Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Vladimír.K
Atypy se řežou na pásovkách osobně nevím o nikom kdo ještě používá kotouč.
V
V
Steyr LG110 FT, Vortex
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Já jo, kousek od tebe v Krásné.
Ale není to jentak nějaká cilkulárka, ale moderní velká pila na rameni s počítačově řízeným posuvem. Z jednoho kmene nařežeš všechno od latěk po trámky, přesně jak chceš a co ti dřevo dovolí. A ty prkna skoro nemusíš hoblovat.

Ale není to jentak nějaká cilkulárka, ale moderní velká pila na rameni s počítačově řízeným posuvem. Z jednoho kmene nařežeš všechno od latěk po trámky, přesně jak chceš a co ti dřevo dovolí. A ty prkna skoro nemusíš hoblovat.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Trochu divný postup - sušárna a pak přes zimu venkutydýt píše:co nejdelší na katr, pak sušárna a když to stihneš teď a necháš přez zimu venku tak o letních prázdninách můžeš začít![]()

Břízu na pažby používali dávno před tím než si se narodil.tydýt píše:....dneska se "dozvíš" i to, že se na pažbu dá použít cokoli...bříza
na to zapomeň, tvrdé dřevo se suší běžně 2-3 týdny.Wema píše:chtěl bych na nějakých 8% .... to by mělo být za směnu hotové
Máš pravdu....já bych to do té sušárny prostě nedal.....změní to vlastnosti dřeva dle mého názoru nežádoucím způsobem....na pažby asi jedno, ale já to mám jinak....já z toho nedělám nábytek
A ten postup je úplně normální.....když to potřebuješ urychlit tak to prostě "předsušíš" v sušce a pak je to podstatně rychlejší.....a venku jen doschne....co je na tom divnýho????
A promiň, ale kdyby to z té břízy dělali třeba 1000 let tak to bude furt šunt-prostě bříza
Na žádné zbrani co "chce" trošku vypadat břízu stejně nenajdeš!!!!!

A ten postup je úplně normální.....když to potřebuješ urychlit tak to prostě "předsušíš" v sušce a pak je to podstatně rychlejší.....a venku jen doschne....co je na tom divnýho????
A promiň, ale kdyby to z té břízy dělali třeba 1000 let tak to bude furt šunt-prostě bříza

To já svůj ořešák suším po staru dva roky venku pod přístřeškem aby na něj nešlo slunce ale konce fošen zatřené latexem kvůli rychlému vysychání aby se fošny nepotrhaly.Dřevo v sušce se suší rychle proto se také hodně trhá, někde ho propařují a pak teprve suší to záleží k jakému bude sloužit účelu.Říkávaly že jeden cm za rok při přírodním sušení ,moje fošny 8cm dnes již třetím rokem mají jen 7,5 cm.A ještě na závěr mám domluvený ořech cca sto roků starý průměr jen asi 60 cm který roste na horách to znamená velmi husté léta ale výška kmene jen dva metry, a musím ho vykopat min půl metru pod povrchem.Může se stát ale že se sním budu pasovat celý víkend odvézt to 80 km na pásový katr a nic s něho nemusí být.Letos si jeden už odvezl puškař a hodně dobrý.K pažbě z břízy- spodek kmene pomalu rostoucí který je vlnkovaný a ještě zakroucený při pěkném namoření a naolejovano to nemá chybu.
Jj co neznám neexistuje nebo jak zní heslo?tydýt píše: A promiň, ale kdyby to z té břízy dělali třeba 1000 let tak to bude furt šunt-prostě bříza![]()
![]()
http://www.timbersmithusa.com/tim0600birchunfin.php
http://forums.thecmp.org/showthread.php?t=39645
http://www.gunandgame.com/forums/m1-gar ... stock.html
http://www.google.cz/search?q=gun+stock ... 80&bih=938
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Teda nevím co z toho děláš ale "venku" nikdy nedosušíš dřevo na 8-10%tydýt píše:A ten postup je úplně normální.....když to potřebuješ urychlit tak to prostě "předsušíš" v sušce a pak je to podstatně rychlejší.....a venku jen doschne....co je na tom divnýho????
Obvyklý postup je opačný - venku nechat předsušit a pak dosušit v sušárně na potřebnou vlhkost - nebo posléze před zpracováním na zimu uložit do vytápěných prostor. V létě, kdy je sice horko ale vlhko, max na větrané půdě ale i tak když bude déle pršet dřevo zase zpět nabere pár procent.
Ovšem pokud děláš ploty a zahradní nábytek tak těch 16% na které venku dřevo dojde Ti stačí, ale zbytečně vyhazuješ peníze za sušárnu.
Jsou sušárny a sušárny, pokud se to umí tak není problém ani s trhlinami ani deformacemi. Ale pokud někdo stíha vysušit dřevo za šichtu tak to je pak marný.
Já co jsem měl ořech, poté co začal plesnivět jsem jej lehce prohnal mikrovlnnou sušárnou kvůli vyhubení škůdců a nechal uložený ve skladu, nyní po 4 letech má 11%. Bříza co byla v hráni pod střechou 5 let má 16%, po nařezání a uložení v dílně u topení z ní bude příští týden postel

