M? n?kdo ?patn? zku?enosti se zbran?mi Glock?

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 úno 2006 10:51

Tak nevím nevím, kdyžtak mě opravte.
Ale ta teniferace (vytvoření vrstvy FeN na povrchu - nitridace) se používá na celém povrchu zbraně jako ochrana proti korozi.
Používá se však i v hlavni?
Jeho barva má být mdle šedá. Kdo máte Glocka, koukněte do hlavně, je vevnitř šedá?

Olaf

Glocky

Příspěvek od Olaf » 14 úno 2006 11:06

Kubajzz může to být velice tenká vrstva, kterou naše oko začne vnímat až v momentě, kdy začne docházet k částečnému porušení této vrstvy.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 úno 2006 11:15

Ta vrstva má mít tloušťku 0,05mm. I kdyby vypadla celá, tak myslím, že by nešla nahmatat a tím pádem to není ten případ co kolegové uvádí.

Koukals na tu fotku co fotil ten borec na jiném serveru?
Já tam vidím stržené kusy vývrtu.
Obrázek
vito

Má někdo špatné zkušenosti se zbraněmi Glock?

Příspěvek od vito » 14 úno 2006 11:45

Je zde sice dotaz na špatné zkušenosti ale já mám tyto. Řadu let mám G 19 se starším typem rámu a asi také staršího ročníku výroby. Už předchozí majitel ho hodně nosil a používal, já za ty roky také, je již hodně ošoupaný od pouzdra ale je v bezvadné kondici, bere jakékoliv střelivo včetně přebíjeného a také komolé kužely lehčí a kratší než standard. Hlaveň těsná a hladká jako dětská .... a funkce celé zbraně naprosto bez chyby. Výhrady k horšímu držení Glocků oproti modernějším zbraním podepisuji.
Olaf

Glocky

Příspěvek od Olaf » 14 úno 2006 11:48

Takhle to vypadá šíleně. Ale pokud jsem se díval na ten server, tak tam současně řeší nějaký problém s prasklým a následně svařovaným závěrem.
Akorát mě nejde do hlavy / zase listování v tomto tématu/ proč jsou problémy s trháním drážek jen u ráží 9mm. Kdyby Glock měl problémy tohoto druhu, myslím že by se vyskytovali u všech ráží. Možná na to máš vysvětlení, já to ale nechápu.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 úno 2006 12:19

Vysvětlení na to nemám, jen se snažím dobrat pravdy. Myslím, že Glocky jsou výborné zbraně, jestli ale mají nějaké mouchy, mělo by se o nich vědět a nezamlčovat je.
Jediné vysvětlení, proč se mluví o strhávání drážek u 9mm, mě napadá snad jen, že to bude u Glocka zdaleka nejrozšířenější ráže. A náboj .45 je moc pomalý.

PS. Ten maník tam neřeší závěr u Glocka, ale u HK USP.
Doogs

Příspěvek od Doogs » 14 úno 2006 12:21

Možná je to vyšším tlakem a délkou přechodného kužele.
Smazaný uživatel 177

Příspěvek od Smazaný uživatel 177 » 14 úno 2006 14:24

To Olaf a Kubajzz:vzhledem k tomu,že jsem výše popisovaný jev dlouho pozoroval na své G 19,považuji se za" odborníka na vypadaný vývrt ". Takže: nejde o stržené drážky, jde o dobře hmatatelné/ např. drátem / plošné erose ,nalézající se jak na drážkách, tak v polích,matného a hrubého povrchu , dále nejde o jen o ráži 9 mm, na servru mojezbran jeden kolega popisuje reklamaci Glocka ráže .45 ACP/také neuznané / ze stejného důvodu . Ale nedělal bych z topho senzaci, je to jev jistě ojedinělý,chtěl jsem jen uvést,že ani tak dokonalé zbraně jako Glock můžou mít vady, a pak také to jednání firmy není zrovna IA .
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 úno 2006 14:38

A mohl bys to nafotit?
Smazaný uživatel 177

Příspěvek od Smazaný uživatel 177 » 14 úno 2006 14:46

To Kubajzz: bohužel nemohl, protože jak už jsem napsal,hlaveň jsem reklamoval, oni ji poslali do Rakouska a vrátila se jako neuznaná reklamace. Ale zase jim to trvalo déle než 30 dní !!Když jsem si pro zbraň přišel 31.den, byla ještě mimo a to si můžeš přát cokoli - protože i přes tuto závadu či vadu mám Glocky rád, přál jsem si jen novou hlaveň a tu jsem dostal.Takže nyní je vše OK. A výhledově přemýšlím o jiné hlavni - vyrábí jich pro Glocky několik firem / a nemusí se dopasovávat ! / .
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 úno 2006 15:26

Aha, tak tos měl štěstí, že jim to trvalo dýl než těch 30 dní. :lol:
Myslel jsem, že ti ji neuznali a ty ji ještě máš.
Olaf

Glocky

Příspěvek od Olaf » 14 úno 2006 18:14

Dydla-rozumím tomu správně, že v Tvém případě byla reklamace úspěšná?
MARKONY

Re: Glocky

Příspěvek od MARKONY » 14 úno 2006 19:51

Olaf píše:Dydla-rozumím tomu správně, že v Tvém případě byla reklamace úspěšná?
myslim že neuznali , ale přetahli zakonou 30 dení lhutu myslim že jimto trvalo 31 dni .
Anonimní

Je to jev ojedinělý...

Příspěvek od Anonimní » 14 úno 2006 20:32

Dydla: Takže zatím žádnou paniku?[/quote]
Smazaný uživatel 177

Příspěvek od Smazaný uživatel 177 » 15 úno 2006 09:59

To Olaf: rozumíš špatně, reklamaci neuznali, ale nebyla vyřízena včas, přečti si můj poslední příspěvek pozorněji.
Odpovědět