P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Flasa

Příspěvek od Flasa » 31 bře 2009 18:24

zdravim... potreboval bych poradit ARDESA PURSUIT 2XLT nejakou optymalni tercovou navazku prachu pri strelbje na 100m aspon baj oko at se mam od ceho odrazit. diky...http://img145.imageshack.us/img145/1945/snmek.jpg

duffioso

Příspěvek od duffioso » 31 bře 2009 19:38

Flasa:Je to individualni,ale poradim vec,kterou jsem uz nekolika lidem psal.Na 100m bych to videl takhle:navaz si 3g do zkumavek,pak 3,5g,4g,4,5g.To bych videl jako maximalni navazku na papir.Hod to do zkumavek po 5ti kusech a zacni strilet.Bez korekce puskohledu.Jen strilej a hlidej si rozptyl.Uvidis jak ti ty skopinky cestujou po terci.Podle nejlepsiho soustrelu vyber davku.Snad tito pomuze.

ps:jo a nemen mazani,to hodne ovlivnuje soustrel a presnost.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
cernunos

Příspěvek od cernunos » 01 dub 2009 19:12

Duffioso:zdravím tě,to s tou navážkou by mě taky zajímalo.Zatím jsem střílel jen na 50m,a 3g se mi osvědčili asi nejlíp.Střílim 250gr Realy a podle mě bude tahle navážka na 100m malá-střela asi bude pomalejší a půjde možná trochu dolu,co myslíš?Nebude proto zapotřebí dát větší navážku?Jenže v tom případě by to chtělo zase těžší střelu,ne?aby se vté rychlosti nestrhávala.Hodlám si koupit kleště na nějaké těžší Realy,ale ted na to bohužel nejsou prachy(.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 01 dub 2009 20:11

Nemusis nijak drasticky zvysovat navazku,ani menit strelu.U tezsi strely ziskas vetsi kopanec do plecka,ale urcite nebudes strilet presneji na vetsi dalku.Myslim,ze na 100m bude stacit 3,5g mozna az kolem 4g,ale i to je na papir zbytecne moc.Mam dotaz,pouzivas optiku?Pokud ano,tak neni problem pouzit stejnou davku prachu,jako doted a zbytek doklikat.Ale pokud pouzivas jen otevreny miridla,tak je zbytecny,stelovat je na kazdou vzdalenost.Jde ovsem taky i o rozptyl.A ten ovlivnuje hodne faktoru.Krome strelce a kvalitne odlitych strel,i treba pazba,davka prachu,mazani strel,atd.Pokud chces strilet na 100m,tak to nejdriv vyzkousej s touhle davkou a uvidis.Je mozny,ze bude strilet stejne.Pokud ne,tak zkus jemnejsi vazeni.3,25-3,5-3,75-4g.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 04 dub 2009 18:07

v akci

Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 06 dub 2009 20:31

Konečne mi prišla po dlhých mesiacoch základňa a krúžky na optiku. Zajtra zhodím tie plastové mieridlá a najbližšie si to už budem užívať s optikou. Aké máte vy montáže? Hliníkové, alebo oceľové? Ja mám hliníkové, som zvedavý čo to vydrží. Keď to skompletujem, tak sem zajtra pridám fotky.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 07 dub 2009 07:50

Ja mam zakladnu hlinik a krouzky ocel.Dokonce jsem zjistil po vice jak roce,ze jeden krouzek se da zvednout a ja ho mam na predku :-) takze to musim prohodit.Muze se to hodit pro strelbu na vetsi vzdalenost,ale tu bohuzel nemuzu vyzkouset,protoze strelnici mam max 90m.Hned jak to Martine zkompletujes,tak nahod nejake fotky a hlavne nejakej tercik.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 07 dub 2009 15:03

Narýchlo som to zložil len kvôli fotkám. Ešte to budem musieť presne dopasovať. Očný reliéf optiky je už na hranici, preto je puškohľad tak vzadu posunutý. Ale celkový vzhľad pušky je zaujímavý s optikou a bipodom.

