Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Kohout
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)

Příspěvek od Kohout » 05 lis 2012 22:30

Děkuji za pochvalu která nejvíce potěší od J.Krtičku který my radil již vloni když jsem začínal napíši delší článek až budu mít chvíly volněji
015.JPG

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 05 lis 2012 23:33

Zipep vyrobil další pažbu na CZ200! :D
Více fotek na http://www.fieldtarget.cz/vetrovky/cz-200-pazby.html
Posílejte další! :wink:

Obrázek
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 03 pro 2012 15:55

A máme tady další pažbu od Jendy Poštulky.

http://www.fieldtarget.cz/vetrovky/cz-200-pazby.html

Obrázek
Kubique

Příspěvek od Kubique » 03 pro 2012 18:35

Jak se dělá takováhle povrchovka?
CZ 200 S HUNTER + Hawke Panorama
Wema

Pažba Slavie 630 - domácí výroba

Příspěvek od Wema » 13 pro 2012 23:19

Velice vás zdravím pánové,
jsem tu nový a rád bych se představil. Jmenuji se Vojta, jsem z okolí Prostějova, je mi 23 let a po letech jsem se rozhodl opět přivonět k nakonzervované Slávii 630, která mi leží od mých 18-tin, kdy jsem ji dostal, téměř ladem. Je to zánovní zbraň, která nevypálila ani 500 ran. Jen mě po letech hrozně omrzela. Tedy spíš její vzhled, než funkčnost.

Se dřevem mám nějaké zkušenosti a práce rukama mě baví - navích jsem zasánce toho, mít doma vše originální a proto jsem se rozhodl pro VLASTNÍ VÝROBU PAŽBY na moji zbraň. Mám asi takový plán - loni v zimě jsem pokácel téměř 50 let starý strom, který sázel můj děda. Jednalo se o ořech s kmenem vysokým 5 metrů a průměrem téměř 90cm. Chci si z něj nechat něco na památku a pažba vlastní výroby je dle mě ideální památka, která jednak splní můji představu o originalitě a dokážu si vlastní zručnost. Dřevo plánuji nařezat na hrubo motorovou pilou, nechat nakatrovat na desky, uměle vysušit tak na 8% a pak začít zpracovávat.

Přestavu o tvaru pažby mám jasnou. Chtěl bych vycházet z křivek CZ200
Obrázek

Chtěl bych vás poprosit o inspiraci, rady, motivaci, nápady, návrhy, ukázky vlastních prací a podporu. Nemám s tím žádné zkušenosti a proto chci mnoho číct, než vezmu dláto do ruky.

Děkuji vám !
Vojta
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO

Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - n.p. Strakonice 64953
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - Zbrojovka Brno 10120
Kohout

Příspěvek od Kohout » 16 pro 2012 20:41

Gratuluji k tvému rozhodnutí vytvořit si svoji pažbu,ale pokud jsi pokácel ořech již v loni aby nebylo již pozdě protože se rád zapaří pod kůrou, kmen nechat nařezat na fošny min.70 mm silné také čekám až my vyschne ale je to již tři roky co jsem jej nechal nařezat nevím z které strany Prostejova jsi ale ve Slatinicích je pilař který ti to řízna po domluvě na počkání za pár peněz.Já nechal řezat na 80 mm.
Wema

Příspěvek od Wema » 16 pro 2012 23:04

Ořech se "zapaří pod kůrou" ? Tak to slyším prvně, přiznám se. jak to na něm poznám ? Bude dřevo nějak narušené ? Bude plesnivět, nebo bude měkké, ču pórovaté ? Je skácený loni touto dobou .... leží pod střechou položený na trámech, aby nebyl přímo na zemi. Nevím ani, kterou ást vzít ... asi od kořene, aby to bylo hodně prokreslené, že ? Otec jej chce pořezat a poštípat, jelikož už m uto překáží a nikdo to nechce odkoupit. Chci si nechat jen "vzorek" asi tak 5 až 8 desek, které by na pažby byly použitelné. Chci to motorovkou nařezat nahrubo - třeba "špalek" 60x60x200cm a ten nechat dále zpracovat

