V?trovka - Sharp

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
rostik

Příspěvek od rostik » 01 lis 2008 09:19

kde jsi sehnal tu objímku, co spojuje hlaveň s tou natahovací trubicí, je to dobrý nápad a vypadá to dobře

bhurt

Příspěvek od bhurt » 01 lis 2008 09:23

Tak jsem se pustil do výměny hlavně a při tom jsem zjistil hned několik dalších problémů a nedomnívám se, že výměna hlavně postačí. Nejprve k staré hlavni. Je jednoznačně křivá, odchylka je cca 4 mm na soustruhu. Já se domnívám, že i když je hlaveň křivá, měla by přesto střílet vždy do stejného místa, ale tady bych potřeboval odpověď někoho, kdo opravdu ví, jak to skutečně je (nikoli pouze doměnky). Další a podstatné závady jsou v plastové spojce válce a ústí hlavně, které samozřejmě pruží a může pružit jinak hlaveň a jinak válec a to samé je v uchycení v plastovém těle. Takže to jsou čtyři body, které pruží každý jinak. Určitým řešením by mohlo být na ústí hlavně vyrobit pevnou kovovou masivní spojku s válcem a mířidla dát přímo na hlaveň.
Vyrobit nové kovové tělo by bylo natolik pracné, že za čas ztrávený jeho výrobou bych si pořídil minimálně HW100
BenGun

šarpinová

Příspěvek od BenGun » 01 lis 2008 10:06

Ta objímka vznikla v celku jednoduše.
Zřejmě noha od stolu,či čeho alespoň dle modrého špuntu,který konečně putoval do koše:-) Vnitřní průměr 30.4mm.Pak už jen kulatina-trubkový klíč-nevím odkud ale měl 22mm,oříšek z "CHINA"sady 14mm(vždy se dá cosi najít:-) Kladivo... a je to! Na obr.je polotovar-přesný tvar.Jenže nejde přetáhnout přes mušku:-(
BenGun

šarpinová

Příspěvek od BenGun » 01 lis 2008 10:12

Omluvka-obr.byl příliš velký:-(
Přílohy
SH 04.jpg
SH 05.jpg
honda

Příspěvek od honda » 01 lis 2008 14:31

Poznatky kolem hlavně uvádím v -pá září 26, 2008 6:44 am - a ještě znovu dávám obrázek znetvořené diabolky když projde hlavní. http://leteckaposta.cz/682139028 První hryzanec dostane o otřep na kanálku do hlavně a pak si špatně sedne do drážek v komoře, protože tam není udělaný náběh a pak letí zákonitě každá jinam. Toto oprav a budeš se trefovat.
bhurt

Příspěvek od bhurt » 01 lis 2008 15:26

Tohle opravit není nejmenší problém. Jednak nábojovou komoru vystružím a jednak přerovnám i ústí, které je ještě důležitější. Ale zajímá mě, zda křivá hlaveň střílí stále do stejného místa. Ty obrázky jsem samozřejmě viděl
honda

Příspěvek od honda » 01 lis 2008 19:41

Při změně rychlosti je i změna zásahu, ale toto není až tak kriticky. Ústí hlavně je důležitý, ale až pro střelce pro které je důležité trefit jen 10 a 9 je už špatně, ne pro nás co se jim třesou pracky a potřebujeme se jen trefit. Nechci vnucovat svůj názor, u této flintičky je problém hlavně v tom, že to vyplivne znetvořenou diabolu a ta pak vandruje.
Zed7

Příspěvek od Zed7 » 02 lis 2008 08:51

Tak s tímhle plně souhlasím, je to levná vzduchovka tak od toho člověk nemůže čekat zázraky.. Kritický bude fakt asi ten přechod pokud se diabolka nezdeformuje tak s tím v rámci možností půjde trefit i s křivou hlavní..
Já teda ze sharpky nejraději střílím na plechovky, jabka ap. Mám na tom levnou optiku 4x40 a třeba na 38m s oporou v sedě trefím plechovku prakticky každou ranou a jabko skoro každou (5z6), spíš mám problém s třesem ruky a optika 4x bez AO taky není nic optimálního (na tuhle dálku už 4x přestává na terč stačit). Rána která nesedne je často spíš moje chyba než chyba sharpky:)
Na těch 38m jsem pumpoval 5x a střelivo bylo JSB Exact 5,50.
undead

