P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
t0mhy
wow

Příspěvek od t0mhy » 16 bře 2009 12:22

wow, tak mi konečně došla po třech měsících dvoukokila lee REAL, tak jsem včera se slávou odlil a pokřtil svou ardesu pursuit xlt II :)) no fakt to není na střílení ani na samotě u lesa, ozvěna obešla třikrád údolí a v jednom uchu mi ještě čtvrt hodiny pískalo a to vše s navážkou asi 2,5 gramu vesuvitu:). Pánové, je normální že při výstřelu jdou nějaké spaliny i od kohoutku a zápalky? Sám jsem nic neviděl, ale prý něco málo vyšlehlo i od kohoutku a když jsem si olízl rty tak jsem cejtil splodiny síry(nebo zápalky?). Z jakýho olova lejete real náboje? Na českým vebu všichni haní tvrdý olovo (autozávažíčka) ale na letáku ke kokile zase tvrdí že měkký olovo je věčí zlo a když si prý není člověk jistý tak ať k tavenině přidá víc tvrdýho olova, tak nevím, je problém odlejvat jen z autozávažíček? (mám jich asi 20 kg). Je fakt že první real jsem nabijákem ručně nemohl narvat do začátku hlavně, ale po malém úderu gumovou paličkou se asi zařízl a pak už šel v klidu ručně:)

Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 16 bře 2009 14:39

Ja odlievam REALy len z mäkkého olova. Naposledy som bol z nedostatku olova taký zúfalý, že som išiel kúpiť 3 krabičky najlacnejších diaboliek a vysypal som ich do hrnca. Z jednej krabičky 500 kusov diaboliek som odlial 8 REALov. Takto predražený REAL ma vyšiel asi na 0,20 EUR. Ale olovo je to mäkučké. :)
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 16 bře 2009 14:41

...a dávam len 2,5 gramu Vezuvitu.
blecha.z

Re: wow

Příspěvek od blecha.z » 16 bře 2009 15:10

Pro Tombhy:
Ahoj člověče. Samozřejmě, že při střelbě z předovky ti jde část plamene zpět pistonem, Má to někdy takovou sílu, že ti to natáhne kohout na rast (pojistný ozub zámku). Stejně tak i spaliny. Nech sám sebe při střelbě natočit fotoaparátem video a doma si to na počítači pust po sekvencích. V jednom okamžiku uvidíš plamínek. Proto musíš mít brýle, bez nich je to hazard!!! Stejně tak sluchátka, takto si ještě několikrát bouchni a začneš pomaličku hluchnout.
romi
Kontaktovat uživatele:

Re: wow

Příspěvek od romi » 16 bře 2009 16:57

t0mhy píše: Je fakt že první real jsem nabijákem ručně nemohl narvat do začátku hlavně, ale po malém úderu gumovou paličkou se asi zařízl a pak už šel v klidu ručně:)
Na tvrdé olovo používám,
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 17 bře 2009 23:56

Lynk píše:Dufam ze tieto hlavne nedavaju do Ardesy :? A este nieco k nebezpecnym predovkam: http://www.chuckhawks.com/dangerous_muzzleloaders.htm
Těch tragédií s levnýma inlajnkama včetně Traditions je v tom tvém materiálu na můj vkus trochu moc. Děsím se chvíle, kdy se to stane někomu z nás. Nemyslím, že by yukon na tom měl být líp, ať už jde o materiál nebo zpracování - viz moje trable se zúžením hlavně ke konci. Tobě to jde nabíjet hladce v celé délce?
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 18 bře 2009 10:59

Lynk píše:Dufam ze tieto hlavne nedavaju do Ardesy :? A este nieco k nebezpecnym predovkam: http://www.chuckhawks.com/dangerous_muzzleloaders.htm

13let praxe s předovkami v armádě? Ten mariňák byl členem Konfederace?
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 18 bře 2009 12:26

