Kvalitn? optika na v?trovku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
DarkAce

Příspěvek od DarkAce » 22 bře 2009 01:37

Proc resis kolik to vydrzi na "poradne lamacce"? Topic je o optikach na vetrovku a Radawar popisoval zkusenosti na vetrovce.
A to vase rozhodovani o tom, co se kde smi a nesmi resit je uz vazne smesne. Pokud ti to pride jako OT, tak to nahlas moderatorum a oni s tim nalozi podle pravidel.
Pokud je mi znamo, tu optiku si netestoval, takze tezko posoudis jeji kvalitu. Bylo mi jasny ze Radawar tim spusti nejakou reakci od "Velkych vzduchovkaru", ale adsurdita Tvoji zpravy me i tak prekvapila :roll:

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 22 bře 2009 02:40

Řeším to proto, protože už mě celkem irituje to věčné vychvalování optik za pár babek. Zrovna dneska jsem zkoušel jedno nové 10-50x Nikko, které na největší zvětšení nešlo zaostřit, paralaxa neodpovídala značkám a při změně zvětšení měnil nástřel v řádu 5cm na 30m (i když jak nad tím přemýšlím, tak to snad bylo tou spešl Field target osnovou, která je excentrická). Naštěstí majitel to bere v pohodě a kupoval to už s tím, že věděl, že za ty prachy nemůže čekat zázraky.

Mi už to tady s těmi optikami občas připadá, jakobych majiteli Ferrari vykládal o tom, jak ta Fábka v tédeíčku suprově táhne vocpod, na křižovatce jsem to nandal Favoritu a cestou na chatu jsem předjel cyklistu. Kromě toho je taky červená a mám v ní rádio...

No už jenom tak blábolím, protože jsem dneska střílel od rána do večera, k tomu jsem stihnul rozebrat a poskládat dvě háwéčka, přestěhovat nábytek a teď navíc nemůžu spát.
Tak k těm optikám vlastně chci jenom říct: Zpátky na zem. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 22 bře 2009 04:52

Děkuji Kubajzi že jsis odpliyvnul i za mne vždy čekám že se v tomhle Threadu objeví skutečně recenzička na nějakou fakt kvalitní optiku .... a on šangaj shit. Jinak ta optika 10-50x 60 je tedy opravdu děs běs zorné pole na 33 metrech při zvětšení 50 je cca 42cm :-) Ale majitel fakt tušil že za 6200 to bude takové nijaké.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
sportovec

Příspěvek od sportovec » 22 bře 2009 06:58

Předpokládám že to Nikko 10-50x60 byo z řady Targetmaster :) . Koukal jsem skrz tuhle optiku a málem jsem omdlel hnusem. Tyto parametry jsou v téhle cenové relaci pouhý obchodní tah, spíš ale podvod.
Radawar

Příspěvek od Radawar » 22 bře 2009 09:18

Kluci, s vámi je fakt sranda... :lol: :lol: :lol:

Už jsem se nemohl dočkat, jak se zase pobavím. Ale jinak se rád poučím, jak se odpovídá na přímý dotaz. Asi jsem měl odepsat: "Ty jsi jen kočí a já kovář, nemáš tedy práva mne oslovit...".

Pochopte - sám si rád přečtu, jak se optika líbí třeba Tobě Kubajzzi. Nebo jakémukoli jinému majiteli.

Jak již jsem předeslal, odpovídal jsem jen ze zdvořilosti, nikoli pohledem arbitra. Opravdu mám zkušenost jen s nějakými sedmi, osmi optikami, čili se nechci vklínit mezi ty, kdož mají za sebou desítky zkušeností. I kdepak!!! Nehodlám sebeméně zastínit jas místních Zářících. Mohu přinést nějakou oběť. Třeba švestičky ze své zahrádky?

:lol:
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
pussylala
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pussylala » 22 bře 2009 10:38

Zatím bych to SVO neodsuzoval. Aeron ho určitě vezme na sraz a uvidíme a porovnáme. Pak uděláme závěr. Ještě k tomu Nikku abych to upřesnil, bylo to Nikko Stirling Nighteater 10-50x60 AG , aby někoho nezmátlo to slovo "nový".
Barys

Příspěvek od Barys » 22 bře 2009 11:11

DarkAce píše:Proc resis kolik to vydrzi na "poradne lamacce"? Topic je o optikach na vetrovku a Radawar popisoval zkusenosti na vetrovce.
A to vase rozhodovani o tom, co se kde smi a nesmi resit je uz vazne smesne. Pokud ti to pride jako OT, tak to nahlas moderatorum a oni s tim nalozi podle pravidel.
Pokud je mi znamo, tu optiku si netestoval, takze tezko posoudis jeji kvalitu. Bylo mi jasny ze Radawar tim spusti nejakou reakci od "Velkych vzduchovkaru", ale adsurdita Tvoji zpravy me i tak prekvapila :roll:
Předem se omlouvám,že budu OT.
Víš v čen je problém a to v tom,že čech si nechá sr.t na hlavu.Ať je to cokoli optika atd. tak je schopen koupit věc jak psal Kubajzz která v Americe stojí 80 usd (1600 kč) za 6000 a vůbec mu to nevadí.Vždyť je to od toho prodejce alespoň morální,když ne obchodní podvod.
My se snažíme o to ,aby alespoň co se týče produktů na tomto fóru byli lidi informováni,že svoje těžce vydělaný peníze nemusí cpát vyčůránkum za 3* předražené věci.
No a co za to máme od některých? Urážky a výsměch.Uvědomte si,že plno informací (těch hodnotných ) přichází právě od těch pár lidí,na které se tu nejvíce nadává.
Ono se stačí podívat na příspěvky některých,kteří tu začali před nedávnem a co píší teď .Jejich kvalita příspěvků značně vzrostla.
mocima
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mocima » 22 bře 2009 11:25

