V?b?r pu?kohledu na vzduchovku
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Nedavno jsme objednavali puskohledy Nikko Stirling AirKing 4-12x42AO IR MIlDot z Anglie, protoze v CR nejsou. Cena je tusim kolem 3tis, coz je parada. Recenze je na mych strankach ..
Zajimave je, ze v prvni varce prisly tyto puskohledy o osvitem celeho krize (az ke krajum), coz neni prilis dobre .. ale druha varka uz mela osviceny jen stred krize, coz je mnohem lepsi.. pritom stejny puskohled.
Kdyby mel nekdo zajem, jeste tu jeden mam..
Zajimave je, ze v prvni varce prisly tyto puskohledy o osvitem celeho krize (az ke krajum), coz neni prilis dobre .. ale druha varka uz mela osviceny jen stred krize, coz je mnohem lepsi.. pritom stejny puskohled.
Kdyby mel nekdo zajem, jeste tu jeden mam..
Kesi, ten mám na flintě. Kromě toho, že je skrz něj dobře vidět, vypadá na pušce kultivovaně.
Vždycky mne docela rozesměje, když puškohled zabírá dvě třetiny pušky. Zvlášť, když je to nějaká srandazbraň, jako vzduchovka, či větrovka. Tohle kukátko je tak akorát.
Vždycky mne docela rozesměje, když puškohled zabírá dvě třetiny pušky. Zvlášť, když je to nějaká srandazbraň, jako vzduchovka, či větrovka. Tohle kukátko je tak akorát.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
Tak to máme stejný vkus!Radawar píše:... Tohle kukátko je tak akorát.

Přidávám se k dotazu nade mnou.....a ještě bych se zeptal, jaký má obraz (ve dne) na maximální zvětšení (odpověď by mohla znít: "křišťálový"

...hmotnost taky nemá nějak vysokou.....a vypadá zatraceně dobře

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Stránky výrobce http://www.scvector.biz/english/index.asp
... promiňte mi zpoždění, jsem poněkud přetížen.
Můžu srovnávat pouze s dřívější zkušeností s puškohledy na kulovnicích (když nepočítám pár úplných úletů směrem ke smetí). Tedy mnohdy menší a pevné zvětšení, pevná paralaxa, žádný podsvit, vyšší cena.
No a ve srovnání s tím, co znám, se mi to zdá hodně dobré. Myslím světelnost a ostrost po celé ploše. Klikání příjemné, imbusový "reset" se hodí. Nemlží se a zdá se i stabilní při klikání a změně zvětšení. Zkoušel jsem čtyři kousky tohoto výrobce (tři tyhle stejné, co mám já a jeden levnější, synův, bez paralaxy). Mám s tím tedy nastříleno jen pár symbolických ran (maximálně 2000), takže úplný závěr si netroufám sdělit. To chce mít aspoň rok a něco nastřílet.
Kluk má tenhle: http://www.aczshop.cz/store/goodsdetail ... VO-SCOC-04
Taky moc pěkně kreslí i za šera. Akorát má krytá stavítka, což se hodí spíš pro střílení na jednu vzdálenost. Nebo na dvě. Jemu to vychází na deset a myslím čtyřicet metrů, což mu maximálně vyhovuje. Ale těch čtyřicet metrů nechci tvrdit.
Můžu srovnávat pouze s dřívější zkušeností s puškohledy na kulovnicích (když nepočítám pár úplných úletů směrem ke smetí). Tedy mnohdy menší a pevné zvětšení, pevná paralaxa, žádný podsvit, vyšší cena.
No a ve srovnání s tím, co znám, se mi to zdá hodně dobré. Myslím světelnost a ostrost po celé ploše. Klikání příjemné, imbusový "reset" se hodí. Nemlží se a zdá se i stabilní při klikání a změně zvětšení. Zkoušel jsem čtyři kousky tohoto výrobce (tři tyhle stejné, co mám já a jeden levnější, synův, bez paralaxy). Mám s tím tedy nastříleno jen pár symbolických ran (maximálně 2000), takže úplný závěr si netroufám sdělit. To chce mít aspoň rok a něco nastřílet.
Kluk má tenhle: http://www.aczshop.cz/store/goodsdetail ... VO-SCOC-04
Taky moc pěkně kreslí i za šera. Akorát má krytá stavítka, což se hodí spíš pro střílení na jednu vzdálenost. Nebo na dvě. Jemu to vychází na deset a myslím čtyřicet metrů, což mu maximálně vyhovuje. Ale těch čtyřicet metrů nechci tvrdit.
FX Airguns Typhoon T12 4,5; Sunclear Vector Optics Counterpunch 6-25x56 FFP
nazdar pani
ako sa tak pozeram tak som jediny slovak na fore (hadam ma nevykopnu
) Takze doteraz som mal skusenosti iba so slaviou 620 drobcek je uz viac sleba nez moja babka... a nedavno som sa rozhodol kupit nieco nove a na nete mi padla do oka (ako omietka) Hammerli Hunter Force 900 Combo snazim sa spracovat predajcu nech mi ju predaju bez puskohladu aby som si puskohlad mohol kupit ja s lepsim priblizenim velmi rad strielam na dialku... rozmyslal som o
Gamo 3-12x40WR ale predpokladam ze ma zan moc nepochvalite.. takze som ho vypustil z hlavy a celkom ma zaujal Zaměřovač RF 6-24x40 AO (Ch) ale predpokladam ze je to na AirSoft takze aj ten odpada... cize mi ostal
Nikko Stirling 3-9x40AO - Mountmaster 1.490,00Kč alebo
Nikko Stirling AirKing 4-12x42AO IR MIl Dot 1800.- Kč
co pre mna prichadza dost v uvahu kedze planujem dat za puskohlad max 2500.- SK nechcem kupovat nic nekvalitne ale tak nemam ani miliony na utracanie a ma aj ospevovane AO tak co mi nato poviete pani odbornici ? a dalsia dodlezita vec potrebujem vediet rozmer tychto dalekohladov pretoze na nete som ich nenasiel.... dakujem CUS DZUS[/b]
ako sa tak pozeram tak som jediny slovak na fore (hadam ma nevykopnu

