Je treba to namazat nejlepe medenou vazelinou,coz jsem ja opet neudelal
Nejvic me stve,ze ted to nemuzu vyndat tuplem,kdyz mi prasknul klic.Nechce se mi ho objednavat naslepo.Maji jich tam nekolik a nevim kterej presne by to mel bejt,kdyz tam nejsou fotky.
Duffioso,
ja som objednával len šrób, kde idú vymeniteľné pistony na 4mm zápalku a mušketovú (krídelkovú) zápalku. Šrób na W209 som u Brymovej vtedy v ponuke nevidel. Pokiaľ ho teraz majú, tak si ho musím aj ja objednať.
Tak dnes jsem pánové odléval poprvé a tedy nic moc.Za necelé 3 hodiny jsem zvládl pouze asi 140 ogiválů.K tomu v nevětrané hale,takže jsem pěkně načuchaný.Ted jsem je přebíral a popravdě nevím,podle jakých měřítek je mám rozlišovat na použitelné a nepoužitelné.Vím že někdo je váží na setiny g a měří detailně,což nebude můj případ.Všímal jsem si třeba nedolitých hran,což byl asi největší problém,protože těch poměrně dobře vyhlížejících je docela málo.Skroro všechny mají hrany víceméně zaoblené,některé jsou ostřejší.Potřebuju vědět,jestli i ty s mírně zaoblenými hranami se dají vystřílet,aby mi třeba nepropadali do hlavně a nebo aby neměli nějakou šílenou balistiku.Jak říkám,jde mi o zastřílení si,ne o sniperskou přesnost,která je vhodná třeba na závody.Podle mě(co jsem se dočetl na netu o odlívání) by mohla být na vině třeba malá teplota olova(to jsem tavil na plynovém vařiči).Nevím.Co myslíte,mám 3/4 znich znovu přetavit a nebo se dají až na ty nejhorší zmetky vystřílet?
duffioso píše:
Nejvic me stve,ze ted to nemuzu vyndat tuplem,kdyz mi prasknul klic.Nechce se mi ho objednavat naslepo.Maji jich tam nekolik a nevim kterej presne by to mel bejt,kdyz tam nejsou fotky.
Ten klič by měl jít opravit. Znova vyfrézovat a provrtat díru. Pokud je kalený tak nejdříve popustit a po opravě znovu zakalit. Tyčka je dostatečně dlouhá.
Patrně byl pře kalen, jinak by nepraskl ,jen by se ohnul.
cernunos píše:Tak dnes jsem pánové odléval poprvé a tedy nic moc.
Mluvím z vlastní zkušenosti.
Bez odlévací pece se neobejdeš....Pokud to myslíš vážně ,tak ji kup.Investice 3500Kč se ti vrátí. Nezapomínat taky nahřát kleště. K té nevětrané hale...pokud se chceš dožít důchodu, tak to už nedělej
romi,stahnul jsem si ten tvuj terc a vytisknul na A4,je zajimavej,ale mam dotaz.Uz jsi ho zkousel?Stred se mi zda dost malej.Nemyslim,ze by se tam veslo 5 ran o velikosti 1,5 cm.
romi,
tak to je pekný kanón. Presne po tejto som túžil, len bola dosť predražená, tak som kúpil Evolution. Ako hodnotíš celkové prepracovanie (kvalita opracovania, dopasovanie dielov..)? A najviac ma zaujíma to uchytenie hlavne. Naozaj ten "kolík" tak pevne drží tú hlaveň? Pokiaľ sa to viac krát rozoberie nebude sa to postupne "unavovať" a uvoľňovať? Niekde som videl, že keď sa dal dole kompenzátor, tak sa dala našróbovať nejaká kratšia koncovka na ten závit a vyzeralo to ako pekne ukončená hlaveň bez kompenzátora. Je k tomu niečo také pribalené?
Naposledy upravil(a) Smazaný uživatel 3736 dne 04 úno 2009 13:09, celkem upraveno 1 x.