http://forum.hr-oruzje.org/viewtopic.php?f=14&t=563
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Mam mountmastera 4x32 AO a jsem spokojen, ale jeste to nemam uplne overene. Mam take QB a mozna bych ti doporucil spis pevny sklo. Na tu pusku variabl ani nepotrebujes a na dalsi pusku (vetrovku) uz si koupim nejakej drazsi variabl. Pocitam s tim, ze tam uz je potreba opravdu priplatit.qirk9999 píše:Všechny Vás zdravím.
Za pár dní si na poště slavnostně vyzvednu svou první vzduchovku a to QB78 a přemýšlím čím jí osadit za cenu/klasiku/ cca 2000Kč.
Samozřejmě z tohoto fóra a Vašich zkušeností vím, že Delta 4x32AO je výborná (je také favorit), ale protože jsem nejdříve chtěl pouze mířidla bez zvětšení typu dioptr a když zvětšení, tak mě láká "variabl", zaujal mě puškohled Nikko Stirling AirKing 2-7x32 AO. Je to také právě díky možnosti i takto malého zvětšení. V Anglii se dá sehnat okolo 50Liber i s jednodílnou montáží.
S konstrukcí by nemusel být problém, četl jsem Sidewinderovu recenzi jeho většího bráchy. Doufám, že brácha se bude podobat a v dobrém.
Trochu se ale obávám jestli není ten rozměr 32 pro většinu malý, například díky světlosti, velikosti atd.
Proto se chci zeptat, jestli by Vám tento rozměr puškohledu stačil na (asi moje nejběžnější) střílení na terč ze vzdálenosti 10-20 metrů??? Také pokud by měl ještě někdo zkušenosti s tímto puškohledem, budu rád.
Jsem začátečník a nemám tedy srovnání, nicméně pro dobré střílení již předem odmítám nejlevnější plastové typy jako někým bohužel zde vychvalovaným Gamo 4x20 atd. Vůbec okolo strany 20 v tomto vlákně se to nějak zvláštně sešlo![]()
2:Kubajzz, Sidewinder a mnozí věcní přispěvovatelé tohohle fóra. Přelouskal jsem všech 126stranQB78,všechny strany o pažbách, puškohledech atd,atd a také Sidewinderový web o cz200s/t: Pánové smekám před Vašimi znalostmi a dovednostmi a díky tedy i za pomoc při výběru mnoha věcí
Ale ta nema AO ne???kesi píše:Pokud bys chtěl dát za optiku pro začátek ještě méně, je tu i:
http://shop.czub.cz/objects/1074636681.html optika vyrobená pro CZ200
Nejcitelněji chybí MilDot, ale ten nemá ani ta Delta 4x32, za ty prachy v celku kvalitní sklo, čistý obraz téměř až do ktraje ZP, mě zatím vyhovuje na 90%