P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Smazaný uživatel 3736
Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 22 pro 2008 16:24

Duffioso,
ešte som stále nezohnal montáž na puškohľad. Už aj uvažujem nad tým, či to nedám vyrobiť sústružníkovi presne na mieru, originál len na túto optiku a pušku.
Na druhej fotke sú nejaké moje "včeličky". To zelené, to sú tie 405 grainové strely. Majú na sebe nejaký povlak EPRX, ktorý zabraňuje zanášaniu hlavne. Majú veľkosť .458 Cal. a do sabotov potrebujem .452 Cal. Keďže nemám kalibračný lis, musím ten malý rozdieľ "vyvalcovať". Dám si oceľovú podložku a širokým pilníkom to valcujem a merám, valcujem a merám... :?

Smazaný uživatel 3736

Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 22 pro 2008 16:42

t0mhy,
to je nič čakať tri neděle a nevystreliť si. Ja som doma na maródke už mesiac, po sviatkoch ma čaká operácia a ešte do konca februára (února) budem zavretý. Aspoň si všetko nachystám a dobre sa na leto pripravím.. :)
t0mhy

Příspěvek od t0mhy » 22 pro 2008 16:47

martin1976: to je fakt :( tak se dej dohromady a az da duffioso dohromady in-line cup tak zastrilime:)
duffioso

Příspěvek od duffioso » 22 pro 2008 18:52

Martine ty zakladny ma Brymova,uz jsem ti to preci psal.Stoji sice kolem 800kc,ale budes mit klid.Kde jsi ty strely sehnal?To jsou poradny hovada.Jak to lita?To kazdou protahujes tou podlozkou a brousis?
Jinak na In-Line Cup 2009 se uz strasne tesim.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 22 pro 2008 19:27

duffioso píše:Fando co ty otlaky na tom realu?To slo pres kalibr?To by popiralo smysl pozvolnych drazek,ne?
Ne ne, to není kalibrované. Je to jen zasunuté do hlavně abych viděl stopy po polích. Je to jen ukázka jak má střela být namazaná.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
Smazaný uživatel 3736

Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 22 pro 2008 20:09

Duffioso,
sú to strely 45-70 Government 405 grainov. Mám všelijaké zbytočné strely a tieto sa dali po menšej úprave najskôr použiť v sabotoch. "Vyvalcoval" som len 8 striel na skúšku. Presnosť žiadna, už od výroby sú strely nanič, pod tou zelenou vrstvou sú nedoliate miesta. REALy čo si odlievam niesú tiež všetky 100%, ale po všetkých experimentoch vždy skončím pri nich.
A tú montáž na puškohľad plánujem podobnú ako je na obrázku. Krúžok a základňa z jedného kusu. Ktovie aké sú výhody a nevýhody oproti bežnej montáži. :?:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 22 pro 2008 20:13

No uvidim jak to zkoulis,to vypada zajimave.
Chlapi,zacal jsem pripravovat vlastni stranky venovane in-line predovkam.Dnes jsem zacal,tak jsou jeste prazdne a bez grafiky,ale behem svatku se na to vrhnu poradne a hlavne u nasich na lepsim pripojeni.Admin snad promine,ze sem dam link :?: :oops:
http://in-linepredovky.webgarden.cz/
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
marteens

Příspěvek od marteens » 22 pro 2008 20:52

duffioso super napad,uz to mam v oblubenych zalozkach :)

inac co sa tyka mazania realov,je velmi dolezite najst ten spravny "maglajz",
s mojim prvym parafinovym cudom mi na 75m lietali aj 10-15cm mimo!Ked som skusal prieraznost,strielal som do spadnutych stomov,z jedneho som vyrezal strelu,na jednej polovici mala mazivo takmer nedotknute,co podla mna zle posobi pri rotacii.Mazivo by sa malo roztavit este v hlavni a hlaven mazat.A dost aj zalezi aj na rocnom obdobi,ale je to tu uz vsetko popisane.
romi
Kontaktovat uživatele:

Re: Ardesa

Příspěvek od romi » 22 pro 2008 21:01

martin1976 píše: Ktovie aké sú výhody a nevýhody oproti bežnej montáži. :?:
Pri cisteni sundavam optiku. Pri "pevne" montazi nemuzes . /znovu bys ji musel ustavovat/
Smazaný uživatel 3736

Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 23 pro 2008 10:26

Ja som zatiaľ čistil len s WD-40, ešte som nemusel "namáčať" hlaveň v horúcej vode. A keď už budem musieť, tak ten Bushnell je vodotesný.. :lol:
Chcem vám niečo "prezradiť" o poistke na Evolutione. Už je dosť blbé že je manuálna, mohla by fungovať automaticky. Keď som si ju raz zaistil, po chvíľke mierenia a zamyslenia som stlačil spúšť a... A poistka držala. Keď som ju však odistil vyšiel výstrel. To je dosť nebezpečné zistenie. Musí tam byť v mechanizme nejaká vôľa. :shock:
marteens

Příspěvek od marteens » 23 pro 2008 11:54

:shock: tak to je pruser,a nemohol by si prosim hodit foto spustoveho mechanizmu s tej strany kde je poistka?chcel by som nieco porovnat.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 23 pro 2008 13:07

Ve spoustovem mechanismu je sroubek na stelovani spouste.Zkus s nim laborovat.Je cervene oznacenej.Kdyz jsem si s nim hral,tak mi v urcite poloze nechtel zadrzet zaver v zadni poloze.Ovsem u Trackera se strili z otevreneho zaveru,u Evolutiona ze zavreneho,tak nevim.Pojistka mi funguje dobre.Pokud zajistim,zmacknu spoust,tak drzi,pokud ji povolim tak stejne porad drzi az do stisknuti spouste.Chtel jsem se ale zeptat,jestli je zapalka cela kryta po uzamceni zaveru a jakou silou musis tlacit na paku,pri natahovani.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Smazaný uživatel 3736

Ardesa

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 23 pro 2008 14:45

Zápalka je krytá len čiastočne. Pri výstrele to tade vyšľahne. Na tretej fotke vidieť, ako to bude opaľovať optiku.
Záver natiahneš vytlačením páky dohora, vtedy má aj väščí odpor. Dopredu - dozadu behá voľne. Videl som na videách pušky na Benchrest, tam len ťukol do záveru a ten behal sám. Tie pušky boli pekne doladené.. :P
duffioso

Příspěvek od duffioso » 23 pro 2008 15:15

Urcite by to slo zalestit a trosku potunit.Jen me stve,ze ty zapalky odfukujou do optiky.To by chtelo nejak vymyslet.Ne jen zakryvat optiku.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
t0mhy

Příspěvek od t0mhy » 23 pro 2008 21:19

sakra, teď jsem ze zoufalství bez kleští, kulí a zápalek chtěl aspoň zamachrovat před manželkou a bouchnout 6ku poplašňák místo zápalky (prý levná alternativa) a ono nic (drahá polovička si podruhé poklepala na čelo, poprvé to bylo když jsem pušku dotáhl:) můj pursuit II xlt má evidentně jinej dnovej šroub než ostatní ardesy (žádnej piston), otvor na zápalku je asi 4mm zapuštěnej pod okraj d. šroubu a úderník tam nedobouchne protože bouchá na úroveň d.š. (sem zvědavej na tu winchester zápalku), no tak teď mám krabičku se 100 šestek a můžu s nima tak maximálně provokovat tramvajáky jak zamlada:)
Odpovědět