Zdravím.Pořídil jsem si HW 77 4,5 mm 16J a maximální spokojenost.
Jelikož mám ruce nenechavé,rozhodl jsem se vzduchovku rozebrat,vyčistit,vyměnit mazivo a zaleštit povrch válce a jiné drobnosti.Všechno pěkně lícuje jak má a zpracování vně i uvnitř opravdu poctivé,tedy až na nějakou zanedbatelnou ostrou hranku a vnitřek válce si zaslouží lépe zaleštit(když už jsem to rozebral,tak si musím najít něco,s čím si trochu pohraju)
Po zhlédnutí pružiny se ale dostávám k první otázce.Pružina má jen 28 závitů a délku 255 mm průměr drátu je 3,1 mm.Tyto hodnoty neodpovídají údajům o exportních pružinách,které jsem našel,ani údajům vlastníků této zbraně zde na fóru.Pružinu lehce namontuju zpět holýma rukama a ani se moc nezapotím...Udělali snad někde soudruzi ze SRN chybu?
Vzduchovka je od Vargy.Z Německa zaslaná prý jako 16J.Před rozebráním vystříleno asi 300 diabolek.
Průrazová zkouška se zlatými stránkami a JSB Exact:540 listů protrhlých,zničené diabolky zhruba v 320. listu.Můj domorobo měřák ukzoval 254m/s +-2m/s Asi 10 výstřelů,ale měřák NENÍ ZKALIBROVANÝ,takže je zatím dobrý jen na měření konzistence...
Prosím tedy někoho z okolí Ústí nad Orlicí s měřidlem úsťové rychlosti,kdo by byl ochoten se mnou absolvovat změření mé vzduchovky,DÍKY...Mravenec