P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
NzPerX

Příspěvek od NzPerX » 28 pro 2008 15:56

Som uplny zaciatocnik, ktory sa zatial teoreticky zamiloval do BP. Vacsinu otazok tykajucu sa tejto problematiky som poslal do konkurencneho fora, kde ma zdvorilo upozornili, aby som sa s inlineami obratil skor sem.

Pri inline som si zamiloval Trackera alebo Yukon. Aky je v nich konkretny rozdiel som vsak nevycital ani nevygooglil. Co by ste odporucali viac?

Predava niekto inline i na Slovensku alebo len v Prahe Brymova, BVS... Resp. netusite nieco o Rakusku, Madarsku,Polsku?

Co mam so zbranou okrem odkonzervovania urobit po nakupe? Zistil som ze u Trackera musim prekonat vrodenu hrozu z toho, ze ked nieco rozoberiem, uz to nezlozim a premazat dnovy srob grafitom. Je dnovy srob aj u Yukona? Teda asi je, ale myslim taky citlivy na zapecenie...

Pred samotnou prvou strelbou netreba nieco vybuchat naslepo?

O tom co nabijat a ako, je tu vo vlakne dost, ale i tak z toho mam hokej.

Ake su dalsie mozne problemy pri nakupe inline, na co sa mam zamerat.

Dakujem.

romi
Kontaktovat uživatele:

Vítej

Příspěvek od romi » 28 pro 2008 16:19

NzPerX píše:Som uplny zaciatocnik, ktory sa zatial teoreticky zamiloval do BP. Vacsinu otazok tykajucu sa tejto problematiky som poslal do konkurencneho fora, kde ma zdvorilo upozornili, aby som sa s inlineami obratil skor sem.

Dakujem.
Snažil jsem se nasměrovat tě tady do toho vlákna. Přečti si ho celé. Je tady hodně o zmiňovaném Traceru./ jeho klady i vady/
NzPerX

Re: Vítej

Příspěvek od NzPerX » 28 pro 2008 16:30

Dik, uz citam...
duffioso

Příspěvek od duffioso » 28 pro 2008 17:15

NzPerX:napsal bych ti na strelectvi.cz,ale mam tam banana :-) Tracker a Yukon jsou scela odlisne konstrukce pusek.Tracker ma primotazny zaver a dnovy sroub s nyplem.Yukon ma bici kohout jako pistole a dnovy sroub jen s otvorem pro zapalku.Jinak je to vlastne stejna flinta.Obe strili skoro stejne,tak se rozhodni pro jakou chces.Mozna je Yukon vic "blbuvzdorny" a pro uplneho zacatecnika mozna bude lepsi.Vsechno ostatni si tu prectes.Je tu toho mraky.Jak nabijet,co nabijet,atd.Kdyztak se zeptej.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 28 pro 2008 20:28

NzPerX píše:
Pri inline som si zamiloval Trackera alebo Yukon. Aky je v nich konkretny rozdiel som vsak nevycital ani nevygooglil. Co by ste odporucali viac?
Predava niekto inline i na Slovensku alebo len v Prahe Brymova, BVS... Resp. netusite nieco o Rakusku, Madarsku,Polsku?

Mám Yukon Drop-Breech Action .50 zakoupeného před Vánocemi v Technoexu Ostrava: www.technoex.cz
2 dny po mém nákupu dostali Trackera i Yukona tady v Přerově.
Ohledně Yukona ti sdělím veškeré technické info, které je mi známo. Pár fotek principu funkce najdeš na tomto vlákně. Jinak tu máš vyčerpávající praktické informace od skutečných odborníků na předovky - Fandaks, Fifo..., pravého in-line průkopníka - duffiosa atd.
Obě flinty jsou cca ze stejné kategorie. Tracker dle mého soudu vypadá líp, má cca o 5 cm delší hlaveň, a tedy teoreticky o něco větší úsťovou energii (v katalogu se u obou uvádí délka hlavně 24", ale u Yukona je to včetně dnového šroubu). Yukon má zase lépe řešený dnový šroub (u Trackera tu romi řešil prasklý nypl) a krytou zápalku při zavřeném závěru, jak už napsal duffioso.