Pár poznámek k Pyrodexu. Pro ráži .50 jsou dodávány dva druhy tablet, 50 grainů a30 grainů. Z nich se nechají poskládat různé dávky. Ovšem jsou to dávky LOVECKÉ.
Pro naši střelbu do papíru je výhodnější Pyrodex sypaný protože dávka se nechá upravit podobně jako u klasického černého prachu. Dopručuju každému aby si přečetl návod k použití! Pokud chcete použít originál dávkovací tabuly , tak se dávky odměřují objemovou měrkou, protože je značný rozdíl v energii u 50 grainů měřených vážením a 50 grainů měřených objemem!
Nezapomeňte, že mezi střelou a náplní Pyrodexu nesmí zůstat žádná vzduchová mezera! Střelu vždy dosaďte pevně na prach! Při střelbě dlouhou válcovou střelou by měla být mezi střelou a Pyrodexem filcová zátka. Bez ní snadno dochází k nanášení olova na stěny hlavně. Zřejmě se díky vysoké teplotě při zážehu Pyrodexu(2200°C) natavuje zadek střely a dochází k tomuto nevítanému jevu.
Myslím, že pro střelbu do papírových terčů bude dávka 50 grainů bohatě stačit. Já osobně bych přes tuhle hranici nešel už proto, že je Pyrodex hodně drahý.
http://www.pyrodex.com/
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
duffioso

Příspěvek od duffioso » 18 bře 2009 13:21

Fando ja jsem na 85m pouzival davku jen odhadnutou,a to zhruba 3/4 objemu vesuvitu a i tak mi to prislo zbytecne moc.Zadymeni trochu mensi,nez u vesuvitu,ale dym se ztrati ihned.Rana ostrejsi a i stulec do ramene.Pred moji nehodou s dnovym sroubem,jsem vypalil 25 ran realem a asi deset sabotu na sranda strelbu do spalku a ruznych jinych predmetu.Mezi realy jsem temer necistil,jen obcas protahl stetinakem.Sli nabijet uplne lehce,jen saboty jsem musel do hlavne rvat,coz je pochopitelne.Ja myslim,ze na strelbu na 50m staci dva gramy Pyrodexu uplne bohate.Mam typ RS a ten je super.Kazde zrno temer stejne.1,5g bude obemove cca stejny,jako 2,5g vesuvitu.A zhruba stejne silny.Takze az bude konecne flinta fit,tak zkusim i 1,5g Pyrodexu a na 320gr real.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 18 bře 2009 14:07

Pyrodex určitě nemá zápalnou teplotu 2200°C - to bude spíš výbuchová teplota.
Zápalná teplota bude asi tak 10x nižší.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 18 bře 2009 14:13

Urcite to byl preklep,ale 10x min to nebude.Iniciacni teplota je vyssi nez u BP.Zapaluje se hur.Kazdopadne i tak jde spis o teplotu pri vybuchu a horeni,ktera ma na natavovani spodku strely vliv.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 19 bře 2009 02:22

Tak jsem se ještě jednou kouknul na ty teploty a je to takto: Při zážehu Pyrodexu je potřeba 600°F (315°C) a při hoření v hlavni (výstřel) může vyvinout teplotu až 4000°F, to je těch 2200°C.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
marco

Příspěvek od marco » 20 bře 2009 22:43

8) zravim prave som a stal majitelom DEERHUNTERA kupoval som ho u brymovej objednal som k nemu gule ale doporučovali mi aj ogivali.ogivali som zatial neobjednaval lebo neviem ako by to lietalo ked mam stupanie 1.66poradte
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 20 bře 2009 23:18

To-marco
Ogivály mně z teho neléců,ale kula 11,3 přes flastr de na flek :wink:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Lynk

Příspěvek od Lynk » 22 bře 2009 10:22

Rad by som vyskusal nejake strely, pred tym ako kupim klieste. Najde sa niekto ochotny, kto posle 5-10striel? (samozrejme platba na ucet a viac cez SZ)
G26(9x19) CZ100(9lug) Astra960(.357/.38 ) CZ92(6,35Bw.) MCM-Margolin(.22LR) Vostok-SM2(.22LR) Ardesa-Yukon(.50perk) S620,LOV1(4,5mm) TAU6
Odpovědět