P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Blackpowdergunfan: Ráže .54 je moc pěkná, ale pro derringer v této ráži je asi nejlepší koule. S každou větší střelou nezískáš nic, jen větší zpětný ráz. Uvědom si, že nejlepší "práci" vykoná koule, delší střely o větší váze budou zvětšovat jen průnik do cílové hmoty. Je tady ještě takový kompromis a sice sabotovaná pistolová střela pro ráži .54. Nejlehčí váží 250 grainů a prodávají to hlavně v US státech.
Takže koule bez flastru nebo s flastrem a .54 sabot.
Proč dávám přednost kouli, najdeš tady:
http://www.strelectvi.cz/forum/ucinok-s ... 56-20.html
https://secure.tcarms.com/store/bullets ... /sabots-1/
Takže koule bez flastru nebo s flastrem a .54 sabot.
Proč dávám přednost kouli, najdeš tady:
http://www.strelectvi.cz/forum/ucinok-s ... 56-20.html
https://secure.tcarms.com/store/bullets ... /sabots-1/
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
Re: Předovky
Pár fotek o účinnosti koule z perkus. revolveru a porovnání s pist. klasickou střelou. Na první fotce je setkání koule ráže .54 s kostí laně z perkus. pistole na vzdálenost 25 yardů.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
John Taffin
mr-morgan píše:Dobrý den , můžete mi prosím poradit?
mám zálusk na tyto 2 zbraně první je pistole http://www.9mm.cz/bez_zbrojaku_predovky ... i_p45.html a druhá je puška http://www.zbrane-dave.cz/products/deerhunter-rifle-/
Vím že je to jako srovnávat jablka z hruškami ,ale jde mi hlavně o zpracování a přesnost. Dobovost neřeším jelikož ani jedna zbraň nemá svůj historický originál.

V sekci: Zbraně - Black Powder
Bohužel se tam nezaregistruješ. A ani se o to nepokoušej, neboť SMS které jim jako příslib vstupu zašleš je jako by si je hodil do kanálu. Prostě je to tak trochu nepochopitelný způsob jednání.
Pro začátek bych možná volil toho Patriota. Je skladnější a dobře se čistí (sejme se hlaveň), má napínáček a i velmi solidní výkon díky robustní hlavni (toto je názor Střeleckého revue!).
Také pokud tě to nebude bavit, prodat Patriota nebude tak velký problém. Počítej, že budeš nucen ke zbrani dát ca 1000,- Kč za příslušenství. Kup rovnou celou sadu, vyjde to nakonec levněji.
mr-morgan: No, zbraně jsou to levné, to neznamená, že se s nimi nedá nastřílet, na začátek klidně kup. Ale jak doporučuje kolega, nejdřív prostuduj všechny záludnosti černoprachého střílení a pak jdi do toho, jestli ti zbude odvaha. Já si kdysi koupil flintu, docela solidní a myslel jsem, že naláduji, vystřelím a trefím. Zklamání bylo veliké, chce to opravdu dlouhý laborování a zkoušení, aby to jakž takž šlo. Takže proto doporučuji ze začátku levnější výbavu, protože když tě to nechytí, tak při prodeji moc neztratíš. Myslet si, že když koupíš dobrý a drahý zbraně a umíš střílet, že budou střílet hned, je omyl. Tady bych opravdu doporučil nejdřív to levný a případně časem něco lepšího.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Já jsem na pušky, takže Deerhuntera - měl jsem a parádní puštička.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Já bych radši Sharpsku, líbí se mi, že to používá "skoronáboje", ale zas ta cena...
Alfa 641
No, to asi jo, ale on se ptal na úplně jinou kategorii předovek.
Mimo jiné, co jsem vyčetl, tak Sharpsky jsou sice skvělé, ale taky nejsou úplně bez chyby.

Mimo jiné, co jsem vyčetl, tak Sharpsky jsou sice skvělé, ale taky nejsou úplně bez chyby.
Podle všeho nejsou (jakési problémy se závěrem), ale když jsem se na to tady ptal, tak jsem žádnou odezvu nedostal. Tak nevím, možná střelci ze Sharpsek už vymizeli úplně.
Alfa 641
Já jsem čerpal info na konkurenčním "strelectví". 

Deerhunterka je na zaciatok vyborna, mala, sikovna flinticka, a ked si trochu poskusas laboracie a zvolis optimalnu strelu, kludne aj od ogival od LEE, da sa to umiestnit aj vsetko do cierneho, a cez 90 nieje nic vynimocne... kamos ju ma, a nestazuje si, striela s nou mierenku aj western... v jednoduchosti je krasa.. 

