Weihrauch HW97k (HW77)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 16 lis 2008 13:31

http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=5027 :!:

např.
Kubajzz píše:Ráže 5,5mm je při stejné energii mnohem náchylnější na vítr než 4,5mm.
Při střelbě na 50m při energii 16J a větru 30km/h se bod zásahu posune u ráže 5,5mm o 18,5cm a u ráže 4,5mm o 14cm.
Na 100m je posun u 5,5mm o 80cm a u 4,5mm je posun o 60,5cm.
Jo a 4.5kou je snažší prostřelit cíl! Tzn. maj lepší průnik (stejným materiálem) díky svému menšímu rozměru při stejné síle (energii).

KONEC OT:wink:

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Potěmkin

optika na hw97k

Příspěvek od Potěmkin » 20 lis 2008 23:07

V týdnu jsem se šel podívat do obchodu v Brně na nějaký puškohled k mému HW.Prodavač mi nabídl nějaký aušus za 500,- Povídám mu že nehledám v této cenové kategorii ale že chci něco lepšího.Tak vytáhl nějaký nikko stirling za 900,- tak se ho ptám jestli to má nastavitelnou paralalu že bych to chtěl na vzduchovku.A on mi říká "Pane na vzduchovku je nastavení paralaxy úplně zbytečné,to se používá tak na malorážku ale na vzduchovku je to zbytečný luxus a navíc toto je nejdražší optika jakou tady máme" :shock: No myslím si že neměl pán pravdu :lol: takže osahat si optiku ať vím co kupuju je problém!!!
Potěmkin

Příspěvek od Potěmkin » 20 lis 2008 23:10

Ha spletl sem si forum,chtěl jsem to poslat k debatám o optikách :oops:
Bendis
Kontaktovat uživatele:

a

Příspěvek od Bendis » 21 lis 2008 08:26

asi to ale bude občas všude stejný, na mě taky často koukají jako na blba když mam doma pístovku za deset litrů a puškohled za další šílený prachy, že si myslí že sme blázni, že za to by byl lepší qvér, spíše by se měli snažit člověku poradit a udělat si pro sebe nejlepší kšeft, jednou mě pán skoro vykop z krámu, že nemá cenu debatovat s člověkem co ještě neměl zbroják.....
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 21 lis 2008 13:52

Pánové. Protože se po několika dlouhých letech vracím opět ke střelbě a zatím jsem nechtěl moc utrácet, koupil jsem vzduchovku Hammerli Hunter Force 900 Combo. Vynechejme diskusi zda jsem udělal dobře či ne. Je to asi měsíc. První pušku jsem asi po 100 výstřelech musel vrátit, protože se mi stalo, že uvolněním pojistky došlo k samovolnému výstřelu. Je to nebezpečné a nesmí se to stávat. Nyní mám novou a ta je zatím bez problémů. Vystřelil jsem z ní asi 200 ran. Používám puškohled, který se dodává se vzduchovkou. Zatím drží, jen jsem musel vyměnit montáž za vyšší - duralová dvoudílná, protože se puškohled prakticky dotýkal těla vzduchovky. Ocelovou jednodílnou jsem zatím nesehnal. Materiál a zpracování je dobré. Chtěl jsem vložit obrázek JPG - rozkresu spouštového mechanismu, ale nejde mi to. Asi nevím jak na to. Takže bohužel. Nejsem zcela přesvědčen, že mechanismus spouště je spolehlivý.
Zatím nemůžu připojit obrázky terčů s nástřely. Střílel jsem na 15 m (bohužel nemám zatím jinou možnost). Soustřel je v 1 cm čterečním. Jinak Hammerli je dobře zpracovaná bez viditelných vad. Ale uvidím jak dlouho to vydrží.
Pošilhával jsem po větrovce, nejlepe asi HW 100 S. Ale vzhledem k její ceně a dále pak k dalším nutným výdajům jsem od toho upustil.

