P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 led 2009 07:54

No kazdopadne jsem pro.Muzeme udelat obdobu vzduchovkarske online souteze.Jen to chce vymyslet terce a urcit pocet vystrelu v dane polozce.Fotak snad ma kazdej a snad nebude nikdo svindlovat.Ohorele terce znamenaji strelbu pod 5m :-)

mrknete sem na videa
http://www.cva.com/videos.html

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
cernunos

Příspěvek od cernunos » 29 led 2009 11:34

Pánové,zjistil jsem u své nedávno koupené pušky(in-line roling block od pedersolli),že má hlaven ve svém uložení menší vůli.Celou dobu jsem myslel,že je to jen nedotažené předpažbí,ale když jsem ho sundal,tak se "kvrdlala" hlaven.Dotáhl jsem jsem ji tedy v jejím uložení a přesto tam zůstala malá vůle.Je to normální?Na mě to nepůsobí moc dobrým dojmem.Hned po řešení zasviněné hlavně(což jsem zde nedávno také řešil)je to druhý problém.Přijde mi uložení hlavně u této zbraně jako konstrukčně ne moc zdařilé.
Jak jsou na tom hlavně vašich pušek?Máte také někde nějaké vůle?
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 led 2009 11:51

Na moji pusce drzi hlaven jako cert,az me to trosku mrzi,pac by ji slusela hlaven o dva palce delsi a nevim jestli pujde ta originalni sundat.U toho tveho blocka je to divny.Nemas v okoli nejakeho puskare,kterej by na to mrknul?
Uz jsi strilel?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
bufallo

Příspěvek od bufallo » 29 led 2009 11:52

skuste origos terc medzinarodnej organizacie pre predovky, je sice na 25 yardov ale pre inlajnky s kukerom by mohol byt aj na 50 m... na 5 ran by bol idealny... je na format A4...
mozem poskytnut, mam ho v pdf, ale kde ho ulozit...
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 led 2009 12:00

Jkus mi ho poslat na mejl,jinak predem diky
duffioso@centrum.cz

tak jsem nasel muzzleloader terce
http://www.gunnersden.com/index.htm.fre ... arget.html

jsou tam terce od 25 yardu do 400 yardu a zvireci terce :-)
Naposledy upravil(a) duffioso dne 29 led 2009 12:14, celkem upraveno 1 x.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
cernunos

Příspěvek od cernunos » 29 led 2009 12:12

Právě že jsem ještě ani nestřílel,zítra se teprve asi dostanu k lití střel.Ale podle mě je to stou volnou hlavní u všech perkusních blocků od pedersoliho.U brmové to měla i ta vystavěná ve vitríně.Tak je to prostě asi konstrukční chyba,nebo nevim,ale fakt už mě to sere-přestávám z té zbraně mít radost,to mě mrzí nejvíc.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 led 2009 12:19

To se ti nedivim,ze te to se.e.Zkus zavolat Opltove do DAVE a zeptej se na to.Nerikej,ze ho mas od Brymove,proste,ze se ti dostal do ruky a uvidis co ti rekne.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Loupeznik

Příspěvek od Loupeznik » 29 led 2009 13:35

cernunos píše:Právě že jsem ještě ani nestřílel,zítra se teprve asi dostanu k lití střel.Ale podle mě je to stou volnou hlavní u všech perkusních blocků od pedersoliho.U brmové to měla i ta vystavěná ve vitríně.Tak je to prostě asi konstrukční chyba,nebo nevim,ale fakt už mě to sere-přestávám z té zbraně mít radost,to mě mrzí nejvíc.
Prodat a koupit něco pořádného...
bufallo

Příspěvek od bufallo » 29 led 2009 14:50

ved to teraz kupil, a ma to hned predat??? skus sa poradit s nejakym puskarom, alebo pozri ako to vyzera na nabojovej verzii to uchytenie hlavne, urcite sa nejaka najde na popozeranie ako to je vyriesene tam.. mozno budu mat aj v Dave..
inak, duffioso, poslal som ti ten terc na mail, je to origos na 5 ran, co som pozeral nastrelene terce, v pohode vidno pekne tych 5 zasahov, su dobre citatelne aj s kalibrom .58...
Jim

