P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Marťyn
Re: Předovky

Příspěvek od Marťyn » 17 kvě 2016 21:00

Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 17 kvě 2016 21:41

Tak tak, a tady taky: http://www.repliky.info/Zavazi-a-streli ... 90605.html
Mimochodem byl jsem poučen, že "Závaží" je to proto, že výrobce nemá nějakou licenci na výrobu střeliva a tak to musí nazývat jinak.
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 17 kvě 2016 22:29

Ano, tak to je.
Zkusenost: mam novou pusku a nez abych kupoval nekolikatery kleste, vydal jsem se cestou nakupu komercnich kuli v duchu "na pokus to staci". Od Dave jsem si objednal 50ks jedne raze s tim, ze jsem nemel nijake prehnane ocekavani. To, co mi prislo ovsem prekonalo i ty predstavy, ktere jsem nemel. Tak hranatou vec, ktera mela byt kulata s rozdilem na prumeru oproti udane razi 0,15 - 0,25mm (posuvka)jsem proste nepochopil. Do pusky jsem to zkusil jen ze zvedavosti, na tercovku to proste neni. Teda pokud chcete trefit terc, misto na terci libovolne.
Nahodou mi nabidli pomoc dva kolegove z fora (jmenovat je nebudu, protoze nevim jestli by si to prali), kteri mi nezistne nalili a ovaleli nekolik desitek kuli nejblizsich kalibru. Rozdil mezi jejich kulemi a komercnimi je jako kdyz presednete z ceske motorky na japonskou.
fr.sagitarius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fr.sagitarius » 18 kvě 2016 07:16

ANo, mám přesně stejnou zkušenost- "bramboroidní" kule s udávaným rozměrem .440 navíc nešly narvat do laufu, a tak jsem je změřil: 11.6-11.7mm :evil:
Proto už mám udělanou pec a válcovačku a koupený kleště.
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 18 kvě 2016 08:13

Nechápu na tom jednu věc. Jsem naivní. Když někdo dělá prodejci kule na kšeft, tak to nedělá v množství dvacet kusů, ale hromadu. Takže když je toho hodně, tak je olovo tekuté jak voda, kleště zahřáté - jak se jim může povést takový zmetek? A prodejci to kazí renomé, a zbytečně.
Robert69

Příspěvek od Robert69 » 18 kvě 2016 08:39

No je možné že nakonec mi nezbyde než si ty kleště na odlévání pořídit.A kde berete olovo?V kovošrotu???
Žádné zbraně nevlastním akorát šavli po dědovi.
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 18 kvě 2016 08:48

Sel jsem do kovosrotu. Zeptal se jestli mi odprodaji par kilo vykoupeneho olova a slo to. Vybral jsem si ktere kousky jsem chtel, zvazili mi to, zaplatil jsem a bylo to. Cenu si uz nepamatuju, ale bylo to kolem 40,-Kc/kg. V loni.
Tavim na zahrade, na starych Petrach. Misto plotynky tam mam nerezovou misku pro psa. Sedla do toho otvoru akorat. Plotynku mam misto poklicky. :D
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 18 kvě 2016 10:29

Roberte, už to tu bylo psáno, nevadí. Koupit olovo, ano, ale měkké, do kterého lze rýpnout nehtem. Pohodlně je seženeš prostřednictvím objednávky v Kovohutě Příbram, obchodní oddělení. Pošleš mail a dojde ti poštou cihla. Je čisté 99,99%.

Druhá možnost je obejít kovošroty, ale to je už cestování a hlavně nejistý výsledek. Tam, kde dřív prodali olovo bez problémů, už to neudělají. Je to obchodní politika, cena barevných kovů stoupá. Oni podrží kov do doby, kdy cena bude nejlepší. Proč by ti to prodávali za 40,- Kč. Píši z vlastní zkušenosti! Komu to prodají, může mluvit o štěstí. Stejně jsem dopadl, když jsem chtěl koupit nábojnice na nábojky, měli jich tam v bedně půl kubíku. Možná vyměnit za stejné množství mosazi, ale prodat v žádném případě. (Už je nepotřebuji)

