P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
cernunos

Příspěvek od cernunos » 16 kvě 2009 17:58

badshooter-děkuju za info,v podstatě to vše už vím,měl jsem tu 6mm,4" před asi 8lety a nejvíc mě vadila ta nepřesnost.Ten výkon taky nic moc.Oni obě ráže jsou taková plivátka pro zábavu,ale zábavnější by bylo,kdyby to střelivo bylo alespon 2krát levnější.Jde o to,že je to taková lákavá hračka,určitě luxusnější a kvalitnější než kdejaká plynová plastovka.Přestože jsem přečetl už snad všechna fora na téma flobertky,nedozvěděl jsem se prostě ,která z těch ráží je přesnější a výkonnější.Tedy ta 4mm by měla být podle všeho průbojnější ale na druhou stranu je to opravdu takový kolibřík.Myslím,že to zajímá více lidí,kteří by si ji také rádi pořídili,nicméně nevědí kterou z nich.Nejlepší by bylo udělat seriozní testy,kdy by se sešlo pár lidí s těmito revolvery v obou rážích a porovnat jejich balistické parametry.Pak by bylo myslím jasno.
Jinak můj mail je: cernunos@email.cz a budu rád ,když mi pošlete nějaké ty fotečky.Jsem na to zvědav.
Jinak ty naše krásky v ráži 50 jsou samo z úplně jiné dimenze ,než ta flobertova prdítka).Horší je ,že já se na tu střelnici prostě nedostanu a nedostanu.Předposledně jsem tam přijel s kamarády,natěšenej a plně vyzbrojenej a oni tam měli němci a švýcaři závody(.Takže smůla.A předminulý víkend jsem si v sobotu zvrtl pro změnu nohu,když jsem plánoval nedělní střelby.Takže takto je to u mě se střílením.

duffioso

Příspěvek od duffioso » 17 kvě 2009 08:38

Tak vcera jsem byl strilet.Stravil jsem na strelnici asi tri hodiny a byla to hruza.Testoval jsem maxibally a vubec nemam radost.Naposledy jsem strilel realy a chodilo to tam,kam jsem to poslal.Ted prvni rana a terc cistej,druha rana svara a terc cistej,ale videl jsem ,jak se zaprasilo nejak moc vpravo.Tak jsem naklikal jsem 15 doleva a porad malo.Dira asi 10cm od hlavy(terc zenska s pistoli).Dalsich 5 kliku a dira jen strela jen lizla hlavu.Dalsich 7 kliku a dostala to na oko.Tak dalsich 7 a uz to mela mezi ocima.Rikam si,no to je sila.Tolik kliku,to neni mozny.Tak jsme ji rozstrileli hlavu a dali novej terc.Cistej papir a dve zaslepky.Vystrelim na horni a dira je sikmo v pravo dole asi 15cm,svara strelil na spodni zaslepku a diru mel na stejnem miste,jen dole.Takze zase klikani a to uz jsem nedohnal a dosli mi strely.Sel jsem si spravit chut malorazkou na 50m.Ta chodila podstatne lip tak jsem se uklidnil.Pak jsem si jeste pujcil 75ku a brutalne rozstrilel manika s kverem na 15 a 25m :-)
No a vyzkousel jsem si zase po dlouhe dobe G17 a to byl balzam na dusi.Na 20m prazdne dymovnice a tri rany na 65m do toho meho terce se zaslepkami a mel jsem lepsi rozptyl nez s moji predovkou :-(
Takze asi optika odchazi do vecnych lovist :-(
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
cernunos

Příspěvek od cernunos » 17 kvě 2009 10:39

dufioso: to zamrzí no,možná to asi bude opravdu chtít lepší optiku.Já se rozhodl,že na tu svou zatím nic dávat nebudu,a když ,tak bych asi zainvestoval do takového toho historického dioptru,který je na tyhle rolling blocky přímo D.Pedersolim vyráběný.A je min. 2krát levnější než kvalitní optika.Jinak z Glocka jsem měl také jednou už tu čest střílet a je to opravdu požitek,je hned poznat ,že jde o kvalitní zbran.Holt s těma našema předovkama je to trochu komplikovanější,ale o to je zase větší pak radost,když to naučíme lítat tak,jak potřebujeme.S takovým glockem není těžké excelovat.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 17 kvě 2009 10:52

No ja jsem si z ty pistole musel zastrilet,protoze jsem byl strasne nastvanej.Byl jsem tak nasranej,ze jsem flintu ani necistil.Ale ted se mi to rozlezelo a az prijedu z prace,tak ji vypucuju,neni to jeji vina :-)
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
duffioso

Příspěvek od duffioso » 19 kvě 2009 09:59

Tak jsem flinty uspesne rozebral a vycistil.Dnovej sroub sel ven hrozne,ale po dlouhe dobe bez sveraku.Vypucoval jsem to co to slo a uvidime priste na strelnici.Bojim se,ze ta optika odchazi do vecnych lovist :-(
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
monccou

