V?trovka - Sharp
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak jsem po dovolené a vidím, kolik příspěvků opět přibylo. Budu se teď z části opakovat, ale shrnu své poznatky o obou typech. Původní short s trubičkou v plastu je bez úprav nepoužitelná. Pro Pepana1 jsem na ni vyrobil novou hlaveň, já jsem si trochu pohrál s tou starou. Vystružil jsem nábojovou komoru, na soustruhu jsem řádně zarovnal ústí a do plastového těla jsem zalepil ocelovou vložku pro hlaveň a na konec hlavně samozřejmě ocelovou spojku s válcem. Takže tvoří teď poměrně tuhý celek, stejnoměrně namáhaný při pumpování. Protože je teď venku kosa, zkoušel jsem pouze doma na 5 m a dvě pumpnutí a lítá to skutečně jednou dírou. Poznatky s novým typem long jsou o stránku nebo dvě zpátky. Celkem bych řekl, že princip zbraně je dobrý, pouze to nešťastné plastové tělo a špatná hlaveň. Hlavně oceňuji možnost volby výkonu pro různé prostředí a žádný zpětný ráz. Pět pumpnutí se dá v pohodě utáhnout a jste na 16 J. Ovšem pokud někdo nemá možnost nebo neumí provést úpravy, rozhodně bych koupi nedoporučoval.
2honda: rozhodně se do toho předělání pusť, myslím, že to stojí za to. Já nemám frézu, tak se do toho pustit nemůžu. Někde zkraje fora je odkaz od barrety na návod na kovové tělo.
2honda: rozhodně se do toho předělání pusť, myslím, že to stojí za to. Já nemám frézu, tak se do toho pustit nemůžu. Někde zkraje fora je odkaz od barrety na návod na kovové tělo.
kovove telo by bolo fajn, ale kto je schopny ho vyrobit?? a cena??
hlaven-taku dlhu tusim nikde nevyrobia, opravte ma ak sa myslim, a nadpajat kratsu .. to sa mi nejak nepaci.
v pumpe, za ventilom je komora, podla mna prilis velka a neutesnena, tadial unika vzduch, komoru som rapidne zmensil a utesnil, vykon potom podstatne stupol, presnost lepsia, kvoli zakonu a hlavne "priatelskym" susedom som to nechal v povodnom stave, radsej.
pri 5pum. 5,5 standard pribrana presla 23smrekovou doskorou ako maslom, plechovka od slovarylu, 8 pump, naplnena vodou otvorena, na 15m - akoby strelu ani nespomalilam zostali 2 dierky a plechovke od tlaku vydulo dno a v kusku dno aj povolilo, voda vyprskla ako z fontany...
hlaven-taku dlhu tusim nikde nevyrobia, opravte ma ak sa myslim, a nadpajat kratsu .. to sa mi nejak nepaci.
v pumpe, za ventilom je komora, podla mna prilis velka a neutesnena, tadial unika vzduch, komoru som rapidne zmensil a utesnil, vykon potom podstatne stupol, presnost lepsia, kvoli zakonu a hlavne "priatelskym" susedom som to nechal v povodnom stave, radsej.
pri 5pum. 5,5 standard pribrana presla 23smrekovou doskorou ako maslom, plechovka od slovarylu, 8 pump, naplnena vodou otvorena, na 15m - akoby strelu ani nespomalilam zostali 2 dierky a plechovke od tlaku vydulo dno a v kusku dno aj povolilo, voda vyprskla ako z fontany...
ale tak toho až tak malo nie je, cca 1mm vôla je podľa mna dosť..
a hlavne je to dosť ked prepuštací kanalik ma 4mm!!!
ten kolik doslova streli späť a ta guma ho zabrzdi cez podložku...
okolo kolika vtedy fučí, taktiež okolo podložky, pri tom tlaku...
no a mne sa nepači ked ničo fučí mimo,
a dalšia vec, ta voľ a spôsobuje odchylku pri streľbe,
a hlavne je to dosť ked prepuštací kanalik ma 4mm!!!
ten kolik doslova streli späť a ta guma ho zabrzdi cez podložku...
okolo kolika vtedy fučí, taktiež okolo podložky, pri tom tlaku...
no a mne sa nepači ked ničo fučí mimo,
a dalšia vec, ta voľ a spôsobuje odchylku pri streľbe,
dik 
no možno som sa zle vyjadril, myslel som skôr okotovaný technický výkres, nechce sa mi ho kresliť...
chcem si dať vyrobiť kovové telo, lebo ten plast mám po cca 1800 vystrelených diaboliek už úplne nanič !!!
je popraskaný a to som pumpoval max. 13x, zvyčajne 5, na väčšú vzdial. 8x,
inač ten pumpovačka.doc je principiálne zhodný, ale reálne nie je totožný s terajšou plastovou obdobou, sú tam viditeľné rozdiely..
pôvodne je sharp innova vyrobená v r. 1981 a mala kovové telo,
patrila ku kvalitným pca, používala sa aj na lov drobnej zveri,
pri 8 pumpnutiach mala v 5,5mm ústovu okolo 260m/s !!
tj neuveriteľných cca 34,8J !
no jej terajšia podoba je fakt riadny šit, už by som ju nekúpil.
aj ked cena na http://www.merkuria.net je nízka...

no možno som sa zle vyjadril, myslel som skôr okotovaný technický výkres, nechce sa mi ho kresliť...
chcem si dať vyrobiť kovové telo, lebo ten plast mám po cca 1800 vystrelených diaboliek už úplne nanič !!!
je popraskaný a to som pumpoval max. 13x, zvyčajne 5, na väčšú vzdial. 8x,
inač ten pumpovačka.doc je principiálne zhodný, ale reálne nie je totožný s terajšou plastovou obdobou, sú tam viditeľné rozdiely..
pôvodne je sharp innova vyrobená v r. 1981 a mala kovové telo,
patrila ku kvalitným pca, používala sa aj na lov drobnej zveri,
pri 8 pumpnutiach mala v 5,5mm ústovu okolo 260m/s !!
tj neuveriteľných cca 34,8J !
no jej terajšia podoba je fakt riadny šit, už by som ju nekúpil.
aj ked cena na http://www.merkuria.net je nízka...
mensia porucha
mate niekto skusenost s tym, ze Sharp Innova po par vystreloch "stratila tlak"? zo zaciatku som nemohol 10x skoro ani pumpnut tak sa dala natlacit ale teraz aj po desiatich pumpnutiach vidim v puskohlade letiet diabolku a uz nou nepreratim dno na kovom vedre ani na 5 metrov nie to este na 15 ako to bolo doteraz. ked mi vie niekto pomoct ta prosiiiim POMOOOOOC!

Přepokládám, že to co se ti tam podaří napumpovat tak drží a neuchází. Asi vadné těsnění na pumpičce. Mažeš?
Tady zůstal ze Sharp Innova jen základ-pumpa
http://leteckaposta.cz/795102678
Tady zůstal ze Sharp Innova jen základ-pumpa
http://leteckaposta.cz/795102678