Ano. Je treba najit vhodnou laboraci a flastr vhodne tloustky. Deerhunter ma stoupani 1:66, tzn. Sfericka strela + flastr. Z vlastni zkusenosti mohu potvrdit, ze pro toto stoupani je to nejvhodnejsi. Hodne jsem laboroval s ogivalnimi strelami REAL a nakonec jsem se pokorne vratil ke kuli a flastru. A ejhle, ono to trefovalo.

Shraps není předovka, ale ZADOVKA. Není to zbraň pro začátečníky, je to už "vysoká škola". Je potřeba o černém prachu, a problémy kolem něj hodně vědět, a mít už zázemí v podobě možností k výrobě nábojů, znalostí jak mazat, čím mazat, mít možnost případných mechanických úprav atd. Ucelený článek o této zbrani na fóru nenajdete, musíte umět vybrat z jednotlivých příspěvků a dát to dohromady. Samozřejmě pak umí excelentně střílet.
Osobně bych si Deerhunter nevybral do začátku, kdy o střílení z předovky moc nevím. Neznám tuto zbraň, ale podle fotografie má poměrně krátkou hlaveň a dlouhé stoupání. Pro začátek bych volil raději delší hlaveň a kratší stoupání, universální, např. 1:48. Třeba Kentucky. Za jedno odpoledne máte náboj v podstatě odladěný, není v tom záludnost. Sice má hlaveň jen o deset cm delší, ale hustší závit a delší dráha střely v hlavni je znát. U stoupání 1:66, které je vysloveně pro kouli s flastrem, či "natvrdo" bez flastru, je poměrně široká tolerance v dávce prachu, aby vás to neodradilo v případě neúspěchu.
REAL není ogivální střela. Třeba LongColt je ogivál. A nebude pořádně fungovat ve stoupání 1:66, to je vyhazování prachu a olova oknem.
Osobně bych si Deerhunter nevybral do začátku, kdy o střílení z předovky moc nevím. Neznám tuto zbraň, ale podle fotografie má poměrně krátkou hlaveň a dlouhé stoupání. Pro začátek bych volil raději delší hlaveň a kratší stoupání, universální, např. 1:48. Třeba Kentucky. Za jedno odpoledne máte náboj v podstatě odladěný, není v tom záludnost. Sice má hlaveň jen o deset cm delší, ale hustší závit a delší dráha střely v hlavni je znát. U stoupání 1:66, které je vysloveně pro kouli s flastrem, či "natvrdo" bez flastru, je poměrně široká tolerance v dávce prachu, aby vás to neodradilo v případě neúspěchu.
REAL není ogivální střela. Třeba LongColt je ogivál. A nebude pořádně fungovat ve stoupání 1:66, to je vyhazování prachu a olova oknem.
derhunter je ok, už sem to pár klukům dovez, není drahý a pokud si pohrají chodit bude. Kluci s tím i závodí a úplně špatné nejsou, já mám také jednoho a i na bednu sem si stoupl s diplomem:-)
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Dobře.
Je to zadovka na dělený náboj s černým prachem.
Kentucky od Ardesy nemá stoupání 1:48, ale 1:66 jen má delší hlaveň. Co se délky hlavně týče, tak od nejkratšího po nejdelší:
V cenové relaci do 8000,-
Deerhunter: hlaveň 610mm, celková délka 1000mm, kule .440
Ranger a Hawken Woodsman: obě hlaveň 710mm, celková 1090mm a 1130mm, kule .440
Kentucky: hlaveň 850mm, celková 1245mm, kule .440
Všechny mají stoupání 1:66
Viz. údaje výrobce.
Edit: ano REAL není ogivální ani sférická, dá se říct, že nejspíš válcová.

Kentucky od Ardesy nemá stoupání 1:48, ale 1:66 jen má delší hlaveň. Co se délky hlavně týče, tak od nejkratšího po nejdelší:
V cenové relaci do 8000,-
Deerhunter: hlaveň 610mm, celková délka 1000mm, kule .440
Ranger a Hawken Woodsman: obě hlaveň 710mm, celková 1090mm a 1130mm, kule .440
Kentucky: hlaveň 850mm, celková 1245mm, kule .440
Všechny mají stoupání 1:66
Viz. údaje výrobce.
Edit: ano REAL není ogivální ani sférická, dá se říct, že nejspíš válcová.

Jasně kluci, už jsem to zapomněl, máte pravdu. Každý asi chválíme svůj ohon, Kentucky je krásná puška a mně s ní bylo dobře.