Teď nevím jak začít .... prvně to nechat "nakatrovat" a pak vysušit, nebo obráceně ? Díky za tipa ... pokud by selhal můj zdroj, obrátím se na Slatinice ... mám to od PV 15km, takže je to ideální. Vysušit bych to nechal na pile - tedy uměle .... chtěl bych na nějakých 8% .... to by mělo být za směnu hotové ;)

Jsem fakt odhodlaný, ale nevím kde začít .... návrh se mi nedaří a se dřevem taky nevím jak naložit .... jen ta chuť zatím vládne :)

Díky všem za každou radu !
Vojta
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO

tydýt

Příspěvek od tydýt » 17 pro 2012 07:55

tak to zkus udělat takto.....nech to nařezat a pak dosušit, i na těch 8% a pak to zase nech minimálně rok venku-je potřeba aby si s tím pohrála venkovní vlhkost(vysušíš na cca 12%) a teploty.....rovnou ze sušárny bych to nedělal.... a vyber tu nejtmavší část(tzv. jádro-střed) je nejkvalitnější a nejtrvanlivější!!!! Jinak ta světlá část se téměř nepoužívá....u našich ořechů je to jádro většinou malý a stojí za PRD.....
....dneska se "dozvíš" i to, že se na pažbu dá použít cokoli...bříza :shock: dokonce jsem četl i TOPOL :roll: a to bylo moc už i na mě.......
honda

Příspěvek od honda » 17 pro 2012 08:40

Hlavně kmen neporcuj a na katr to doval v celý délce.
Kohout

Příspěvek od Kohout » 17 pro 2012 10:22

To zapaření znám z vlastní zkušenosti a vlastně neznalosti.Bydlím na vesnici a můj vzdálený soused který měl 40 ořešáků 65 let starých jeden pokácel a já vyměnil kmen 120 cm dlouhý za kmen bukový a ten ořech jsem nechal v kůře a bez pořezu do podzimu a celý ve vnitřku chytil žluté fleky ještě ten rok my syn dovezl kmen ořechu který jsem nechal pořezat .Na řezu byl světlý a bez kresby dnes po třech letech přírodního sušení pěkně tmavne a ukazuje se jeho kresba Jinak když fošny schnou tak celý rok smrdí jako když se vys..e kočka pak ten zápach pomalu ustupuje.Kdo to také zažil jistě rád potvrdí.
jiri.rucky

Příspěvek od jiri.rucky » 17 pro 2012 10:44

Možnost pro kutily,pažba s možností seřízení ve všech směrech. Pokud by ji někdo chtěl.
Jiri.Rucky@seznam.cz
Přílohy
P1011338.JPG
Wema

Příspěvek od Wema » 17 pro 2012 12:01

Tady jsou fotky přímo mého oechu loni při skácení:

http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 6565_n.jpg
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 2103_n.jpg
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 8820_n.jpg

Teď někdy se na něj chystám, takže uvidím .... buď a nebo. Každopádně by mě to ale mrzelo .... chtěl jsem to ze svého dřeva. Takže když vyřežu jádro (jak jsem už řekl cca 60x60x200), tak by neměl být problém, ne ? Ale stále nevím, zda nejdřív nařezat a pak vysušit, nebo obráceně. A po vysušení to mám nechat rok ležet ? To mě přejde chuť se k tom uještě někdy vracet :)

tydýt

Příspěvek od tydýt » 17 pro 2012 13:22

co nejdelší na katr, pak sušárna a když to stihneš teď a necháš přez zimu venku tak o letních prázdninách můžeš začít :wink:
No, výrobci pažeb se s tím tak nemalujou.....my necháváme dřevo v hráni 5 let, aby to bylo v pohodě :mrgreen:
Wema

Příspěvek od Wema » 17 pro 2012 13:31

Udělám teda nějakou rozumnou délku, třeba dva metry, aby se to dalo nějak slušně přepravovat na vozíku za autem, trošku zhodím kůru po stranách motorovkou a desky pak pošlu vysušit. Na jakou šířku je nechat na katru nařezat ? Nebo spíš jaké celkové ideání rozměry si připravit do sušárny ? Uvidíme, jak to celé dopadne ... bude to fuška

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 17 pro 2012 14:26

Nejlepší by bylo, kdybys to odvez na pilu, kde to řežou kotoučem. Do katru to hodíš a jenom koukáš, co z toho vypadne.
Kotoučem vybereš jádro přesně tak, jak potřebuješ.
Odpovědět