Sice to do tohoto tématu nepatří, ale ty zbraně jsou vesměs vlastně stejné (z hlediska užitných hodnot):
- HK jsou velmi dobré zbraně, je potřeba se také na ně podívat i z jiného pohledu: potřebujete oopravdu to nejlepší a nejdražší, co se na trhu nabízí?
- Sig je stejný jako HK (co do kvality zpracování a bohužel i ceny). Já sám měl Sigů hned několik a přiznávám, že jsou to zbraně nadmíru dobré (a nevypadává jím vývrt

). SP2009 je jednou z nejlepších zbraní, kterou jsem snad měl. Střílí přesně, bez problémů a je nenáročná na údržbu. Snad proto ji dnes prodávám a za týden si jdu koupit SP2022 (která z ní konstrukčně vychází, ale má navíc několik dalších věcí - rail pod hlavní, indikátor náboje v komoře).
Ale zkuste si koupit pro SP2022 koupit tritiová mířidla. Dostanete je jenom u Siga za ranec peněz. Musíte čekat minimálně 6 týdnů a pak je problém s instalací (autorizovaná dílna je kdesi v Praze)
Nicméně, pokud chcete kvalitní zbraň za "míň" peněz (protože nejlevnější HK, nebo SIG přijde minimálně o 1/3 víc) s velkým množstvím volitelného příslušenství (jak od Gastona, tak od jiných firem), pak jediná šance je Glock. To jediné, co mi vadí je fakt, že pan Glock a jeho kumpanie si - jak se momentálně zdá - záruční podmínky interpretuje docela svojsky (ale asi na to má právo). Pokud vypadávání vývrtu je "běžné", a nezhoršuje funkční vlastrnosti zbraně, pak mi je jedno, jestli mi to Gaston uzná, protože dík ostatním vlastnostem ta zbraň nemá moc konkurentů.
Fyzikální zákony jsou právě ty jediné, které platí pro všechny. Dokonce i pro politiky a boháče. - Neznámý Génius
K vítězství zla stačí, když dobří lidé budou sedět se založenýma rukama - Edmund Burke