[/quote]
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 28 pro 2008 21:33

Ahoj duffy & kol.,
teď potřebuju poradit já. Čučím u Brymové na čištění a jaksi nemůžu najít nic z kódů Traditions (kartáče na závit nabijáku, nástavec s okem na hadru atd.). Ani kapsle tam nevidím. Ty jsi to objednával u ní na netu? Achab kdysi psal, že tam osobně koupil všechno.
Kleště REAL 320 asi objednám u Anděla, zbytek pomůcek vytvořím vlastnoručně.
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 28 pro 2008 21:42

Tak sorry, aspoň ty kapsle jsem objevil v sekci přebíjení.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 28 pro 2008 22:24

Nabijak si nech na nabijeni a nic jineho.Kup si v loveckych potrebach obycejny vyterak,kovovy s drevenou otocnou rukojeti.K nemu pak pasujou vsechny bezny kartace.Vyterak stoji cca 130,- a hadrovej jemnej a stetinovej kartac na dvanactku brokarnu stoji tak 20-30,- .Mosaznej musis koupit mensi,nejde pak dobre vytahovat,musel bys ho natlacit od sroubu ven z hlavne,tam odsroubovat a zase znovu odspodu.Vlastne by se to tak delat melo.Celkem te to vyjde na cca 250,- za tuhle cenu origo cisteni Traditions nenajdes a je zbytecny.Vyterak mas naveky.

Pyrodex:Cena mi vyrazila dech,ale jdu do nej.Drzte se.1160,- bez DPH za necelyho pul kila :-( Ovsem,je to pry jedinej obchod,kterej je to ochotnej poslat v mensim mnozstvi,takze takhle.Mate-li nekdo jeste zajem,tak se ozvete.Upozornuji,ze predani jen osobne.Jsem z Plzne.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
romi
Kontaktovat uživatele:

nabíjecí potřeby

Příspěvek od romi » 29 pro 2008 11:00

pro NzPerX

Nabiják doporučuji co nejpevnější. Jednoduše zajdeš do obchodu pro kutily koupíš dřevěnou kulatinu průměr 12mm a pořádnou dřevěnou rukojeť na pilník...
Vyplatí se také nabíjecí trychtýř - sám název říká co to je, Trychtýř + trubka. Při nabíjení zaručí , že se prach dostane tam kde má . /na dno hlavně/
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 pro 2008 11:36

Tak po mejlovani s p. Martinkem mam velmi dobry pocit.Umi dovezt inlajnky z USA.Nabidl mi dokonce,ze bych si mohl obednat hned a doslo by to docela brzo.Protoze by slo se zasilkou ostatnich zbrani ze Statu.Tak jestli nekdo neco chcete,tak pisnete.Hlavne T/C a Remington.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Smazaný uživatel 3736

Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 29 pro 2008 14:50

Duffioso,
tak akú in-line pušku ideš objednávať? Pre akú si sa rozhodol? (model, kaliber, povrchové prevedenie)
duffioso

Příspěvek od duffioso » 29 pro 2008 15:13

bohuzel ted nemam prachy,po vanocich je to kruty :-( ale libila by se mi http://www.knightrifles.com/productdeta ... ?id=DE606C
Nebo nejaky model hunter.Prohlidni si tam ty pusky,jsou krasny.Dokonce se mi libi i ty stainles steel verze,ktere se mi nikdy nelibily.S laminatovou pazbou a thumbhole.Bohuzel jsem obednal jen pyrodex,ale nakonec jsem vzal jen tri kusy,protoze ta cena je hrozna.Kamarad chtel taky dve a vykaslal se na to :-(
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
NzPerX

Příspěvek od NzPerX » 29 pro 2008 20:55

to romi -> a tu kulatinu na nabijecim konci nijak nezakoncim? Jak ma byt dlouha, jeste nemam zbran :-) kde maji tu nabijeci trubku, to jsem jeste nevidel...