Příspěvek od Jim » 29 led 2009 15:55

cernunos: nevím jak se ti ta hlaveň kejve, nebo se kejve předpažbí? Fakt je ten, že u flint záleží na tom, aby hlaveň pokud možno nebyla v dotyku s předpažbím, alespoň ne nafest, pokud je dlouhý, protože každým výstřelem se hlaveň zahřeje, pažba ne, tak to má vliv na roztažnost celku a pevný opření o předpažbí by mohlo mít negativní vliv na přesnost. U celopažbených flint je požadavek na "plovoucí hlaveň" pochopitelný.Tvou flintu neznám, ani její uchycení v předpažbí, ale nejdřív to vyzkoušej a pak mudruj.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 led 2009 16:57

Myslim,ze nemudruje,protoze na predesle strance psal,ze myslel,źe to dela predpazbi,tak ho shodil a kejvala se hlaven.Dotahl ji a dela mu to porad.

bufallo:diky,mrknu na to.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
cernunos

Příspěvek od cernunos » 29 led 2009 17:13

Jim- ne předpažbí,ale hlaven je pohyblivá.Flinta není celopažbená a o plovoucích hlavních toho moc nevím,tak si nejsem jistej,jestli takový efekt na mé pušce je zrovna praktický.Když pevně uchopím pušku ,jako kdybych mířil a energicky s ní zatřesu,tak je tam cítit prostě vůle a miniotřesy,ztoho,jak není hlaven pevně zapasovaná do zámku pušky.Myslel jsem,že je to jen uvolněné předpažbí,tak jsem dotáhl,ale stále to bylo znát,tak jsem ho sundal a zkusil pevnost uložení hlavně.Uchopil jsem ji pevně rukou a krouživým pohybem jsem zjistil,že je tam vůle.Hlaven je zasunuta asi 3cm do lišty zámku a tam "utažena" jakousi maticí.Tu jsem tedy dotáhl co nejvíc,což trochu pomohlo ale přesto je t am vůle znát,ikdyž už menší.No a nejsem si jistý,jestli je to prostě v pořádku.Bojím se ,aby se na základě malé vůle pak vlivem otřesů při střelbě hlaven ještě víc "nevyžvýkala" va svém uložení.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 led 2009 18:02

No tak na 100% je to spatne,protoze plovouci hlaven tahle puska mit nema.Je to preci predovka a jeste ke vsemu replika historicke zbrane,ikdyz se systemem inline.Plovouci hlaven znamena,ze je ulozena jen do pouzdra zaveru a predpazbi je kousek pod tou hlavni,aby vlivem kmitu,ta hlaven netukala o predpazbi,ktere by tak silne prerusovalo jeji pravidelny kmit.To by vedlo ke snizeni presnosti.Cerny prach,ale myslim nezpusobi takovy kmit,jako nitroceluloza.Plovouci hlaven se jeste kombinuje s pilar beddingem,coz je presny odlitek tvaru spoustoveho mechanizmu a v nem je to vsechno pevne ukotveno.Ale takhle vybavena tvoje flinta rozhodne neni.Maji to jen inlajnky Savage ML10-II,ktere se pouzivaji na presnou dalkovou strelbu a umi "sezrat" i bezdymej prach.Pokud se ti ale povedlo tvoji hlaven trochu dotahnout,tak zajdi do nejblizsiho gunshopu a ti tam urcite budou mit puskare,kterej ti ji dotahne poradne a zajisti.Maji na to verky.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 29 led 2009 22:07

Licí kleště Lee:
Ahoj, máte taky volná hliníková tělesa kokily na ramenech kleští? Je to nakolíkováno a hlavně levou půlku se střihací lištou mám hodně volnou, kolík v tělese dokonce lítá. Funkčně by to nemělo vadit, při sevření se půlky usadí na dolním centrovacím kolíku. Akorát mám pocit, že po zahřátí ten uvolněný kolík vypadne. Mohl bych ho zajistit důlčíkem, ale kleště jsou sotva vybalené...
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 led 2009 23:07

V pohode,To ma volny kazdej a drzi to.Neboj se toho a do niceho netukej,at si je nerozhodis.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Odpovědět