prosil bych původní misku z5, které pak doma upravím pro další regulátory.
U původních verzí byla miska ze silonu a je možné, že lépe těsnila než mosaz na mosaz. Z konstrukčního hlediska jsem ale volil poté mosaz a proto dodělávám tuto úpravu.
Na jičínsku budu konečně koncem pracovního týdne po cca 1,5 měsíci abstinence jak střelby tak strojařiny, takže se na vše vrhnu s maximálním nasazením
Co se týče nové misky, tak jsem požádal Radyxe, aby to otestoval, jelikož jsem byl školně zaneprázdněn. Pokud se to ověří, tak všem co požádají pošlu upravenou misku a prosil bych původní misku z5, které pak doma upravím pro další regulátory.
U původních verzí byla miska ze silonu a je možné, že lépe těsnila než mosaz na mosaz. Z konstrukčního hlediska jsem ale volil poté mosaz a proto dodělávám tuto úpravu.
Na jičínsku budu konečně koncem pracovního týdne po cca 1,5 měsíci abstinence jak střelby tak strojařiny, takže se na vše vrhnu s maximálním nasazením

Ako som napisal, 1/4 otacky do lava (myslim ze to bolo trosku viac). Potom som meral na chrone rychlost a podla manometra drzala konzistencia okolo 238 m/s az do 90 bar potom zacala klesat cca 2m/s s kazdym dalsim vystrelom. S tym pootocenim som si bol isty ale teraz mam chrobaka v hlave tak zasobnik este raz rozoberiem a skontrolujem mozno som zavit zatocil o jednu celu otacku hlbsie ked som ho skladal, takze by mal davat tlak okolo 85 barov (vychadza to potom asi 3/4 otacky doprava od nastavenia ktore som dostal od altarosa) ked rozoberiem vsetko este raz premeriam. Inak ta miska ma ist dierkou k regulatoru alebo k ventilu?
4,5 5,6 7,65 9
A co sa zmeni po uprave misky a doplneni tesnenia? Inak mi to nedalo tak som zasobnik rozobral a zistil som ze je naozaj regulator nastaveny na 1/4 otacky dolava. Ked som dal rysku zarovno prepustacej dierky a skusil som tocit doprava tak to islo maximalne do 3/4 co mi vychadza na minimalny tlak 25 bar. Este ma napadla jedna vec, a to ze ked mi regulator prisiel hned som ho rozobral a samozrejme som si nezapamatal ako isli podlozky. Teraz ich mam nejak takto )()()() t.j. vzdy oproti sebe. Vzajomne pootacat som neskusal. Kedze nemam manometer ktory by mi zmeral tlak za regulatorom skusim postupne vyskusat niekolko poloh regulacneho srobika oproti nultej polohe a zmeriam pri akom tlaku mi zacne klesat rychlost.
4,5 5,6 7,65 9