Radawar píše:Kluci, s vámi je fakt sranda... :lol: :lol: :lol:

Jak již jsem předeslal, odpovídal jsem jen ze zdvořilosti, nikoli pohledem arbitra. Opravdu mám zkušenost jen s nějakými sedmi, osmi optikami, čili se nechci vklínit mezi ty, kdož mají za sebou desítky zkušeností. I kdepak!!! Nehodlám sebeméně zastínit jas místních Zářících. Mohu přinést nějakou oběť. Třeba švestičky ze své zahrádky?

:lol:
Vím, že budu totálně OT, ale mysíš ty toho "Zářícího" z Kulhánkových knih? :D
Optimista se učí anglicky, pesismista se učí čínsky...realista se učí střílet.

Prodávám:
Harris bipod bez kloubu a odskoků - 6''-9'' + kulatý adaptér HB - 2A
psena

Příspěvek od psena » 22 bře 2009 11:33

Radawar: Oni jen zavidi Tvou spokojenost :D
Me jen bije do oci hodnoceni paralaxy.
Napsal jsi, ze je v podstate jedno na jakou hodnotu je nastavena a porad je vse ostre. Rozhodne bych to nebral jako plus, spis to je velmi spatne.
Je to jak rozdil mezi starym kompaktem s umelou cockou zaostrenou od 0-nekonecna a L-kovym objektivem od canonu.
the west

Příspěvek od the west » 22 bře 2009 11:45

Kubajz k tem levnym optikam ja mam toho nikace, jsem si vedom ze je to levny nikko ale drzi.Docela vam závidim ty vase kousky jako npř bushnelly atd....Bohužel si je zatím nemohu dovolit kvuli cene.Do optiky muzu investovat 4-5 (6) tisic a v tehle cenove hladine je to celkem prijatelne........vim ze to neni nic extra ale mne staci kdyz funguje paralaxa a mechanika (vid happy :lol: ).........Taky mne ale stve ze to u nas vse prodavaji aspon 2x draz.Jeste k tomu tu neni zadb vyber a musime to skoro vse vozit ze zahraničí :?
HW97k-4,5+(zatím drží NSPN 6-24x44)
Slavia 620-4,5+Norconia 4x20
a časem přibude HW40
http://www.stargateworld.eu/
happymoos

Příspěvek od happymoos » 22 bře 2009 11:46

teď jsem koukal na ten nikko targetmaster 10-50x60 a on má to zdrsnění na všeljakých točítkách podobné s NightForce
Spectre86

Příspěvek od Spectre86 » 22 bře 2009 12:05

Americke ceny by som rozhodne nebral ako etalon, americania "vyzieraju" takto cely svet, staci sa pozriet aj na ceny premiovych Europskych znaciek aut v US, kde sa E-ckovy mercedes alebo 6tkova Audina daju zohnat za cenu nasej socialnej oktavie a to nove, tiadne lopaty, presne tak to je aj s cenami optik, a ci uz je to SVO alebo znacky typu Leupold atd. Bohuzial,cenova politika je taka. Je to plus pre ludi, ktory maju moznost si tieto veci zaobstarat z US. Takze by som Aeron za toto vobec neodsudzoval.

PS:Asi som nemal hladat optiku pre Umarex v tomto threade, mal som si zalozit novy...
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
Barys

Příspěvek od Barys » 22 bře 2009 12:48

Když něco stojí v amer. 80 usd ,tak to vněmecku stojí ať maximálně 100 euro.Stejné daň zatížení jak u nás a u nás za to chtěj 6000 kč.V tom je ten problém,že si to necháme líbit :twisted:
Spectre86

Příspěvek od Spectre86 » 22 bře 2009 12:56

A si si isty,ze aj v tom Nemecku to stoji 100 EUR....tu nejde o dane, ale o cenovu politiku a to tu globalnu....de facto cely svet plati US ich spotrebu na svojich cenach.Moze me o tom polemizovat, moze sa nam to nepacit, ale to je to jedine, co s tym mozeme robit....
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
kvakyn

Příspěvek od kvakyn » 22 bře 2009 13:19

Teda Kubajzz to od tebe nebylo hezke,myslim to prirovnani o te cervene fabce.Byla aspon v metalize? Nahodou ja jsem s ni velmi spokojen....
8)
Odpovědět