Gamo 3-12x40WR ale predpokladam ze ma zan moc nepochvalite.. takze som ho vypustil z hlavy a celkom ma zaujal Zaměřovač RF 6-24x40 AO (Ch) ale predpokladam ze je to na AirSoft takze aj ten odpada... cize mi ostal
Nikko Stirling 3-9x40AO - Mountmaster 1.490,00Kč alebo
Nikko Stirling AirKing 4-12x42AO IR MIl Dot 1800.- Kč
co pre mna prichadza dost v uvahu kedze planujem dat za puskohlad max 2500.- SK nechcem kupovat nic nekvalitne ale tak nemam ani miliony na utracanie a ma aj ospevovane AO tak co mi nato poviete pani odbornici ? a dalsia dodlezita vec potrebujem vediet rozmer tychto dalekohladov pretoze na nete som ich nenasiel.... dakujem CUS DZUS[/b]
Bral bych už jen kvůli tomu přiblížení 4-12x, což mi přijde na vzuchovku (pružinovku) 16J, tak akorát, asi tento: http://www.strelectvi.info/cz200s/recen ... irking.htm -> tedy ten druhý
+ jednodílnou duralovou montáž z Binoxu (prej drží jak přibitá
)
Tady je ta optika na AA TX200: http://i192.photobucket.com/albums/z185 ... o-0082.jpg
...a jelikož nejsem odborník, tak rozměry ti teď vážně neřeknu, ani nemám čas hledat, valím shánět práci
, zkus autora recenze, nebude daleko
...tak dobře, je to: Sidewinder administrator.

Tady je ta optika na AA TX200: http://i192.photobucket.com/albums/z185 ... o-0082.jpg
...a jelikož nejsem odborník, tak rozměry ti teď vážně neřeknu, ani nemám čas hledat, valím shánět práci

peke ponozky na tej druhej fotke
aj ja mam najradsej frote
no rozmery som stale nenasiel vcera som ich hladal asi 2 hodiny... a teraz nato neni cas pretoze tlacim klobasu a utekam do prace...
Nikko Stirling Air King - mil dot
4-12x42 AO with one piece 3/8" mount - 2120 Kč
bude asi moja volba ale bojim sa aby nebol prilis dlhy na tu hammerli 900... takze pokial ho niekto mate prosim poslite rozmer a pozdravujem mojich slovenskych rodnych bratov HOWK

no rozmery som stale nenasiel vcera som ich hladal asi 2 hodiny... a teraz nato neni cas pretoze tlacim klobasu a utekam do prace...
Nikko Stirling Air King - mil dot
4-12x42 AO with one piece 3/8" mount - 2120 Kč
bude asi moja volba ale bojim sa aby nebol prilis dlhy na tu hammerli 900... takze pokial ho niekto mate prosim poslite rozmer a pozdravujem mojich slovenskych rodnych bratov HOWK
Hmm a kolik má průměr ta střední část puškohledu, na které je uchycena montáž? Nemá 3cm? Potom by délka optiky byla 41.5cm, ovšem to je zhruba...
( http://i192.photobucket.com/albums/z185 ... o-0082.jpg ) -> zjisti si nějaký rozměr a vypočítej délku třeba z nějakého povedenějšího obrázku, ať je to co nejpřesnější, aspoň takhle bych to udělal já, kdyby to jináč nešlo...