P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ardessa někdy to ústí takto skutečně dělá, ale není to pravidlem. Většinou je to zahloubeno pod úhlem 45 stupňů. (Kvalita nemá k dokonalosti blízko, ale funguje to.) K těm 45 st. je pak vhodné přidat další zahloubení už v úhlu 70 stp. A potom zaleštit, aby to bylo perfektní. Koule jde nabít bez poškození a snadno.
Re: Předovky
Tak sem se konečně odhodlal ke koupi. Narazil sem hned při montáží kamínku
Ocílka se uplně neodklopí. Mám dál laborovat s kamínkem nebo je problém v zámku. Kamínek by měl být správný vel. 5/8. Po 3 křesnutích je na vrchu rýha. Je to normální nebo sem měl smulu a je špatně zakalená. Budu vděčný za každou radu.

- Přílohy
-
- ocilka.jpg (17.32KiB)Zobrazeno 1399 x
-
- zamek2.jpg (22.38KiB)Zobrazeno 1399 x
Já můžu k fotkám podotknout, že pazourek se v kohoutku upevňuje pomocí olověného plíšku
, ale není to vyloženě pravidlo. Pazourek lépe drží v "zámku" a drží správný úhel. Na fotce je tuším v kůži.. tady pravděpodobně leží první problém.. Ta rýha je překvapivá i když pazourek udeří do ocílky ve špatném úhlu. Moc zakalené to asi nebude, ale tady by poradil nejspíš někdo kdo má už zkušenost s křesačkou od Ardesa.
Jo, ten olověný plíšek se běžně prodává tam kde si koupil ty kameny, alespoň u nás tomu tak je.

Jo, ten olověný plíšek se běžně prodává tam kde si koupil ty kameny, alespoň u nás tomu tak je.
Díky moc, koupil sem je u Dejva v Praze, tak snad budou mít i ten plíšek. Mně to přijde jak kdyby ten kamínek byl krátký.
Ten kámínek dej obráceně (spodkem navrch) ,bude delší záběr a ocílka se otevře, je potřeba dát pozor aby kámen při spuštěni nenarážel do panvičky, seřízení hloubky usazení kamínku se volí tloušťkou kúže, já mám nachystané rúzne tlouštky kúže podle velikosti a opotřebení kamínku(používám přírodní z vlastních zdroju).Olověný plíšek se mi moc neosvedčil,nárazama se uvolňuje kdežto kúže si drží tvar, ale to je věc názoru.
In vino veritas...
Ještě k té ocílce, pokud máš kamínek uchycený jako na přiloženém fotu, dochází k "zasekávaní" kamínku do ocílky, otočit
, ona v tom míste nárazu bude oklepaná tak jako tak,ale bude křesat 

In vino veritas...
Neuvěřitelný, ono to fakt funguje.Taková rada je nad zlato. Ocílka se krásně odklopí a už se neničí jako pře tím. Ted musím ještě vychytat hloubku usazení, protože se mi při každém křesnutí odštípne kus pazourku.
Tak ještě maličkost. Pročetl sem si forum a u pušek všichni odmontovali dnové šrouby. Mám to udělat i u pistole od ardesy? Problém je právě v té záruce..
To nedělej je to zbytečné a navíc to není tak jednoduché ,snadno múže dojít k poškození ,minimálně kosmetickému, já hlaveň propláchnu horkou vodou, vytřu do sucha, nakonzervuji olejem(Konkor 101) a není problém, čistím tak pistoli, pušku i derringer GG, o povolení dnového šroubu se pokoušel kamarád a stejně se to nepovedlo 

In vino veritas...
Ahoj Henry. Nikdy se nepouštěj do demontáže dnového šroubu bez opravdu vážného důvodu. Doma na to nemáš nářadí. Páka bývá kolem metru dlouhá, kolem závitu je stažená objímkou se šrouby. U perkusní zbraně je váleček pro piston (drumm) zašroubovaný částečně do dnového šroubu. Takže se musí demontovat nejdříve drumm a pak dnový šroub. Problém pak je, dát to celé zpět. Dnový šroub musí být na setinku úhlu zatočený zpět, jinak nesedí závity u válečku. Následek je stržený závit válečku a kalamita. Správně by na dnovém šroubu měla být ryska oproti rysce na hlavni, marně bys ji tam hledal.
Důležité je vyčistit hlaveň ihned po střelbě, vysušit a stříknout WD.
Důležité je vyčistit hlaveň ihned po střelbě, vysušit a stříknout WD.
Dobře, dobře. Stejného názoru je i ramirez. Mě jen fakt překvapilo, že je v hlavni zužení a pod ním malý prostor do kterého vede zátravka. Tento prostor se nedá dobře čistic. Příště to zkusím víc vypláchnout horkou vodou. Při prvním čištění sem vytřel dokonale hlaven, pak sem zátravku prostříknul WD a nakonec sem, ani nevím proč, ještě jednou protáhnul hlaven a koukám, že vytěrák je černej. Ta nečistota se tam musela dostat právě z toho malého prostoru.
Ten prostor se dá dobře čistit čističem na dýmky přes zátravku.Mají v trafice.
Na to si taky udělej speciální vytěrák. Stačí tyčka z duralu cca 6 mm, na konci opiluj pilníkem do podoby normálního vytěráku, aby z toho nespadl hadřík a ten malý prostor (komoru) vyčisti taky. Kdyby ti hadřík zůstal v komůrce, vytáhneš to vidličkou ze dvou rybářských háčků, nebo vrutem do dřeva zalepeným v dřevěné tyčce.
Tak to bude ještě drama
Čistič na dýmky je vynikajicí nápad, ale znamená to pokaždé odšroubovat zátravkovej šroub. Používáte někdo ten mosaznej vytěrák, přijde mi, že to škrábe hlaven.

Mosazný vytěrák neškrábe, možná "píše" páč je mněký
,ten zátravkoví šroub se musí vyšroubovat při každém čištění
, aby horká voda vyplavila všecek bordel, nedotahuj ho na fest jenom zlehka to stačí a malinko namáznout závit vazelinou(grafitovou,měděnou)nebo co dům dá 

Naposledy upravil(a) ramires dne 01 srp 2012 20:36, celkem upraveno 1 x.
In vino veritas...