Air Arms Pro-Sport cal..22 & .177

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 17 kvě 2009 10:51

2 LuckyHit: Ono sa nieje veľmi čím chváliť.
Od začiatku: V-mach FAC kit za 80,-EUR bol vyhodené peniaze. Výkon niečo cez 16J, presnosť a hladkosť výstrelu sa nezmenila. A po polhodinke strieľania ma boleli lakte jak sviňa. Skrátka na natiahnutie som potreboval silu ako slon. Takže som ho vybral a poslal do V-mach customs na preskúšanie(už mi poslali nový). Keď som mal PS rozobratý, niektoré časti spúšte boli obdraté ako po rokoch používania. Puzdro spúšte bolo zvnútra dosť zodraté a všade bol zbrúsený prach zmiešaný s vazelínou no humus. Tesniace plastové krúžky piestu a valca(dokopy sú 3) boli takisto zodraté ale zvnútra. Naťahovacia páka sa posunula asi pol centimetra dovnútra pažby(podložil som vnútorný imbus podložkou už je to ok). A nakoniec kompenzátor, teda jeho posledná stena sa posunula asi 3-4mm dovnútra hlavne! Po cca. 500 výstreloch! Mal som chuť poslať im celú flintu naspäť. Nakoniec išlo iba pár častí, ostatné si spravím sám. A potom nekupuj gamohatsanvietnam flinty, veď Air Arms je špička :lol:
Skrátka som s tou firmou sklamaný, a takisto z ich jednania so zákazníkom. Tým nechcem nikoho ovplyvňovať. AAPS je určite super zbraň, ale či ma stála tie opletačky a peniaze ešte len zistím... :roll:

kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 17 kvě 2009 12:36

Jj, díval sem se na ty výsledky měření s normal (15J) a FAC pružinou (17J :? ) na www.horar.sk :roll:
Nějaké problémy s touhle flintou co měl lukasz9 sem napsal právě 2 stránky na zad a teď sem se o některých kvalitách přesvědčil takříkajíc na vlastní kůži.

Alexxxus: no 1mm do hloubky ty škrábance nejsou, ale i tak je to humus! Pokud bych to v tomhle ohledu měl srovnat se Slavií 634, tak Slávka byla bez jediného kazu!

psena: poslal sem Lloydovi email i s foto dokumentací tak sem zvědavej co mi odpoví.

BMW:
pěkně si to shrnul :D

Jdu si zastřílet, ovšem jen tak pro pocit, zatím nemám vhodnou montáž pro optiku.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 17 kvě 2009 13:28

BMW - Krásně jsi to napsal :wink:

lukasz9 - To je smůla, zřejmě sjela z výrobní linky v pátek odpoledne. Jinak alespoň vidíme, že ani top značka neznamená dokonalost. Já třeba s Gamem po 5000 výstřelech a roce používání jsem neměl jedinej problém, krom uražené mušky první den. A jsem vděčnej za takové zkušenosti ostatních. Sice mě mrzí tvé starosti, ale mám zase jeden bodík do výběru HW vs. AirArms

Snad něco podobné Kesiho po těch starostech s výběrem nepotka.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 17 kvě 2009 13:30

Ty jo já mám asi AAPS z jiného světa, všechyn bylo čisté a voňavé nikde ani kapka vazelíny či vazelíny s pilinami, nikde jsem neměl nic sedřeného - Lukas9 škoda že nemáš fotodokumentaci toho sedřeného, s pružinou FAC je to divné i mně to tam tak uplně nesedělo - no nechal jsme si namotat jinou v čechách - a ted když chci mám opravdu FAC vzduchovku a když nechci mám 16joule jak vymydlenejch.
Kesi, nevím nevím jestli ti uznají reklamci, jelikož nejsi autorizovanej puškař taky by jsi neměl rozebírat pušku do mrtě ale v BARu jsou přístupní téměř všemu.
Škrábance co tam máš nafocené jsou oděry od klíčů když utahovalí hlaveň do těla pístnice, že by to byly škrábance mo nevím - vadí to něčemu ???
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 17 kvě 2009 16:33

Nevadí :) , ale konečně vím od čeho tam sou :idea: kruciš, to mi nedošlo :oops:
Sem fakt zvědavej co mi Lloyd napíše, na druhou stranu je to nová vzduchovka a měla by tak i vypadat, kdyby stála 5000,-Kč tak to neřeším...
LuckyHit píše:Snad něco podobné Kesiho po těch starostech s výběrem nepotka.
Díky!
Eště tu zopakuji že sem čekal až si na to tak nějak "našetřím" :wink:
BMW

Poobedná streľba.

Příspěvek od BMW » 17 kvě 2009 16:38

Vidím, že Si sa Kesi vrátil zvonku tak ako to dopadlo ? Miesto toho, aby som šiel lámať Alexove rekordy, sedím na zadku a ďatlujem do notebooku. Je to hrozné, takto premrhať celkom pekné počasie. Zajtra ale idem na vec, dúfam, že to Alex sleduje a obchrýza si strachom nechty :mrgreen:
RipleyAR5S,GP,STEYR5x,FX6x,HW1002x,GunpowerSS,MARCH3x,S&B,Swarowsky,Noname3x....
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 17 kvě 2009 17:30

2 BMW :-) máš Ty ještě nějaké nehty ??? Myslím že jsi si je uhryzal už před pár dny .... muhehe. (a mimojiné mám v zásobě jeden terč ale zase ej to beze svědků takže takové placnutí do vody) - prosím toto bez odpovědi nebo jen do SZ děkuji. A ješte už aby bylo video a fotky z Tvého střílení stále jsme se ničeho nedočkali jen imaginace.