hele já se tady s Vámi nebudu dohadovat.....jest-li před nebo po a jest-li je bříza dobrá nebo né....ať si to každý dělá jak chce
Já vyrábím jen hudební nástroje a jenom cca20let a čerpám jenom z dvou předešlých generací(otec a děda) a těm Vašim postupům bohužel nerozumím
a vlastně nevím jaký dřevo je jaký
a už vůbec nemám ánunk jaký to může mejvat vlastnosti...co vím spolehlivě, tak dobře hoří
....a máte asi pravdu každej svou né, no hlavně že Vám to kluci schne a nehnije
....
a ještě pro dráta: vyřežu ti to třeba z Balsy nebo i Lípa je výborná a když ti řeknu že je to dobrý tak to uděláš taky???? Není to tím, že se to dobře opracovává a nek..ví to nástroje???
A když se to dělalo ve velkým tak důvody jsou zcela na snadě!!!! A teď do mě jak je třeba Finská bříza super....to tady ještě nezaznělo.....ach jóóó....já se nechci hádat

Já vyrábím jen hudební nástroje a jenom cca20let a čerpám jenom z dvou předešlých generací(otec a děda) a těm Vašim postupům bohužel nerozumím

....a máte asi pravdu každej svou né, no hlavně že Vám to kluci schne a nehnije

a ještě pro dráta: vyřežu ti to třeba z Balsy nebo i Lípa je výborná a když ti řeknu že je to dobrý tak to uděláš taky???? Není to tím, že se to dobře opracovává a nek..ví to nástroje???
A když se to dělalo ve velkým tak důvody jsou zcela na snadě!!!! A teď do mě jak je třeba Finská bříza super....to tady ještě nezaznělo.....ach jóóó....já se nechci hádat

-
Mám tu jeden kousek plastové pažby.Kdyby ho někdo chtěl ,byl by asi za 350kčs
a co to dat do bazaru 

Drobná uprava na pažbě od KalibrGun Cricket
Už jen brousit a brousit a a a...
177
22
25
22
25
Slavia CZ 630 Cal.177 rv."03 + zakázková montáž KZK + Delta Optical Entry 4x32AO
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - n.p. Strakonice 64953
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - Zbrojovka Brno 10120
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - n.p. Strakonice 64953
Vojenská vzduchovka Vz.47 Cal.176 - Zbrojovka Brno 10120
se ti divim piku, ze si hned neudelas novou. uz si udelal peknejsi ne je tutapiku píše:Drobná uprava na pažbě od KalibrGun Cricket

HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
-
Další z podnětú pro kutily je použití této velmi pevné,masívní pažby z tvrzeného plastu s gumovou stavitelnou botkou a lícnicí,která vás vyjde do 2 tisíc kčs a je v barvě černá ,olive a písková.
Pokud by někdo měl opravdu zájem o přestavbu pažeb pro svoji větrovku a pod. můžeme se domluvit na přiměření,osahání,prohlídce pažeb.Když si přinesete tělo zbraně,po přiložení můžete zjistit potřebné úpravy.
K dispozici je jěště asi 10 typů rúzných pažeb, které dle mého názoru lze po mírných úpravách použít.
Pokud by někdo měl opravdu zájem o přestavbu pažeb pro svoji větrovku a pod. můžeme se domluvit na přiměření,osahání,prohlídce pažeb.Když si přinesete tělo zbraně,po přiložení můžete zjistit potřebné úpravy.
K dispozici je jěště asi 10 typů rúzných pažeb, které dle mého názoru lze po mírných úpravách použít.
Jako vzít plastový tělo ze softový "ostřelovačky" co se pomalu rozpadá i když je nový ( předpokládám že to je china ) tak to mě doopravdy nenapadlo a nemyslím si, že je to nejštastnější nápad.
Haenel 312 .177
Slavia 631 .177
Mraky řezacích nástrojů všeho druhu ...
Slavia 631 .177
Mraky řezacích nástrojů všeho druhu ...