V budoucnu koupím vzduchovku HW 97k. Po přečtení tohoto fora a dalších různých odkazů na netu jsem dospěl k závěru, že to asi bude jedna z nejlepších lámaček. Cena kolem 11 tisíc je sice na lámačku dost, ale kvalita asi stojí za to. Až to bude aktuální - jdu do toho.
Asot

Re: weihrauch hw 97k

Příspěvek od Asot » 21 lis 2008 18:08

Potěmkin píše:Tak se mi podařilo vrátit vzduchovku Hatsan 100X torpedo a vyměnit ji za HW97K,samozřejmě s doplatkem.A dobře sem udělal,tahle vzduchovka se zdá téměř dokonalá.Čas ukáže.
Potěmkin píše:Když sem ji měl první týden tak bylo vše v pohodě,ale pak to začalo (popsal sem to ve fóru o hatsanech).Což si myslím že by s HW která je téměř 3x tak drahá neměly být problémy.
To jsem zvědav, jestli budeš také na HW97K nadávat, až ti pružina za několik týdnů povolí a sedne, čímž dojde ke snížení výkonu, jako tomu bylo u Hatsana.
Můžeš vyzkoušet tvůj test s pixlou, pokud ji HW97K prostřelí z obou stran :)
Bendis
Kontaktovat uživatele:

h

Příspěvek od Bendis » 21 lis 2008 18:59

já nevim mě sílá moc nebere, ale zkoušel jsem střílet na petlahev a prustřel noproblémo, ale naše umění není nic moc tak sem tělo minul a narval to do hrdla, oba s bratrem sme čuměli že HW77 utrhla na petlahvi bez náplně víčko i se závitem, tam jak je to zůžení, jak kdybych to vzal mačetou, akorát nemam fota :(
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 21 lis 2008 19:00

Mi u HW97k za necelé dva roky klesla rychlost o 8 m/s. :wink:
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 21 lis 2008 21:32

A kolik si z ní za ty necelé dva roky vystřílel? Zhruba samozřejmě :) , ať si můžem udělat lepší obrázek :wink:
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Potěmkin

Příspěvek od Potěmkin » 21 lis 2008 22:35

Sám sem zvědavý jestli se mi sníží výkon,ale snad to němčouři nedělají z blata že by to byl tak rapidní pokles jako u hatsana.
Asot

Příspěvek od Asot » 22 lis 2008 18:08

Potěmkin:
Na pružiny se používá normalizovaná ocel. Česká pružina bude stejná jako německá, nebo turecká.
Někdy mi přijde, že sem píší samá děcka.
Kubajzz píše:Mi u HW97k za necelé dva roky klesla rychlost o 8 m/s. :wink:
A to jsi rychlost poprvé měřil před tím, než jsi ji nechal přes noc nataženou, nebo až potom? :)
Potěmkin

průstřel

Příspěvek od Potěmkin » 22 lis 2008 19:10

Tak sem našel ten kus hliníkového plechu do kterého jsem střílel hatsanem a ani jedna rána nešla skrz.Pak jsem do něj nasázel několik ran HW a všechny šly skrz.Tak proč když jsou pružiny stejné kvality?
Přílohy
hw pokus2.jpg
Bendis
Kontaktovat uživatele:

s

Příspěvek od Bendis » 22 lis 2008 23:36

typ a kvalita materiále podle mě nemá absolitně nic společného s výkonem zbraně a následným průrazem, výkon ovlivnuje zpusob vynutí, průměr drátu atd......
Storm

Příspěvek od Storm » 23 lis 2008 10:09

Potěmkin: To že je pružina ze stejného materiálu neznamená že má stejné vlastnosti (výkon).
Potěmkin

Příspěvek od Potěmkin » 23 lis 2008 11:08

jestliže je ze stejného materiálu měla by mít stejné vlastnosti!!!!Zní to logicky ne?Leda že by měla jiný průměr drátu.
Odpovědět