Příspěvek od undead » 15 lis 2008 21:55

včera mi prišla sharpka, tak som natešený :)
od toho poliaka z aukra, no kupoval som long a prišla short verzia čo ma mierne nasralo, ale inač ok. výkon potešil :)
mam plast, lebo idem robiť novu pažbu :)

no a už tu niekto vymenil vymenil tu hlaveň ????????????!

presnosť je čudna, raz dam 10ku a potom to streli az 2cm vedla a tak sa to strieda, povodne mieridla beriem ako vtip. uz tam mam lacnú optiku..
v tlmiči ostavaju kúsky z diaboliek, take Učka :( bez neho strieľa presnejšie..
už som myslel že susedia zavolajú fízloch keď som strieľal do plechoviek, očumovali spoza rohoch..
inač je možne zbraň zničiť ak budem moc pumpovať? dal som 14x a ešte by som dal viac, no bal som sa kvôli samým plastom aby niečo nepustilo..
bledule

Příspěvek od bledule » 15 lis 2008 22:24

..jsem pumpnul tuším 22krát a vydrželo to,stejně myslím že přes 10-12 pumpů už není efektivní dál to trápit.Prasklej závěr už jsem tu ukazoval,nedavno jsem ulomil konec "hlavně" s tlumičem /ten umělohmotnej závit/,lepit to nebudu.A´t to práská co to jde...Sharpku využívám teď hlavně na nepřesný prostřelování čehokoli do 20m a na střelbu v pokoji na 4 metry do papírovýho /airsoft/ terče/lapače.Na jeden pump střílím kovohutěma POWER /zelená krabka/ a diabolky recykluju.To jedno pumpnutí je takovej flusanec,že se ani nezdeformujou...Upřímně řečeno už bych do ní nešel,pumpovací systém se mi líbí,ale tohle je prostě sračka a ne vzduchovka....
honda

Příspěvek od honda » 15 lis 2008 22:50

To je fakt, 10. a další pumpnutí se už těžko dotahuje a pokud to neproběhne rychle tak už se tam dalším pumpováním nedostane ani prd. Tento systém má velkou výhodu v tom, že když si sednete s naládovanou flintou na čekanou tak tam můžete sedět třeba 14 dní a nemá to na nic vliv, myslím teď proti pružinovce. Druhá už byla předchvílí uvedena když si chcete v bytě jen tak picnout a nenadělat nepořádek prostřelením bytového jádra.
baretta@pobox.sk

Příspěvek od baretta@pobox.sk » 16 lis 2008 10:47

trochu mimo k unave pružiny. lupol som zo S634 do H312 a bolo to dost nekonfortne. tak som nechal tyžden napnutu - vysledok necititelny. Tak som nechal 3 tyzdne a uz pol ciciti mierny pokles reakcie paky na moju ruku pri napinani.
S.I. - svita na lepsie casy , zvažujem medzi modrenym ocelovym, alebo čierno eloxovanym hlinikom.
Ešte som sa nerozhodol či s toho spraviť bull up, alebo na enfielda.
bhurt

Příspěvek od bhurt » 16 lis 2008 12:28

Do výměny jsem se již pustil. Jde to hůř, než jsem si myslel, ale do konce příštího týdne snad budu hotový. Pak sem dám popis
bhurt

Příspěvek od bhurt » 19 lis 2008 21:28

Pár fotek z výměny hlavně. Hlaveň ze vzduchovky z aukra byla o 6 cm kratší, tak jsem to musel řešit kompenzátorem. Ještě mi zbývá dodělat spojku na konec hlavně. Na fotce je zatím polovina
Přílohy
hlaveň z lidera.jpg
hlaveň z lidera.jpg (6.84KiB)Zobrazeno 1183 x
obrobená hlaveň.jpg
obrobená hlaveň.jpg (5KiB)Zobrazeno 1174 x
kompenzátor.jpg
kompenzátor.jpg (10.29KiB)Zobrazeno 2600 x
bhurt

Příspěvek od bhurt » 19 lis 2008 21:30

A sestava s polovinou spojky
Přílohy
sestava.jpg