P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
duffioso

Příspěvek od duffioso » 14 kvě 2009 20:38

Jojo,kdyz uz je to potreti,tak si clovek bere zenskou,ktera neco ustoji :-)
Doufam,ze me se to povede napoprve,ale to pochybuju.Ta moje nema zbrane rada,ale az bytostne a to me stve.Kazdopadne si do konicka nenecham mluvit.Bohuzel mam mraky prace a vikendy mam zabity.Ale jelikoz je ted dlouho videt,tak asi obcas zajedu po praci.Uz se desne tesim.Jak tam jezdim malo,tak kdyz tam vzdycky prijedu,tak pul doby prokecam s majitelem.

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
badshooter

Strach manželek.

Příspěvek od badshooter » 15 kvě 2009 11:16

Tom - badshooter. Manželka kámoše právnička a býv. policistka i když spíše kancelářská, se bojí i na zahradě do protisvahu vystřelit i s flobertky. A to nemají děti. Moje manželka ze mě taky není vůbec není nadšená, včera jsem jí namích došlým puškohledem. Ale po letech si zvykla i na pavouky v teráriích v předsíni a na prach a předovky mám terzor. Dokonce si to zkusila na střelnici s flobertky, možná jí víc mrzelo že jí to moc nešlo. Jo a furt řeší kdy a proč nemůžou chytit střelce, vraha, Mrázka. Moje vysvětlování o tříštivé střele a tom že nemají nábojnici nějak nebere. S manželkama to chce čas, už jsem ženatý 15 let. Tento týden se střílet nedostanu ale příští pokud do toho nevleze práce určitě.
Badshooter - Ardesa Tracker .50 - optika se brzo montuje i díky Duffiosovi
pist. Ardesa Kentucky .45, Dering Liegi .44 ,
pist. Queen Ann - momment. nefunkční
rev. flobert Alfa Brno 8)
duffioso

Příspěvek od duffioso » 15 kvě 2009 11:49

Ahoj Tome,jeste jednou te tu vitam.Jsem rad,ze ti mejl dosel.Jak jsi psal v mejlu,to s tim dnovym sroubem,tak mas pravdu,asi s tim budes mit problem,protoze ja ten problem mam pokazde.A nejsem sam.Kolega Schonfeld s tim pokazde taky zapasi.Nevim jak romi.Premejslim o tom,co mi Schonfeld rekl.A to,ze ho nebude vyndavat vubec a dobastli si pripravek a bude to cistit formou pumpovani vody.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
monccou

Příspěvek od monccou » 15 kvě 2009 11:57

Nechce se mi to hledat, tak se zeptam abych byl v obraze.
Jakej je problém s dnovym šroubem u Trackera?
U Evolutiona LD nemam žádněj problém.
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"

„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
duffioso

Příspěvek od duffioso » 15 kvě 2009 12:17

Problem je ten,ze at pouzijes jakoukoliv vazelinu,nebo i teflon,tak po par ranach uz nejde vyndat.Je to tak zatuhly,ze uz mi prasknul jeden klic a posledne skoro prasknul i novej.Je to problem prvnich 4-5 zavitu.Ty kdyz s vypetim vsech sil a s pouzitim sveraku a poradneho vratidla prekonad,tak potom to jde uz celkem dobre.Zajimavy je,ze driv mi to slo lip.Ten problem jsem v prvnich mesicich mel jen jednou a to vlastni vinou,kdy jsem nenamazal.Ted uz mazani nepomaha :-(
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 15 kvě 2009 13:27

duffioso: Všeobecně se dá říct, že závit sám o sobě nemůže nic těsnit. Vždy musí těsnit čelo dnového šroubu proti dosedací plošce v hlavni. Když tyto dvě plochy na sebe dosednou a jsou dobře obrobeny, tak se žádný bordel ze spáleného prachu do závitů nemůže dostat. Nevím přesně jak to je vymyšleno u tvé pušky, ale vypadá to na nějakou chybu. Buď výrobní nebo konstrukční.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
duffioso

Příspěvek od duffioso » 15 kvě 2009 13:49

Ahoj Fando,jojo ja to vim.Ostatni flinty od Traditions tenhle problem nemaji.Vypada to,ze moje flinta prechazi do vyvrtu primo ze zavitu.Ostatni maji urcite nejakou dosedaci plochu a az pak vyvrt.Tim padem u Trackera unikaji splodiny drazkami do prvnich zavitu sroubu,kdezto pole na nem sedi nafest.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 15 kvě 2009 14:12