Sorry za OT zpět k ProSportu,
Kesi dorazíš s ní na sraz chtěl bych porovnat sílu nátahu a kopance v 177 a v 16ti joule.
K optice mám na ní Falcona 10x42 nebo 44 ted nevím :-) a optika drží ... na cestě je sem další ProSport v ráži .22 a na něj je objednaná optika od Buschnell konkrétně tato Bushnell Elite E3200 Tactical 10x40 Rainguard Mildot Matte w/ Trgt Turrets za nějakých 180liber, sice nemá paralaxu ale měla by vydržet ( Falcon ted nikde není ) předně bude puška na plinking od 20ti do 40ti metrů to tedy bohatě stačí.

pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 17 kvě 2009 18:47

Kesi - gratuluji ke koupi AAPS.
Je pravda, že ty škrábance zamrzí, už jen proto, že jde o novou věc. Ale myslím, že nebudou ničemu vadit. Je docela možné, jak už tu někdo psal, že to může být od nějaké nářadí při montáži.

Byl byl bych rád, kdybys mohl co nejdříve nastřílet nějaké terče na vzdálenosti od 10 m do - to už záleží na tobě. Samozřejmě je zde zveřejnit. Jde mě o porovnání s BSA Lighting XL. Dík
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 17 kvě 2009 19:01

Alexxxus: kdy bude další sraz? Na nějakej přijedu určitě, aspoň se podíváš na ty škrábance, sou vpředu a vzadu, vpředu sou při natahování vidět :(

Síla nátahu mě přijde o malinko větší než u Slavie 634, po 1/2 hodině to bylo na rukou znát, ovšem dráha nátahu je samozřejmě kratší což je příjemnější. Spoušť je naprosto úžasná! Zatím sem se nepokoušel nijak ladit, několik mm jde krásně lehounce, pak malinko ztvrdne a okamžitě přichází výstřel, prostě sen :) K vyváženosti eště moc psát nemůžu, přijde na ni eště 1/2kg optika + montáž (ale i teď se drží velmi dobře), zatím vypadá takhle:
Obrázek + Exact 4.51, ale mám samozřejmě už připravenou i testovací sadu :)

Zpětný ráz je vemi měkký k čemuž přispívá i gumová botka. Výstřel velmi kultivovaný, samozřejmě žádné rachocení pružiny, nebo podobné halucinogeny :D

BMW: ono to moje střílení je zatím jen o pocitu ze střelby, protože na ní eště nemám optiku, takže se dá říct že jen plýtvám diabolkami, ale střelba na kbelík ve vodě na 20m nebyla problém :lol:

Teďko sme byli v lese se psem a Pro-Sport sem vzal samozřejmě s sebou. Když sme šli do lesa vydal se za námi nějaký chlápek oblečený podobně jako myslivec a šel furt za náma, já nataženou vzduchovku, ale radši sem nevystřelil. Prošel kolem nás a "velmi nenápadně" koukal co to mám v ruce. No obyčejnýmu člověku při pohledu na silnou hlaveň a velké nabíjecí okno nepřijde že se může jednat o vzduchovku.
Pak se vrátil na silnici, zastavilo u něj auto a něco někomu povídal, pak čekal u našeho auta, tak sme se zbalili a jeli střílet jinam.

Edit: pem: to jo, to tedy zamrzí, nečekal sem to u takové značky, zvlášť když stála tolik :(
Terče ode mě nebudou pro nikoho nějak směrodatné, protože nejsem zrovna dobrej střelec, ale něco sem hodím, čekám na montáž a příští víkend ji snad už budu moct nastřelit vleže.

Edit2: změna adresy na obrázek 8)
Naposledy upravil(a) kesi dne 26 čer 2009 10:13, celkem upraveno 2 x.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 17 kvě 2009 19:11

Ořech paráda, pěknej světlej, dost dobrý, no já když jsem vytáhnul ProSporta tak na mně přijeli cajti jestli je lovecká sezóna ....

lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 17 kvě 2009 19:26

Keby stála 5000,-kč ako hovorí kesi tak to chápem. Ale ,,najlepšia pružinovka´´ na svete by mala byť trošku inak spracovaná.
2 Alexxxus: Lloyd mi písal že ten slabý výkon môže spôsobovať piest(vraj je každý rozmerovo iný-v stotinách!!!) ale origo pružina pracuje na krásnych 15,xx Joule, tak s ním nesúhlasím. Kde Ti robili tú strunu a koľko Ťa to vyšlo? Teda ak im môžeš urobiť reklamu :wink: Presnosť zostala?

2 kesi: nahoď neaký provizórny puškáč a vyskúšaj flintu, neprajem Ti neaké ďalšie ,,prekvapenia´´
LuckyHit

Příspěvek od LuckyHit » 17 kvě 2009 19:32

To musí být stres. Mít prosporta a nemět čím střílet při míření :lol: :lol: :lol:
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 17 kvě 2009 19:55

Pružina stála 700 a čekal jsme na ní měsíc.

lukasz9

Příspěvek od lukasz9 » 17 kvě 2009 20:03

Kde Ti ju robili? Ak je taká dobrá, počkal by som aj viac než len mesiac...

A mám aj fotodokumentáciu tej rozborky len mi to sem nejde vložiť.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 17 kvě 2009 20:05

700,-Kč? :shock: to je titanová? :D

No jo kluci, nemá to jednoduchý :lol:
provizorní puškáč není, CZ 4x32 sem prodal a v pondělí budu řešit další montáž, ech, pěkně sem se naštval když sem zjistil že tam tu jednodílku KZK nenasunu :x , ale to už sem OT takže už přestanu plácat, psal sem to tu: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t ... &start=150
Odpovědět