Zdar čiernoprachím strelcom.No po predaji svojej zbierky flobertiek a vzduchoviek som si asi pred dvoma mesiacmi kúpil kit od Ardesi,konkrétne Kentucky rifle cal.45.No neviem asi som mal šťastie ale kit bol O.K a za tri dni bola puška hotová.Bol som s ňou asi pät krát na strelnici a na moje prekvapenie sústrel good akurát na 50m niesla trocha dole.No chytilo ma to a tento týždeň som si kúpil kresadlo pištoľ Kentucky tiež v 45 a chcem sa Vás spítat či je to pri čistení a starostlivosti podobné ako u perkusu?Ďakujem
(video) č.prach vyrobený takhle sice funguje, ale je dost shit, hrubý a nezhutněný. Je to trochu OT a bylo by lepší jít s tím na pyrochemický weby. Upozorňuju, že uhlí mi doslova sežralo nůž v podobným kafemlejnku... Pro kvalitní prach je taky nutný si vyrobit kulový mlýn. Podomácká výroba je trestná. Jinak Explosii vidím bledě, nenažraní kkti jsou schopní rozložit a zničit všechno.
Jo, cože má za žlutou vodičku v baňce? nerozumím mu.
Ahoj Rick26. Tyhle stavebnice chodí ve dvou různých baleních. Jedno je bílá krabice s černo-červeným dekorem a stylizovanou postavou zálesáka. Druhé balení je parádní bílá krabice s vyobrazením zbraně tak, jak má později vypadat. Právě Kentucky byl druhý případ. Dokonale všechno sedlo jak mělo, jen se musel sesadit zámek, aby kohout udeřil na piston rovně. Za tři dny byla hotová. Ale stavebnice v prvním případě byla sbírka nepasujících dílů a trvalo dost dlouho, než vše bylo jak má být.
ANO máš pravdu moja Kentucky bola v krabici s tou druhou podtlačou a sranda bola že mala značku Traditions TM Phoenix,USA a o Ardese ani slovko.Pištol prišla už zložená v krabici s logom Ardesa a popisom.Ináč po správnom osadení kameňa a doladení zámku a po skúške na prázdno ju idem v nedeľu prevetrať na strelnicu a uvidíme čo vie.
No takže asi mám fakt šťastie.Dnes som bol na strelnici a fakt super.Urobil som si doma streli zabalené vo flajstroch zo starých plienok a namazal kombináciou sádlo-vosk-lek.vazelína a nevyšiel som na 50m s čierneho ani s puškou a na 25 išla aj kresadlová pištol na flek.Takže díky za rady ste super chalani a fakt viete.P.S-Black powder by som už nemenil za nič iné.
XBIZONX, přejme kolegovi radost, neboť víme, co to obnáší. Na zklamání bude času dost. Stejně asi každý předovkář, co začíná, má kolem sebe tlupu andělů strážných, kteří se snaží zabránit úrazům a neštěstí.
S tou ránou na "flek" je to klidně možné. Když jsem poprvé nabil perkusku a vystřelil, šel jsem se podívat na terč. Hledal jsem dírku po terči a nemohl jsem ji najít. Říkal jsem si, že jsem asi minul. Ale neminul, byla tam. Byla přesně v centru, naprosto přesně, že jsem si to v prvním okamžiku spletl a považoval to za tisk. Nikdy se mně už nic podobného nepovedlo, a nejspíš už nepovede.
Ahoj RIK26. Vůbec se tím nezatěžuj. Dělej si radost.
Psal jsi, že jako flastr byla použitá plena. Ty bývaly z bavlny, ale dnes nevím. Je potřeba použít naprosto stoprocentní bavlnu, pevnou, tkanou z pevných nití. Vyzkoušet si to na malém množství a pokud to půjde dobře, koupit si látku do zásoby. Namočit do maziva tři dny předem, aby se ti mazadlo dobře vsáklo a při nabíjení nevytékalo tlakem ven. Pak to tvoří kolem střely takový prstýnek a může ti to znehodnotit prach v horní vrstvě.
Ďakujem za rady budem sa ich držať.Ináč tie plienky sú aj dnes také len ked sa kupujú treba sa na ne dobre kuknút.To s tím mazaním som si spravil tak že tri dni do predu si namažem flajstre a rovno zabalím guľku.Na strelnici to potom ide rýchlo.Ozaj čím konzervujete svoje zbrane?Je vhodní ballistol?