No a teraz potrebujem od vás radu.
1.) Ako a podľa čoho ste presne dopasovávali optiku ešte pred tým, ako ste napevno dotiahli krúžky? Nejaký postup vás poprosím, nech sa netrápim a nešpekulujem.
2.) Pri "veľkom" čistení dávate optiku dole? Myslím čistenie vodou. Potom ju asi treba znova nastavovať. :roll:

No a nejaké fotky: www.ukazto.com/?img=4165911~Evolution02.jpg

A fotky nejakého terča? Nechcem sa zahanbiť, ale s tými plastovými mieridlami to naozaj už nešlo. Skôr by som to bral ako experimentovanie a skúšanie. Až teraz to bude strieľanie. 8)
bufallo

Příspěvek od bufallo » 07 dub 2009 15:14

vizera to ako brutalna odstrelovacka... super...

inak, neviete nic blizsie o novele zbrojneho zakona od 1.1.2010 v SR ???
vraj chcu dat komplet vsetky predovky na papiere... :cry:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 07 dub 2009 20:23

Martine,vypada nadherne.Ze ja blbec si tehdy nekoupil Evolutiona :-( ,ale i muj milasek,je fesak a strili.Nejlepsi by bylo dat si hlaven do vodovahy a optiku taky.Jo a uplne nejlepsi je udelat si presnej kriz na nejaky zdi,nebo na vetsim terci a pusku kterou mas v rovine nasmerovat na ten kriz,aby kriz v optice,presne korespondoval s krizem na zdi.Jo a nastav si,pokud to montaz a puskohled dovoli,optiku na nejakou univerzalni vzdalenost od oka.Melo by to byt tak cca 10cm,ale u kazdeho je to jine.Proste abys nedostal od optiky tukanec na oko.
Preju ti at ti optika vydrzi a at ti to strili.

PS:A hned jak to vyladis,tak se pochlub tercem,klidne i na min nez 50m,za to se nikdo nemusi stydet,klidne i 25m.To je taky zabava,apon pekne vidis zasahy.

bufallo a ostatni kluci ze Slovenska:Doufam,ze vam nejakou blbou novelou zakona,nechteji zneprijemnit zivot.Preju at je to jen fama.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Flasa

Příspěvek od Flasa » 07 dub 2009 20:25

Martin... Prosim te co je to za dvojnozku??? myslim tip?? uchyceni? cena..a kde se da sehnat dik.. vypada ten komplet fakt dobre...
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 07 dub 2009 20:39

Duffioso,
ďakujem za radu pri dolaďovaní optiky, tak to veru urobím. Budem strieľať na 50m a skúšať zväčšenie 3-9x. Ale určite nakoniec ostanem na tom najväčšom zväčšení. 8)

Flasa,
tá dvojnožka je len nejaká čínska napodobenina za 53€, ale je naozaj dobre spracovaná. Musel som urobiť len drobnú úpravu, jedna súčiastka bola od výroby naopak otočená. Objednával som to tu: http://www.municak.sk/component/page,sh ... /Itemid,1/
duffioso

Příspěvek od duffioso » 17 dub 2009 21:52

2romi:tak zitra se chystam na strelnici a konecne vyzkousim ty tve terce,doufam,ze neco nastrilim,uz jsem to nemel v ruce ani nevim.Pak se "pochlubim" jak to dopadlo.Prave si chystam strely,mazu a davam do speedloaderu.Nasel jsem tu jeste asi dvacet pouzitelnych bez velkych vad.Bohuzel mam asi v haji kokilu :-( pujcil jsem ji kamosovi a mam od nuzek poskrabanou vrchni stranu od nuzek a uvnitr jsem na vrchni hrane nasel otrep.Jeste si namerim prach do skumavek a jsem pripraven.Pristi tyden mi prijde stovka maxiballu od puclinga z Ostravy,tak to prubnu.Doufam,ze budou litat aspon trosku slusne.
Timto bych tu chtel puclingovi podekovat za maximalne korektni pristup a ochotu.Nechtel jsem kupovat kleste na typ strely,ktery nemam vyzkouseny.Jsou i trosku tezsi,tak uvidime,jak to bude chodit.
Naposledy upravil(a) duffioso dne 17 dub 2009 23:04, celkem upraveno 1 x.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 17 dub 2009 22:55

Duffioso,
potom napíš, ako si bol spokojný s Maxiballmi. A akú navážku pri nich použiješ? Koľko majú tvoje maxibally grainov (gramov)?
duffioso

Příspěvek od duffioso » 17 dub 2009 23:09

Cau Martine,nevim presne kolik vazi,ale meli by mit 370gr a navazku pouziju dve nabojnice .357 :-) pyrodexu select,je to na papir docela dost,ale chci zkusit i jednu nabojnici,jak to bude litat.Aspon bych usetril,kdyz uz byl tak drahej
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Odpovědět