Příspěvek od monccou » 19 kvě 2009 10:10

To já v sobotu sladil puškohled s mechanickejma mířidlama a pokud mi do toho nic nevleze pudu příští tejden střílet. Musim říct, že s puškohledem vypadá Evolution LD fakt impozantně :D
Obrázek
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"

„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 19 kvě 2009 17:53

duffioso píše:Bojim se,ze ta optika odchazi do vecnych lovist :-(
11.5. jsem se na to ptal, takže jsme na tom úplně stejně. Já půjdu do klasických mířidel, na 50 - 100 m to stačí... :wink:
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 19 kvě 2009 22:12

Sú tu aj in-line predovkári z NR kraja, prípadne Západného Slovenska? Dajte nejaké typy na overené predovkárske strelnice, nech skúsim aj iné prostredie. Chcem už konečne ísť nastreliť puškohľad a vyskúšať nové mazanie, líthiovú vazelínu Castrol LMX. Má s ňou niekto skúsenosti?
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 21 kvě 2009 12:42

Čau, referát ze včerejška:
Jednotná navážka 4 g vesuvitu, Real 320, mazání:
a) olej M2T + parafin hmotnostně 1:1
b) na prach nalisována ucpávka z hajzlpapíru proti zatečení oleje, čistá střela v ústí promazána olejem z olejničky, naládováno. Výhoda = odpadá vaření tuku, čisté ruce.
Výsledky v obou případech stejné, protahoval jsem po každé ráně hadrem, zkoušel jsem i s trochou techn. benzínu nebo mosazným kartáčkem. Nic nepomáhalo, už po pár ranách těžké zasrání v půlce hlavně, ve dvou případech jsem musel delaborovat odzadu. Mosazný kartáček prakticky odepsán. Zátravkou prošlehne spousta svinstva do závěru a dokonce až do mechanismu spouště, závěr už po pár ranách nejde otevřít. Naopak s DŠ nebyly vůbec žádné problémy, šel povolit krásně. Ale výše uvedené zatraceně kazí dojem z jinak krásného zážitku, takže yukona nemůžu doporučit. Vlastně nevím, která levná inlajnka nemá problémy :(
Pažba je u yukona víc pod osou hlavně, než je zdrávo. Výsledek = kopanec minimální, ale zvednutí jak býk. Navíc je pažba příliš krátká na moje míry 183/67. To jsem spíš čekal, že to se mnou při mojí váze sekne o zeď :)
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
monccou

Příspěvek od monccou » 21 kvě 2009 13:30

Já se na vaření a míchání nějakejch mazadel vykašlal a používam nejčastějc PRECISION LUBE 2000 a nemam žádnej problém. Prvních 20 střel REAL 320gr jde nabít za použití stejný síly. U 30tý střely je už cítit většší odpor než ze začátku, ale stále jde hladce nabíjet. Když jsem si to rozpočítal, tak jedna rána mě vyjde na 3,60Kč.

Dýlka pažba se dá snadno vyřešit...stačí tvrdá guma, ponorná frézka, bruska a trochu šikovný ruce.
Obrázek Obrázek Obrázek
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"

„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 21 kvě 2009 14:27

Per Larsson píše:Čau, referát ze včerejška:
Vlastně nevím, která levná inlajnka nemá problémy :(
opravdu je to mazáním :lol: Jelení lůj+ Ceres soft + včelí vosk. Máčím doma do horkého. Ruce máš čisté ,jen trochu promazané od jeleního loje, co je dobré na rty, je dobré i na ruce.Vystřeleno 50 ran a žádná změna.
Naposledy upravil(a) romi dne 21 kvě 2009 14:35, celkem upraveno 1 x.
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 21 kvě 2009 14:33

Per Larsson píše: Zátravkou prošlehne spousta svinstva do závěru a dokonce až do mechanismu spouště, závěr už po pár ranách nejde otevřít. :)
Toto jsem vyřešil takhle
Šestka tu díru při výstřelu zašpuntuje. Originál měl dva odfuky..
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 21 kvě 2009 15:02

Díky. Ale na tom zasrání laufu se snad především podílí black powder :?: V čem jako ty rostlinný a zvířecí tuky mají mít výhodu, kromě toho, že nesmrdí jak bolavá noha a že jsou prověřené Napoleonem?
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 21 kvě 2009 16:31

Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 21 kvě 2009 18:26

Per Larsson píše: V čem jako ty rostlinný a zvířecí tuky mají mít výhodu,
Zabrání připečení zbytků k hlavni.

Ten Ceres soft výrazně mazání zlevní. Pokud budeš chtít koupit včelí vosk někde v obchodě, tak to nedělej.......není to včelí vosk, jen tak tomu říkají, kup raději v lékárně parafín....

upraveno - dopněno
pokud tavíš včelí vosk, tak musíš cítit krásnou vůni medu :lol:
Odpovědět