tak moznosti su v postate 4 ale dalo by sa to zredukovat na 2 ak uvazime ze predna a zadna cocka su fest... (ak teda odmyslime ze je nieco s tubusom, alebo montazou...)
tak potom zostava uz len kriz alebo opt. hranol
ked sa utrhne kriz v zmysle ze uvolni sa ten zavit ktorym je zaisteny by som to nevidel tak tragicky treba si zohnat nejaky Loctite na zavity odobrat zadny okular a zakapnut ten kriz a dotiahnut mohol by drzat...
ono hrkat to nemusi ten kriz je na zavitnici a staci ked sa vysipe tesniaca hmota tak bude ten kriz tancovat minimalne ale proste bude tancovat... to mas ako so srobom pokial nie je fest utiahnuty tak na tej matici minimalne poskakuje az ked sa oprie material o material a zavit sa do seba zakusne tak je to "fest"
horsie je to s optickym hranolom... tam uz je to kapanek narocnejsie treba rozobrat klikacie vezicky, a zistit ci sa posuva pruzinka alebo nieco vo vezickach ale to uz je asi operacia nad nase moznosti...
minimalne kriz by som skusil fixovat, zaznacit si polohu, zratat pocet zavitov pri vysrobovani, zakapnut to nejakim schrabenfestom a zlozit spatky...
ovsem pokial vypadol kriz z tej kruhovej matice tak potom je to asi v pytli...
sa mi to pise, sak aj ja sa dockam na tej "medvedobijke"