to duffioso -> Sorry jsem out, kdo je p. Martinek? T/C je Thomson? Umi i Ardesu eventualne historickou ? Platba v $, eurech, nebo CzK? Kde je odber?

to duffioso + Per Larsson -> k Tracker je neco tech. udaju v katalogu Ardesa, ale Yukon jsen nenasel. Jestli je to totez, jenom kratsi lauf, je tam i stejne stoupani a pocet drazek? Pokud ano, asi skusim blbuvzdornejsi Yukon... Pokud ovsem viz moznost p. Martinek nebude neco rozumnejsiho T/C nebo remington. Fakt ale je, ze ty ceny jsou omracujici v porovnani s Cz/Sk.
http://www.traditionsfirearms.com/eshop ... (In+Lines)
Jaky je rozdil Yukon Drop Breech Muzzleloader a Youth Yukon Drop-Breech Muzzleloaders?
duffioso

Příspěvek od duffioso » 30 pro 2008 00:06

Do te kulatiny lehce navrtnes dulek,aby sednul na strelu.Yukon je jen na strankach Traditions,je to Ardesa,ale pro US trh.Rozdil v hlavni neni na strelbe znatelnej.Je to lovecka karabina,proto je kratsi.
Nejsem ted u pocitace,pisu z MDA,tak nemuzu mrknout na Yukon vs. Yukon Youth,ale youth znamena mladez.Takze pro zacatecniky.
Ta nasypka je mosazna trubicka s trychtyrem navrchu,pro nasypani prachu az dolu do hlavne,aby se ti nelepil na steny hlavne.Ale nevim k cemu ti to bude.Inlajnky maji rychlej vyvrt 1:28" a stejne je to jen na ultra presnou tercovou strelbu.To par let asi strilet nebudes.Jinak o pole a drazky se nestarej.Ty moderni Ardesy to maji stejny.Pokud budes mit razi .50,tak se nemuzes splest s vyberem klesti na odlevani.50tka ma jen jeden rozmer.Kup Lee R.E.A.L 320grs a mas klid.P.Martinek je prodejce zbrani z Domazlicka.
http://shop.vmcustom.cz/
T/C je Thompson Centre.Historicke se nevyplati z venku.Tady je koupis levnejc a je jich tu dost.To muzes az ziskas pocit,ze se tomu chces venovat naplno zavodne.Historickou chces stejne pistoli,ne?Proste Yukonem nic nezkazis :-)
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 30 pro 2008 00:26

To NzPerX:
Duffy promine, než jsem to napsal tak mě předběhl :D
a tu kulatinu na nabijecim konci nijak nezakoncim? Jak ma byt dlouha, jeste nemam zbran :-)
Délka hlavně je 610 mm (Tracker o něco víc), takže kulatinka l=800-850 bude akorát. Konec můžeš zahloubit vrtákem d=8. Dřevěný nabiják podle romiho ti ušetří ten, co je u zbraně, hlavně u Trackera, kde je plastový (Yukon má dvoudílný duralový). Na dřevěném si snadno uděláš značku tužkou - důležité pro kontrolu nabitého stavu (čti fórum a english manuály na Traditions Firearms).
kde maji tu nabijeci trubku, to jsem jeste nevidel...
Ak myslíš ten lievik / trychtýř, tak ho možeš vidieť na stránkach Traditions alebo u Brymovej v sekcii příslušenstva predoviek Ardesa za 430 CZK :o ... tak to bych ufušoval za padesátinu ceny uříznutím běžného plastového trychtýřku - jak stopky, tak horní části na minimální nutný rozměr (s ohledem na teoretickou možnost vzniku statického náboje).
k Tracker je neco tech. udaju v katalogu Ardesa, ale Yukon jsen nenasel. Jestli je to totez, jenom kratsi lauf, je tam i stejne stoupani a pocet drazek?
Yes, počet drážek a stoupání jsou identické.
Jaky je rozdil Yukon Drop Breech Muzzleloader a Youth Yukon Drop-Breech Muzzleloaders?
Nejspíš žádný. Ale je to jedno, sem se dováží jen jeden typ.
Odpovědět