Třetí možnost - závažíčka z aut. Nestejná tvrdost, moře špíny. Kup si cihlu olova a máš klid a jistotu čistého kovu. Bývá to 40 kilo, to máš v podstatě 4 000 ran.
webbot

Příspěvek od webbot » 18 kvě 2016 10:53

To Blecha.z: Můžeš přesněji specifikovat, co v Kovohutích objednáváš?
Je to toto?: http://www.kovopb.cz/divize-recyklace/p ... tin-olova/
Není nutná nějaká přesnější specifikace druhu olova? > třeba že chceš "měkké olovo", ne "slitinu"
Ví někdo zhruba současnou cenu za 1kg?
Dík
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 18 kvě 2016 12:28

Přesně si to už nepamatuju, ale uvedl jsem, že poptávám čistý kov v množství..... Pokud se nic nezměnilo, tak objednávku vyřizuje mail: bendova@kovopb.cz, kód zboží je F0009096 Pb 99,97
Víc asi není třeba. Snad jen název podniku: Kovohutě Příbram nástupnická, a.s. Příbram VI č.p. 530, 261 81 Příbram
(cena bude na webu)
Damillo

Příspěvek od Damillo » 18 kvě 2016 12:47

Neodpustím si ostré slovo... A kurwa, tak tady asi byla chyba i v mém případě. Taky jsem zakoupil do začátku již odlité kule. Skončilo to bodákovým útokem a zlomeným nabijákem :-(
Kentucky Rifle (DP) model S.213, cal.45, nějaké ty nože, bojový tomahawk, atd...
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 18 kvě 2016 13:16

Na to je celkem jednoduchá pomůcka. Pomocí kladiva a pilníku si uválím špalík olova cca 6 cm dlouhý, tvarovaný do kónusu. Spodek půjde do hlavně snadno asi 1 cm. A kladivem lehce poklepu, aby se drážky a pole otiskly. Kombinačkami "to" vyndám a změřím digi šuplerou. Ardesa v ráži .45 má většinou rozměry 11,50/11,80 mm. Podle získaného měření si objednám střely, nebo kleště na lití. Měřit několikrát, vzít si třeba lupu.
Rozměry střely, než pošlu objednávku kleští, ještě promyslím. Například když mám v polích rozměr 11,50 mm, mohu mít kleště pro kouli 11,20 mm/11,30 mm / 11,45 mm atd. Pro pistoli bych si koupil kleště 11,45 mm, pro dlouhou hlaveň 11,30 mm. A žádný bodák nebude. (pokud je dobré mazání)
zbojnikjurko

Příspěvek od zbojnikjurko » 18 kvě 2016 14:13

To robert69.
Prach som kupoval vo Val.mezu v predajni Miso(Králova ul. 1285). Je možné, že momentálne nie je. Kule som objednával nahttp://cs.strobl.cz/komponenty-pro-prebijeni-streliva/. Dobrá komunikácia i rychlosť. Tam majú od Aresu, netvrdím že sú úplně profi, no zkúška nehtom prebehla vyhovujúco a to nemám žiadne medvedie pazúry :). Na terč to lieta celkom obstojne, len ja som zrejme najslabší článok medzi zemou, zbraňou a terčom :(
Robert69

Příspěvek od Robert69 » 18 kvě 2016 14:57

Jo tak tam seb byl prach momentálně není ale bude koncem měsíce.Kule už jsem objednal na netu tak snad budou aspon trošku kulate.
Žádné zbraně nevlastním akorát šavli po dědovi.
kocúr

Příspěvek od kocúr » 18 kvě 2016 15:58

blecha.z píše:Na to je celkem jednoduchá pomůcka. Pomocí kladiva a pilníku si uválím špalík olova cca 6 cm dlouhý, tvarovaný do kónusu. Spodek půjde do hlavně snadno asi 1 cm. A kladivem lehce poklepu, aby se drážky a pole otiskly. Kombinačkami "to" vyndám a změřím digi šuplerou.
Svelý trik, musím vyskúšať :lol:
Odpovědět