Přecházet přímo do vývrtu, to se mi nezdá. Vývrt v drážkách má asi 13 mm. Dnový šroub má určitě víc na průměru. Spíš bude šroub nepatrně kratší a tak nedosedá jak by měl. Nech to prohlídnout a proměřit u puškaře nebo soustružníka, zámečníka atd. Bude to nějaká prkotina, nic vážnýho. Možná nejsou dosedací plochy hladce obrobené.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
cernunos

Příspěvek od cernunos » 15 kvě 2009 16:27

badshooter-zdravím,všiml jsem si ,že ve výčtu bašich zbraní uvádíte flobertku od Alfy.Chtěl jsem se zaptat,v jaké ráži ji máte.Já měl kdysi od Alfy 6mm,a přemýšlím v poslední době,že bych si ji opět pořídil.Jen se rozhoduji mezi ráží 4mm a 6mm.Zajímali by mě vaše zkušenosti s tímto revolverem,zvlášt máte-li tu 4ku.díky
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 15 kvě 2009 21:28

Fandaks píše: Spíš bude šroub nepatrně kratší a tak nedosedá jak by měl.
To je přesně ono. Mně taky namísto konce DŠ na osazení v hlavni dosedne o 2 desetiny mm dřív hlava DŠ. Tvrdím od začátku, že k nám vozí kvéry, které propadnou na výstupní kontrole :evil:
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 15 kvě 2009 22:54

Ještě je otázka, jestli se s nějakým těsněním čela DŠ vůbec zabývali. Závit je M16x1,5, tzn. malý průměr tabulkově 14 +0,16 mm. Těsnicí ploška na osazení pak vychází sotva 0,5 mm, i kdyby to na ní mělo dosednout. A když ne, pak vazelína ani teflon nemůžou pomoct. Před osazením je zápich, a tedy pořádný prostor na usazování bordelu na zcela nechráněném konci závitu.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 16 kvě 2009 08:38

No proste to nebudu resit a nebudu ho vubec vyndavat.Vysroubuju jenom piston,ten jde krasne a misto nej nasadim pripravek s tesnenim a hadickou.Dam na vyterak filc,hadicku do flasky s vodou a jarem a budu vyterakem pumpovat a vypoustet.Takhle to resi i chlapi s replikama.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 16 kvě 2009 11:49

Čau, tak jsem to málem vyřešil. Koupil jsem v Mototechně Cu těsnicí kroužky 10,5/14 tloušťka 1 mm. Do osazení sednou jek vyšité. Akorát u yukona nezavřu závěr, když dám kapslu. Jsou moc tlusté. Ale u trackera by to asi nevadilo. Chtělo by to upíchnout nejlíp z mědi na soustruhu. Pak by to těsnilo jak Fandova Thompsonka, nebo co to má :)
badshooter

odpověd cernonos

Příspěvek od badshooter » 16 kvě 2009 13:35

Ta flobertka od Alfy co mám je v podstatě ráže .22 palce takže 6 (0,55) ?
z osmi metrů se mi od spodní latě která napínala terč vrátila kulka nazpět do obličeje. Neudělalo to vůbec nic jen jsem to cítil jako dotyk. Pokuď chceš napiš mi e-mail, mám fotky průstřelu jablka , pomeranče , několika vrstev papíru. Ten výkon opravdu není nic moc. Do měkého dřeva pod terč se to nějak zapíchne. Dobře to utlumí kus hadru v dopališti. A hlavně pokuď máš velkou zahradu tak tam s tím můžeš střílet. Zvuk to má jak poplašňák a sousedi si vedle zvrhávaly kafe. Jinak na trénink dobrý. Ono i na Sellier a Bellot je ten výkon toho náboje maličký navíc to prý nějak redukují hlavní. To co mám od Ardesy k dlouhým předovkám je ten výkon 100 krát vyšší aby jsi nebyl sklamán. Na první pohled však nikdo nepozná že to není malorážný revolver. Strejc si ho bere do hlídací služby. Asi chce někoho hodně rozzuřit. Byla to moje první zbraň po plynovce. Malou vzduchovku dostal kluk od sestřenky. Loni ještě netrefil terč.
badshooter

Příspěvek od badshooter » 16 kvě 2009 13:43

Duffioso. Mě se osvědčila flaška od tekutého mýdla pumpuji to tím a vyplachuji třeba odšroubovanou sprchou. Občas pak bývám mokřejší jak flinta. Piston se mi už i povolil tak jsem jej jen dotáhl. Proboha vždyť ti vojáci okolo 1820 - 1855 sebou nic neměli a gen.Lee píše že každý nosil 60 "nábojů". Měli tak leda vodu v potoce či někde u pumpy, žádný jar či tekuté mýdlo nebo tak. Asi chceme čistotu moderních pušek na náboj.
Odpovědět