P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To si nejak neumim predstavit , nemuzes to vyfotit ???t0mhy píše: můj pursuit II xlt má evidentně jinej dnovej šroub než ostatní ardesy (žádnej piston), otvor na zápalku je asi 4mm zapuštěnej pod okraj d. šroubu a úderník tam nedobouchne protože bouchá na úroveň d.š. (sem zvědavej na tu winchester zápalku),
dnový šroub
Pokud nebudeš "sušit" , tak vydrží. Tracer je na tom hůř.t0mhy píše:jak moc vážně se má brát hláška z manuálu "každou sezónu měnit dnový šroub"?
dnovy šroub
V podstatě jsem ten svůj /Tracer/ dnový šroub upravil tak , že vypadá jako váš.
.Jen jsem neudělal žádnou zápustnou misku....A šestky můžu používat.

úprava dnového šroubu
Mám to daleko Příbor blízko Ostravy....duffioso píše:Nahod fotku,to me zajima.

-
Re: Ardesa
[quote="martin1976"]Ja som zatiaľ čistil len s WD-40, ešte som nemusel "namáčať" hlaveň v horúcej vode.
Martine, to bys ale měl. Dovol mi malý exkurz do chemismu spalování střelného prachu. Síra v prostředí silného okysličovadla (KNO3) shoří až na kysličník sírový, který se vzdušnou vlhkostí okamžitě tvoří kyselinu sírovou. Ledek se redukuje na dusitan, malá část nezreaguje. Jedině zplodiny dřevěného uhlí jsou korozně "neškodné", ostatní zmíněné látky jsou vysoce korozivní. Podstatné je, že jsou dobře rozpustné v horké vodě. Pokud použiješ pouze konzervaci olejem, omezíš sice korozi omezením vlivu vzdušné vlhkosti, ale zbytky těch anorganických svinstev z laufu dostaneš jen těžko. Speciálně kyselina sírová se bude odpařováním vody zahušťovat (je netěkavá) a čekat na svou přílžitost.
Důkladné vysušení a konzervace olejem po vodní koupeli je ovšem samozřejmostí.
Martine, to bys ale měl. Dovol mi malý exkurz do chemismu spalování střelného prachu. Síra v prostředí silného okysličovadla (KNO3) shoří až na kysličník sírový, který se vzdušnou vlhkostí okamžitě tvoří kyselinu sírovou. Ledek se redukuje na dusitan, malá část nezreaguje. Jedině zplodiny dřevěného uhlí jsou korozně "neškodné", ostatní zmíněné látky jsou vysoce korozivní. Podstatné je, že jsou dobře rozpustné v horké vodě. Pokud použiješ pouze konzervaci olejem, omezíš sice korozi omezením vlivu vzdušné vlhkosti, ale zbytky těch anorganických svinstev z laufu dostaneš jen těžko. Speciálně kyselina sírová se bude odpařováním vody zahušťovat (je netěkavá) a čekat na svou přílžitost.
Důkladné vysušení a konzervace olejem po vodní koupeli je ovšem samozřejmostí.
-
Srdečný dík adminovi za smazání vánočního přání. Pokud se to stane ještě jednou, rozloučím se bez pozdravu.
EDIT:
To-Per Larsson
Nevím co ti kdo smazal nebo ne a je mi to jedno.Ovšem tady jsi ve vlákně o předovkách tak se toho drž!!!Vlákno novoroční pláč a podobné je zde: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=6429&start=30
A k tomu rozloučení bez pozdravu,tím chceš někoho dojmout???Nebo to má být hrozba???Ani jedno z toho při počtu tvých kvalitních sděleních (33) patrně nebude ztrátou a to bez urážky.
Jestli máš pocit že ti někdo křivdí,založ si vlastní fórum a tam mixuj guláš podle svých představ,další OT vstupy ti smažu osobně! .Ed.
EDIT:
To-Per Larsson
Nevím co ti kdo smazal nebo ne a je mi to jedno.Ovšem tady jsi ve vlákně o předovkách tak se toho drž!!!Vlákno novoroční pláč a podobné je zde: http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=6429&start=30
A k tomu rozloučení bez pozdravu,tím chceš někoho dojmout???Nebo to má být hrozba???Ani jedno z toho při počtu tvých kvalitních sděleních (33) patrně nebude ztrátou a to bez urážky.
Jestli máš pocit že ti někdo křivdí,založ si vlastní fórum a tam mixuj guláš podle svých představ,další OT vstupy ti smažu osobně! .Ed.